Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πλανόδιος πωλητής χτύπησε και έκλεψε 85χρονη στην Ξάνθη

Πλανόδιος πωλητής χτύπησε και έκλεψε 85χρονη στην Ξάνθη

0
listeia theokleia

Σοκ για την ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκε ξαφνικά να ποδοπατείται στο οδόστρωμα

«Αυτή είναι η προστασία της Αστυνομίας; Θα μας αναγκάσουν να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»

Σοκ υπέστη το πρωί της Δευτέρας, 2 Φεβρουαρίου, ηλικιωμένη ξανθιώτισσα στην περιοχή της Κυψέλης Ξάνθης. Η άτυχη 85χρονη, κα Θεόκλεια Π., κατέβηκε από το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου της ιδιόκτητης οικοδομής, στην οποία διαμένει, για να προμηθευτεί φρούτα από διερχόμενο οπωροπώλη. Για κακή της τύχη όμως, ο πλανόδιος μανάβης αποδείχθηκε και ο ίδιος… ‘’φρούτο’’. Αφού η κα Θεόκλεια του ζήτησε λίγα μανταρίνια, έβγαλε το πορτοφόλι της για να πληρώσει τα 3 ευρώ που αυτά κόστιζαν. Στο πορτοφόλι της, εκτός από το δεκάευρο με το οποίο πήγε να πληρώσει, είχε ακόμη 50 ευρώ. Το μάτι του μανάβη δεν ‘’γυάλισε’’ μόνο στην θέα των χρημάτων, αλλά αφού της πήρε όλα τα χρήματα πρόσεξε και την χρυσή αλυσίδα στον λαιμό της άτυχης γυναίκας. Χωρίς να χάσει χρόνο, πέρασε το χέρι του μέσα στην αλυσίδα και, αφού την έστριψε, κλώτσησε με το γόνατό του την ηλικιωμένη γυναίκα στο στήθος. Αμέσως η κα Θεόκλεια έπεσε στο οδόστρωμα, με τον αδίστακτο άντρα να συνεχίζει να την χτυπά στο στήθος και να τραβάει με δύναμη την αλυσίδα.

«Φοβήθηκα για την ζωή μου»

Ο άγνωστος δράστης δεν έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην γυναίκα, αφού δεν της ζήτησε την αλυσίδα, αλλά όρμησε μανιασμένος πάνω της. «Έτσι όπως έστριψε την αλυσίδα με το χέρι του με έσφιγγε στον λαιμό και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δεν μπόρεσα να φωνάξω για βοήθεια και ήμουν άτυχη γιατί δεν περνούσε κανείς εκείνη την ώρα» περιγράφει η κα Θεόκλεια συγκλονισμένη ακόμη και μην πιστεύοντας ότι της συνέβη κάτι τόσο τραγικό ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπιτιού της. «Όταν έπεσα στον δρόμο, μέσα στα νερά, συνέχισε να με κλωτσάει στο στήθος, στο σημείο της καρδιάς και να τραβάει δυνατά την αλυσίδα. Ήταν μια παλιά χοντρή χρυσή αλυσίδα από την Κύπρο, που τελικά κατάφερε να κόψει από πάνω μου» συνεχίζει η ίδια, και ο τρόμος της μετατρέπεται σε αγανάκτηση. «Μόλις κόπηκε η αλυσίδα και ελευθερώθηκε ο λαιμός μου, άρχισα να καλώ για βοήθεια και να φωνάζω να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Αυτός φοβήθηκε και έτρεξε να μπει στο αυτοκίνητό του, όπου τον περίμενε η γυναίκα και τα παιδιά του» μας λέει η παθούσα. Πάνω στην ταραχή του από τις φωνές της γυναίκας, η αλυσίδα πέφτει από τα χέρια του θρασύτατου δράστη, τον οποίο η κα Θεόκλεια περιγράφει ως ψηλό μελαχρινό άντρα γύρω στα 30, πιθανώς τσιγγανικής καταγωγής.

«Θα μας αναγκάσουν να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»

Στο ισόγειο της οικοδομής έχει το γραφείο του ο γιος της κας Θεόκλειας, μηχανικός, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε το συμβάν, παρά μόνο όταν άκουσε τις φωνές της μητέρας του. «Είχα δει το αυτοκίνητο που σταμάτησε στον δρόμο απέναντι από το γραφείο, αλλά δεν είχα οπτική επαφή με το συμβάν» μας αναφέρει ο ίδιος. Πάνω στο γραφείο του έχει ένα ξύλινο μπαστούνι του αμερικανικού μπέιζμπολ, και στην απορία για την χρήση του απαντά: «Θα μας αναγκάσουν να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Δεν μπορούμε να νιώσουμε πλέον ασφαλείς ούτε στο σπίτι μας, ούτε στην γειτονιά μας. Όταν καλέσαμε την Αστυνομία, μου ζήτησαν να πάω με την μητέρα μου από το αστυνομικό τμήμα. Είναι αστείο να ζητάς από μια ηλικιωμένη γυναίκα να έρθει στο Τμήμα για κατάθεση. Από την Τρίτη περιμένω τους αστυνομικούς να έρθουν, αν και δεν πιστεύω πως θα βγει κάτι θετικό. Η ατιμωρησία τούς έχει αποθρασύνει εντελώς». Η κα Θεόκλεια από την άλλη, αναπολεί τις μέρες που οι αστυνομικοί περιπολούσαν στην πόλη, εμπνέοντας ασφάλεια στους πολίτες και μου επιδεικνύει τα ματωμένα της πόδια από την πτώση στο οδόστρωμα. «Όταν άρχισα να φωνάζω να καλέσουν την Αστυνομία, εμφανίστηκε ένας κύριος και μου είπε ‘’Τι να σου κάνει η Αστυνομία; Την Χρυσή Αυγή να καλέσεις να το τακτοποιήσει’’. Εκεί θα καταντήσουμε;» αναρωτιέται η ίδια γεμάτη απογοήτευση. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο όταν πλέον ήταν αργά και ευτυχώς για την ηλικιωμένη γυναίκα δεν συνέβη κάτι χειρότερο, που θα έθετε σε κίνδυνο και την ίδια της την ζωή.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις για βεγγαλικά

Από σπίτι σε οικισμό της Καβάλας κατασχέθηκαν 1784 κροτίδες, 495 φωτοβολίδες και 7 βεγγαλι…