Σχόλια 07/02/15

0
skourletis
Πώς αλλάζουν τα πράγματα! Στο νέο εθνικό μας αγώνα το «Όχι» το λένε οι Γερμανοί…


Όλα αλλάζουν
Ελληνικό φαινόμενο επαναλαμβανόμενο για άλλη μια φορά. Η νέα κυβέρνηση, αλλάζει ΟΛΑ τα σχετικά που έχουν αποφασισθεί εδώ και δύο χρόνια στο υπουργείο Εργασίας. Ο νέος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης σβήνει με σφουγγάρι όλες τις αποφάσεις των προηγουμένων και επαναφέρει όλα τα παλιά!
Δηλαδή, μηδενίζει ότι έγινε πριν, τα πετάει στα σκουπίδια και ξαναγυρίζουμε πίσω επαναφέροντας το παρελθόν.
Είναι πρόοδος αυτό; Δεν νομίζουμε.
«Ε»


Πρώτα να το δούμε
Συζητείται στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Βέβαια, επειδή είναι εύκολο να το λες και δύσκολο να το κάνεις, κι επειδή οι Έλληνες είναι δύσπιστοι με πολιτικές εξαγγελίες, περιμένουν πρώτα να τις δουν τις μειώσεις.
Το χειροκρότημα μετά. Πρώτα το έργο και μετά τα μπράβο.
-Το δούλεμα έχει προϊστορία χρόνων.
«Ε»


Φίλοι και σύμμαχοι των ΗΠΑ
Εξέχοντα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας περιέγραψε ως «μεγάλους δωρητές» της Αλ Κάιντα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο Ζακάριας Μουσάουι, ο μοναδικός άνθρωπος ο οποίος έχει καταδικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Δεν εκπλήσσει κανέναν η πληροφορία. Διότι και σήμερα τους βάρβαρους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους του Χαλιφάτου, αυτοί οι ίδιοι χρηματοδότησαν εδώ και χρόνια.
Η Σαουδική Αραβία και εν γένει τα Εμιράτα είναι τα πλέον αντιδημοκρατικά, φασιστικά καθεστώτα. Αναχρονιστικά, βαθύτατα θρησκευόμενα, με ιδέες του 15ου και 16ου αιώνα, συντηρητικά εις βάρος των γυναικών.
Παρόλα αυτά, είναι φίλοι και σύμμαχοι των ΗΠΑ. Να τους χαίρονται…
«Ε»


Θα δείξει…
Άλλο ν’αγωνίζεσαι για τα ιδανικά σου και άλλο να παίζεις- όντας χρεοκοπημένος- τη χώρα σου σε μια «ζαριά»που πρέπει να είναι… «εξάρες»…
ΕΙΘΑΙ!
VEN. KAR.


Η Παναγιά δεν βοήθησε
anastasiadis-paokΤα καλαμπούρια τέλος: Η Παναγιά δεν βοήθησε τον προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη και η ομάδα του ΠΑΟΚ χάνει συνέχει τα παιγνίδια. Ήταν θέλημα της Παναγίας για να μετρήσει την πίστη τους. Τους δοκίμαζε.
Η γελοιότητα έφθασε στο τέλος της. Ο άνθρωπος που έμπλεξε την Παναγία στις προσωπικές του δουλειές, χωρίς ίχνος ντροπής, παραιτήθηκε και μάλλον σύντομα θα φύγει από προπονητής της ομάδας. Και θα μας απαλλάξει από αυτή την ντροπή όπου τα άγια πετιούνταν τροφή στα σκυλιά.
Δεν υπάρχει κάποιος να πει στον άνθρωπο αυτόν ότι θίγει την Παναγία με όσα λέει και την επικαλείται; Ο πνευματικός του γιατί τον αφήνει να ευτελίζει και ευτελίζεται;
«Ε»


Διευκρίνιση
Στο προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας για τις ταχύτητες του ίντερνετ στην περιοχή μας απουσίαζε της Ξάνθης. Πληροφορηθήκαμε λοιπόν και ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι οι ταχύτητες στο νομό μας θα κινηθούν από 30-50 Mbps. Ταχύτητες υψηλές όπως μας εξήγησαν οι γνωρίζοντες.


Οικολογικά
Τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετέχει και υπουργός Οικολόγος θα ξεσαλώσουν οι οικολογικές οργανώσεις. Έτσι κι αλλιώς δεν άφηναν να γίνει καμία επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τώρα δεν πρόκειται να ξεκινήσει το παραμικρό.
Παντού θα υποβάλλονται ενστάσεις και θα υπάρχουν αντιδράσεις με τις πλέον απίθανες δικαιολογίες παρά τις όποιες θετικές γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων.
Θα ζήσουμε, κυρίως εμείς στην Περιφέρειά μας την τρομοκρατία των Οικολόγων…
«Ε»


Το παγκόσμιο χρέος έχει φτάσει τα 199 τρισ. δολάρια!

Το νούμερο ζαλίζει! 199 δις δολάρια έχει φτάσει το παγκόσμιο χρέος, με την τελευταία επταετία να εκτοξεύεται κατά 57 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με μελέτη της McKinsey Global Institute. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 17% του παγκοσμίου ΑΕΠ σε σχέση με το 2007 και έχει φτάσει πια στο 286% του παγκοσμίου ΑΕΠ.
Σύμφωνα με την μελέτη, μόνο πέντε χώρες, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Αργεντινή και η Ρουμανία, έχουν κατορθώσει να περιορίσουν το κρατικό χρέος τους. Αντίθετα, οι υπόλοιπες 42 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παρουσιάζουν αύξηση του κρατικού χρέους. Πιο αναλυτικά, το χρέος της Κίνας αυξήθηκε κατά 83%, το χρέος της Πορτογαλίας κατά 100% ενώ το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 103%. Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε το χρέος της Σιγκαπούρης, φτάνοντας το 129% ενώ της Ιρλανδίας κινήθηκε ακόμη υψηλότερα στο 172%.
Με λίγα λόγια χρωστάνε όλοι σε όλους. Και αν συγκρίνουμε τα μεγέθη σε απόλυτους αριθμούς το δικό μας είναι σταγόνα στον ωκεανό. Απλά είναι τεράστιο για τις δικές μας αδύναμες πλάτες…


Ουρές για τα tablet
Λαϊκό προσκύνημα έγινε και χθες με την «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Παρά την κακοκαιρία χθες οι δικαιούχοι έκαναν ουρές έξω από τα καταστήματα.
Όλοι έσπευσαν να εφοδιαστούν με τις ηλεκτρονικές συσκευές που θα τους εξασφαλίσουν πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο. Για τους ίδιους ή για τα εγγόνια τους τέλος πάντων ή ακόμα και για αυτούς στους οποίους…. θα τα πουλήσουν γιατί για κάποιους, που δεν έχουν καν την ευκαιρία να μάθουν να τα χρησιμοποιούν είναι κυριολεκτικά «δώρο άδωρο».
Ε.Δ.


Για σοβαρευτείτε επιτέλους!
Τουλάχιστον προσβλητική ήταν η απόφαση του Κέντρου Πολιτισμού να συμπεριλάβει στο τεύχος του προγράμματος των ΘΛΕ μόνο τρία ΜΜΕ, δύο της Ξάνθης και ένα της Θεσσαλονίκης, αυθαιρέτως και χωρίς να ενημερώσει κανέναν, θέτοντας στο περιθώριο προφανώς το σύνολο της προσπάθειας που κάνουν όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ της Ξάνθης για την ανάδειξη του τοπικού θεσμού, την ενημέρωση σχετικά με αυτόν, τις εκδηλώσεις, τις συνεντεύξεις, το φωτογραφικό υλικό.
Εξηγείστε μας κ. Λύρατζη το σκεπτικό σας; Γιατί οι ΘΛΕ έχουν ανάγκη από χορηγό επικοινωνίας; Πότε άλλοτε αποφασίστηκε αυτή η διάκριση και η αναγραφή συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης; Δηλαδή οι υπόλοιποι δεν προβάλλουμε το θεσμό του Καρναβαλιού; Θέλατε περισσότερο; Μήπως να βγάλουμε να μετρήσουμε τις… προβολές;!
Ποιοι το αποφασίσατε; Είχατε έγκριση του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού; Δε μπαίνουμε καν στη διαδικασία να ρωτήσουμε γιατί επιλέξατε τα συγκεκριμένα Μέσα για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία…
Και υπόψιν, δε σας συγχωρείται καν η απειρία γιατί δεν είχατε κανένα λόγο για να το κάνετε και η στάση σας ήταν το λιγότερο ανήθικη.
Εμείς, που για χρόνια υπηρετούμε το θεσμό, ήμασταν και πριν και θα είμαστε εδώ και μετά από σας, που αν μη τι άλλο ανεχτήκαμε τον αποκλεισμό μας από το budget του Καρναβαλιού – μάλλον μόνο τα τοπικά ΜΜΕ δεν συμπεριλαμβάνονται πια στον προϋπολογισμό ελέω λιτότητας- συνεχίζουμε να μιλάμε για το Καρναβάλι της Ξάνθης, να το στηρίζουμε, να μεταφέρουμε ιδέες και προτάσεις για την ανάδειξή του, να το αγαπάμε.
Δεν είναι δικό σας το Καρναβάλι κ. Λύρατζη.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…