Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Γνωμοδότησαν υπέρ της εντοπιότητας της παραχώρησης θέσεων μικροπωλητών

Γνωμοδότησαν υπέρ της εντοπιότητας της παραχώρησης θέσεων μικροπωλητών

0
dimotikii koinotita2

Συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Δήμου Ξάνθης

75 συνολικά θέσεις θα παραχωρηθούν στο 10ήμερο των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών στην περιοχή του Λιμνίου

Νέες θέσεις για μικροπωλητές καθώς επίσης και θέσεις για την ανάπτυξη καντινών και υπαίθριου εμπορίου στην περιοχή του Λιμνίου Ξάνθης κατά την περίοδο των Λαογραφικών Εορτών κλήθηκαν να εκφράσουν γνώμη τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Ξάνθης σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 2.30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου Ξάνθης, μετά από την αναβληθείσα της 8ης Ιανουαρίου λόγω μη απαρτίας.

Ορισμός θέσεων για τις καντίνες και τους μικροπωλητές

Στο πλαίσιο αυτό το συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας για 2 θέσει χειροποίητου κοσμήματος στην περιοχή του γηπέδου του ΑΟΞ με την προϋπόθεση να υπάρχει άδεια στάσιμου εμπορίου, 1 θέση καντίνας σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον και 1 θέση καλαθοποιού στην Πλατεία Μπαλτατζή.

Σ’ ότι αφορά το επίμαχο ζήτημα του καθορισμού θέσεων στο Λιμνίο το σώμα έκανε δεκτή την εισήγηση της υπηρεσίας (κα Πανταζόγλου Αθανασία) επί συνόλω 75 θέσεων να διατεθούν φέτος 60 τετράμετροι χώροι αντί 310 ευρώ και 10μετροι αντί 465 ευρώ με δεδομένο ότι υπάρχουν μικροπωλητές που για την ανάπτυξη των προϊόντων τους χρειάζονται περισσότερο χώρο. Επίσης το σώματα αποδέχθηκε να διατεθούν 10 θέσεις για καντίνες από την δεξιά πλευρά της Βας. Σοφίας και πάνω στο οδόστρωμα ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών. Αναφέρθηκε ότι αν υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις για καντίνες σε κάθε περίπτωση θα γίνει κλήρωση όπως επίσης και το μέρος που θα τοποθετηθούν. Από μέλος του συμβουλίου τέθηκε ως πρόταση να δοθεί προτεραιότητα στους τοπικούς μικροπωλητές και εφόσον μένουν ακάλυπτες θέσεις να δοθούν σε μη ντόπιους επικαλούμενοι λόγους κοινωνικής πολιτικής και του τοπικού χαρακτήρα των εορτών Επίσης συμφωνήθηκε να ζητηθεί η παράταση 3 επιπλέον ημερών ώστε οι μικροπωλητές να δουλέψουν ένα 10ημερο και όχι 7 μέρες όπως ορίζει ο νόμος.  

Αναφορικά δε με το ποσοστό του 20% που επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο να διατεθεί σε μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται και στο Παζάρι το σώμα εξέφρασε θετική γνώμη διατηρώντας το ποσοστό σ’ αυτό το ύψος.

Να σημειώσουμε ότι αυτές οι θέσεις θα διατυπωθούν στην Επιτροπή Ποιότητας η οποία και θα τις κάνει ή όχι αποδεκτές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…