Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σταθμεύεις στην πλατεία; Δεν γλυτώνεις το πρόστιμο πλέον…

Σταθμεύεις στην πλατεία; Δεν γλυτώνεις το πρόστιμο πλέον…

0
astynomia plateia

Η Τροχαία καραδοκεί σε σημεία που σημειώνονται καθημερινές παραβάσεις

Κάποια θέματα παραβατικότητας των οδηγών στην Ξάνθη επαναλαμβάνονται τόσο συχνά, που στο τέλος αποφασίζεις ότι δεν βγαίνει τίποτα με το να τα εντοπίζεις και να αντιδράς. Θα έπρεπε να είναι έτσι όμως; Η Τροχαία Ξάνθης μας λέει πως δεν πρέπει. Όχι μέσα από κάποια ανακοίνωσή της, αλλά από την στάση της το τελευταίο διάστημα. Και ας ελπίσουμε να μην ευθύνεται για αυτή την ‘’ενεργοποίηση’’ μόνο το Καρναβάλι και οι πολλοί επισκέπτες της Ξάνθης αυτή την περίοδο.

Όπως είχαμε επισημάνει και στο χθεσινό φύλλο του «Ε», η Τροχαία όντως έχει βγει στους δρόμους και τιμωρεί παραδειγματικά τους παραβάτες του ΚΟΚ. Δεν πράττει κάτι το πρωτοφανές και αξιοπρόσεκτο, βέβαια, αλλά επειδή και τα αυτονόητα στην χώρα μας τείνουν να μην είναι αυτονόητα από όλους, το τονίζουμε και το επιβραβεύουμε. Στο πλαίσιο αυτής της εντονότερης δραστηριοποίησης σημειώθηκε η επιβολή προστίμου το πρωί της Τρίτης, λίγο μετά τις 10:00, σε παραβάτη στην κεντρική πλατεία. Ο εν λόγω οδηγός είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του λίγο πιο πίσω από το ρολόι της πλατείας, για να ‘’πεταχτεί’’ σε κάποιο κοντινό κατάστημα. Το σημείο αυτό, από όπου παλαιότερα συνδεόταν η οδός Στογιαννίδου με την Β. Κωνσταντίνου και μετά την ανάπλαση της πλατείας πεζοδρομήθηκε, έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο προσωρινό χώρο στάθμευσης από πολλούς.

Όπως μας είπε ο αστυνομικός που επέβαλε το πρόστιμο στον παραβάτη, «παρακολουθούμε συχνά κάποια σημεία, στα οποία σημειώνονται συνεχόμενες παραβάσεις». Στην ερώτηση αν υπήρχε περίπτωση να μετακινηθεί το όχημα με γερανό από την κεντρική πλατεία, ο αστυνομικός της Τροχαίας είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού, ότι δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια. Ίσως έτσι να συνετίζονταν κάποιοι, που δεν λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τις διατάξεις της ορθής οδικής κυκλοφορίας και συμπεριφοράς.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…