Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Αγωνία και λαχτάρα» για την διαπραγμάτευση

«Αγωνία και λαχτάρα» για την διαπραγμάτευση

0
kontos 90

Ανησυχία από το αδιέξοδο και από το τελεσίγραφο προς τη χώρα μας – Στέρεψαν τα ΑΤΜ στην Ξάνθη

Κοντός: «Αν επικρατήσει η σύνεση θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα…»

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η χώρα τις εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης μεταξύ της νέας κυβέρνησης και των θεσμικών εταίρων. Την ψυχική ανάταση και ευφορία της προηγούμενης εβδομάδας, απόρροια της σταθερότητας στην λαϊκή εντολή που τήρησε η κυβέρνηση διαδέχτηκε η αγωνία, ο φόβος , η ανασφάλεια και οι «μαύρες» σκέψεις για Grexit. Αιτία το «ναυάγιο» στο Eurogroup της Δευτέρας με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας μας Γιάνη Βαρουφάκη να αρνείται να υπογράψει το κοινό ανακοινωθέν των εταίρων και να καταγγέλλει σε συνέντευξη Τύπου ότι ενώ ήταν έτοιμος να υπογράψει το σχέδιο του Μοσκοβισί που ήταν μέσα στο πλαίσιο που μπορούσε να αποδεχτεί η ελληνική πλευρά την τελευταία στιγμή το κείμενο απεσύρθη με εντολή του Νταϊσελμπλουμ και τη θέση του πήρε ένα κείμενο – «τελεσίγραφο» όπως χαρακτηρίστηκε στο οποίο δίνεται προθεσμία 48 ωρών να καταθέσει αίτημα η χώρα μας παράτασης του προγράμματος με τήρηση όλων των δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης. Το Σχέδιο απορρίφτηκε και η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Είναι φανερό ότι οι εταίροι επέλεξαν να μιλήσουν με καθαρά τεχνοκρατικούς και οικονομικούς όρους και να δείξουν στην χώρα μας το πιο σκληρό τους πρόσωπο παραβλέποντας μια διαπραγμάτευση με πολιτικούς όρους από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που εκφράζει τη λαϊκή βούληση.

Κορυφώνεται η αγωνία του κόσμου για την διαπραγμάτευση – Στέρεψαν τα ΑΤΜ

Στο μεταξύ στο εσωτερικό της χώρας η αποτυχία να επέλθει μια συμφωνία μεταφράζεται σε συγκρατημένη πτώση του χρηματιστηρίουπου έκλεισε χθες με τον δείκτη στο -1 και σε …ασυγκράτητη εκροή καταθέσεων, φαινόμενο που παρατηρήθηκε και στην Ξάνθη τις τελευταίες μέρες και επιδεινώθηκε χθες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μεγάλη Τράπεζα 3 φορές σένα πρωινό τροφοδότησε τα ATM της! Επίσης οι εξελίξεις είναι κυρίαρχο θέμα στις συζητήσεις της πλειοψηφίας των Ξανθιωτών ενώ η αγωνία για αυτά που έπονται – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους – είναι στο αποκορύφωμά της!

Κοντός: «Αν επικρατήσει η σύνεση θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα…»

Στο ίδιο κλίμα και ο βουλευτής της ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός ο οποίος μιλώντας στο «Ε» δεν έκρυψε την βαθιά του ανησυχία και την αγωνία για την πορεία της χώρας και για τις δυσμενείς εξελίξεις της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο αφήνει να διαφανεί ότι υπάρχει ελπίδα να σωθεί η κατάσταση: «Πιστεύω ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ότι αν επικρατήσει η σύνεση θα έχουμε θετικά αποτελέσματα για την χώρα μας. Οι ώρες είναι κρίσιμες, φτάσαμε σε οριακό σημείο έχοντας απέναντί μας τα 18 κράτη και αυτό είναι πολύ αρνητικό για μας. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά …», επισημαίνει ο κ. Κοντός.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@emrpos.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…