Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός 3-0

Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός 3-0

0
skoda-panaitolikos15

Παραμένει δυνατά στο κυνήγι της Ευρώπης η ξανθιώτικη ομάδα

Ανέβασε ρυθμούς στο β’ ημίχρονο και έφτασε στην εύκολη νίκη στο χθεσινό παιχνίδι

Την 11η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Skoda Ξάνθη. Το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδό της επικράτησε δίκαια επί του Παναιτωλικού με 3-0 κι έφτασε τους 43 βαθμούς και την 6η θέση, παραμένοντας έτσι σε απόσταση «αναπνοής» από την πρώτη 5άδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι – οφ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε στο 40’ με το πρώτο γκολ του Παπάζογλου με την ξανθιώτικη φανέλα κι αφού έχασε πέναλτι ο Κλέιτον στο 58’, ο ίδιος παίκτης με το 8ο φετινό του γκολ στο 63’ έκανε το 2-0 και στο 83’ ο Καπετάνος με το 10ο προσωπικό γκολ του «κεραυνοβόλησε» τον Μπρακάλι διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Οι δύο ομάδες που έχουν στόχο την είσοδο στην πρώτη πεντάδα της τελικής κατάταξης που θα οδηγήσουν στα play off των ευρωπαϊκών εισιτηρίων αναμετρήθηκαν σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής.

Η ξανθιώτικη ομάδα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας ήθελε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι σε έναν αντίπαλο που προερχόταν από δύο ισοπαλίες και μία ήττα στα τελευταία τρία παιχνίδια.

Οι γηπεδούχοι στην προσπάθειά τους να πετύχουν τον στόχο τους αγωνίστηκαν με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Γουάλας, Γούτα, Παπάζογλου και Μπαξεβανίδη στην άμυνα, τους Βασιλακάκη, Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον και Σολτάνι στο κέντρο ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καπετάνος.

Δυνατό και μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μισάωρο του με τους δύο αντιπάλους να προσπαθούν να αναλάβουν πρωτοβουλία κινήσεων και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Οι ενέργειες των 22 ποδοσφαιριστών αναλώνονταν κυρίως στο χώρο του κέντρου χωρίς να δημιουργηθεί κάτι το εξαιρετικό και οι στημένες φάσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να απειλήσουν γίνονταν εύκολα αναλώσιμες από τις αντίπαλες άμυνες.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Ξάνθη βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει την εστία του Μπρακάλι και να κάνει το 1-0. Η ομάδα κέρδισε φάουλ από αριστερά και την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Λουσέρο. Ο Αργεντινός «βρήκε» τον Παπάζογλου στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού και ο τελευταίος ανενόχλητος σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Ξάνθης και ταυτόχρονα άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το 1-0.

Στο β’ ημίχρονο η Ξάνθη ανέβασε ρυθμούς και θα μπορούσε να κάνει το 2-0 όταν ο Παντελής Καπετάνος κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα αντιπάλου αλλά ο Κλέιτον που ανέλαβε την εκτέλεσή του δεν ευστόχησε και η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε! Τελικά στο 63’ ο Κλέιτον με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους βάζοντας τις… γερές βάσεις για την επιτυχία, ενώ στο 83’ ο Καπετάνος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 οδηγώντας τους Ξανθιώτε φιλάθλους σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Με τη νίκη αυτή, την πρώτη εντός έδρας για το 2015 στο πρωτάθλημα έφτασε τους 43 βαθμούς και τον Παναιτωλικό στην βαθμολογία κοιτάζοντας με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Φάσεις – Γκολ

27’: Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα οι φιλοξενούμενιο είχαν δοκάρι με τον Κάπελ ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή του Κυριακίδη με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Ξάνθης και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

36′: Σέντρα από αριστερά για τον Παναιτωλικό, ο Μορένο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

40’: ΓΚΟΛ 1-0: Ο Λουσέρο εκτέλεσε το φάουλ και ο Παπάζογλου απέφυγε τα μαρκαρίσματα και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0.

47′: Δυνατό σουτ του Βασιλακάκη έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει ψηλά άουτ.

50′: Μεγάλη ευκαιρία για την Skoda Ξάνθη με τον Κλέιτον, που αστόχησε από πλεονεκτική θέση, μετά από σέντρα του Σολτάνι.

59′: Πέναλτι για την Skoda Ξάνθη σε ανατροπή του Καπετάνου από τον Μαλεζά.

60’: Ο Κλέιτον αναλαμβάνει την εκτέλεση και αστοχεί. Η μπάλα περνάει άουτ και το 1-0 παραμένει.

64′: ΓΚΟΛ 2-0: Ο Κλέιτον παίρνει ρεβάνς για το χαμένο πέναλτι και με κοντινή προβολή έπειτα από γύρισμα του Βάλτερ κάνει το 2-0.

83’: ΓΚΟΛ 3-0: Ο Κλέιτον έκανε την κάθετη πάσα στον Καπετάνο, που μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Βοηθοί: Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας) – Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας)

4ος διαιτητής: Μαντάκης (ΕΠΣ Ημαθίας)

Κίτρινες: 44’ Γουάλας – 19’ Κέβιν, 23’ Εντζεγκέλε, 45’ Μύγας

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (60’ Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (72’ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (87’ Ράνος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Μπρακάλι, Κέβιν, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Μαρτίνες (68’ Ρουσκουγιέδα), Μύγας (57’ Μπεχεράνο), Φωτάκης (72’ Κουτρουμάνος), Ετζενγκέλε.

SUPER LEAGUE

26η (εξ’ αναβολής) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΦΗ – Πανθρακικός 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 1-0

Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός 3-0

Λεβαδειακός – ΑΕΛ Καλλονής 3-0

ΠΑΟΚ – Εργοτέλης 1-0

Πανιώνιος – Βέροια 4-2

Κέρκυρα – Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)

Ατρόμητος Αθ. – Παναθηναϊκός (χθες)

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρ. (19/03 – 16:45 NS1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 61**

2. Παναθηναϊκός 61*

3. ΠΑΟΚ 54

4. Αστέρας Τρίπολης 48*

5. ΠΑΣ Γιάννινα 44

6. Παναιτωλικός 43

7. Skoda Ξάνθη 43

8. Ατρόμητος Αθ. 40**

9. Κέρκυρα 40

10. ΑΕΛ Καλλονής 37

11. Βέροια 34

12. Πανιώνιος 32

13. Λεβαδειακός 31

14. Πανθρακικός 31*

15. Πλατανιάς 28

16. Εργοτέλης 25

17. ΟΦΗ 13*

18. Νίκη Βόλου -6

* Στη βαθμολογία δεν υπολογίζεται η χθεσινοβραδινή αναμέτρηση Ατρόμητος Αθ. – Παναθηναϊκός ενώ το παιχνίδι Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης είναι προγραμματισμένο για σήμερα.

** Εκκρεμούν οι αναμετρήσεις Πανθρακικός – Ολυμπιακός και Ατρόμητος Αθ. – ΟΦΗ που είχαν αναβληθεί.

ΕΠΟΜΕΝΗ (29η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

15.00: ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα (NS3)

17.15: Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (NS3)

19.30: Πανθρακικός – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

15.00: Skoda Ξάνθη – Ατρόμητος Αθ. (NS2)

17.15: Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης (NS3)

17.15: Ολυμπιακός – Κέρκυρα (NS2)

19.30: Βέροια – Παναθηναϊκός (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

19.30: Πλατανιάς – ΑΕΛ Καλλονής (NS1)

* Νίκη Βόλου – Πανιώνιος (ματαίωση)

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη αποστολή για τον ημιτελικό του Conference League

Σήμερα το βράδυ Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άστον Βίλατο απόψε το βράδυ, Μεγάλη Πέμπτη …