Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης

0
kentro politismou15

Συζητήθηκαν θέματα του Καρναβαλιού (ηχητικός εξοπλισμός, άρματα)

Συνεδρίασε χθες, Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης στο κτήριο της πλατείας Ματσίνη. Τα προς συζήτηση θέματα αφορούσαν την συγκρότηση επιτροπών για το έτος 2015, την διενέργεια διαγωνισμού για τα έντυπα του Κέντρου για το 2015 και τον διαγωνισμό για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη των εκδηλώσεων του Κέντρου για το τρέχον έτος.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Πασχάλης Λύρατζης, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, δήλωσε την απαρτία του ΔΣ και έδωσε τον λόγο στους υπαλλήλους του Κέντρου για το θέμα του ορισμού μελών για τις επιτροπές παραλαβής. Η επιλογή, που γίνεται τυχαία, ανέδειξε ως μέλη τους κ.κ. Κόκκινο και Χατζόπουλο και αναπληρωτές τους τον κ. Τσέπελη και τον κ. Ραμαδάν αντίστοιχα. Αναφορικά με το θέμα του πρόχειρου διαγωνισμού για τον σχεδιασμό, την επιμέλεια και την προμήθεια εντύπων προβολής των εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού, επισημάνθηκε από τους αρμόδιους υπαλλήλους ότι το ποσό που έχει προϋπολογιστεί είναι 29.968 ευρώ, κάτι που εγκρίθηκε ομόφωνα.

Μείωση στα έξοδα για τον ήχο

Το τρίτο και τελευταίο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε τον ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό των εκδηλώσεων, και κυρίως των Λαογραφικών Γιορτών και του Καρναβαλιού, που πλησιάζει. Παρότι το ποσό που προβλεπόταν κάθε χρόνο κυμαίνονταν στις 80.000 ευρώ, με κάποιες περικοπές στις απαιτήσεις και προσεκτικότερη επιλογή κατέληξε στο ποσό των 59.850 ευρώ. Στην επιφυλακτικότητα του κ. Λύρατζη και του κ. Τσέπελη ως προς την ποιότητα της ηχητικής κάλυψης, καθότι η μουσική έχει πρωτεύοντα ρόλο ιδίως στο Καρναβάλι, οι υπάλληλοι του Κέντρου δήλωσαν ότι δεν έχει γίνει καμία έκπτωση στην ποιότητα. Απλά κατέληξαν ότι με τα σύγχρονα μέσα μπορεί να διασφαλιστεί η ίδια ποιότητα με λιγότερα μηχανήματα και με τα χρήματα που εξοικονομούνται θα πραγματοποιηθούν περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις. Πάνω σε αυτό ο κ. Τσέπελης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή στην παραλαβή των όσων προβλέπει ο διαγωνισμός, γιατί έχει και ο ίδιος κακή προσωπική εμπειρία.

Κύριο μέλημα του Κέντρου Πολιτισμού αυτό το διάστημα είναι ασφαλώς το Καρναβάλι και για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του Κέντρου δήλωσε στα μέλη του ΔΣ ότι θα πρέπει να γίνονται συχνές συνεδριάσεις κάθε εβδομάδα μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου, ώστε να προλαμβάνουν όλα τα θέματα που ‘’τρέχουν’’ αυτό το διάστημα και αφορούν την οργάνωση του Καρναβαλιού. Επεσήμανε επίσης σε όλους ότι παρά την δική του απειρία στην θέση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έθεσε το θέμα της έγκαιρης διοργάνωσης του Καρναβαλιού για το επόμενο έτος. «Μόλις τελειώσει το φετινό Καρναβάλι, θα πρέπει να αρχίσει ο σχεδιασμός για το επόμενο. Δεν γίνεται να τρέχουμε τελευταία στιγμή για να προγραμματίσουμε τόσες εκδηλώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο βασιλιάς Καρνάβαλος επιστρέφει

Ο κ. Λύρατζης γνωστοποίησε επίσης στο ΔΣ την πορεία των εργασιών, λέγοντας ότι ήδη 3 από τα 5 άρματα είναι έτοιμα, παρουσιάζοντας σε φωτογραφία την κεφαλή του παραδοσιακού βασιλιά Καρνάβαλου που θα ανοίγει την παρέλαση για τα επόμενα χρόνια. Αυτό έγινε με γνώμονα τον διττό χαρακτήρα του Καρναβαλιού, που έχει το στοιχείο των Λαογραφικών Γιορτών παράλληλα, μιας και ο βασιλιάς Καρνάβαλος ήταν αυτός που άνοιγε το Καρναβάλι σε παλιότερες εποχές. Η κεφαλή του Καρνάβαλου έχει ύψος 4.70 μέτρα περίπου και είναι κατασκευασμένη από πολυεστερικό υλικό και θα αποσυναρμολογείται μετά το τέλος της παρέλασης, ώστε να φυλάσσεται και να χρησιμοποιείται κάθε χρόνο. Η θεματική των πέντε αρμάτων του Καρναβαλιού θα είναι η εξής:

1 άρμα με την κεφαλή του βασιλιά Καρνάβαλου

1 άρμα με κοινωνικό θέμα (μία μεγάλη μπότα στην κορυφή της οποίας θα στέκεται ένας άντρας σαν να του έχουν βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι)

1 άρμα πολιτικής φύσεως

1 άρμα με ποδοσφαιρικό χαρακτήρα

1 άρμα με θεματολογία από την αρχαιολογία (ίσως σχετικό με την Αμφίπολη)

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…