Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατένιο ραβανί

Σοκολατένιο ραβανί

0
sokolatenio ravani

-100 γρ Σιμιγδάλι ψιλό

-400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-3 κουτ σούπας Κακάο

-2 κουταλάκια του γλυκού Μπέικιν πάουντερ

-500 γρ Ζάχαρη

-6 Αυγά

-500 γρ Γιαούρτι

-Ινδική καρύδα

Για το σιρόπι

-5 ποτήρια νερό

-5 ποτήρια Ζάχαρη

-το χυμό 1 λεμονιού

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την ζάχαρη και τα αυγά για 10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το σιμιγδάλι , τα ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό , την ζάχαρη και το λεμόνι για περίπου 8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε. Το σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα ή παγωτό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…