Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 49 μόνιμοι στην ΑΜΘ από τους «προστατευόμενους» του Ν. 2643

49 μόνιμοι στην ΑΜΘ από τους «προστατευόμενους» του Ν. 2643

0

Μία θέση στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Ξεκίνησε χθες η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου

Στον αγώνα της συγκέντρωσης δικαιολογητικών μπαίνουν οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 2643/1998 του ΟΑΕΔ για τη «Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών».

Η υποβολή αιτήσεων για τις περιζήτητες θέσεις ξεκίνησε χθες Τρίτη 30 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί έως τις 29 Ιανουαρίου.

Υπεύθυνοι για τη συλλογή των αιτήσεων στην ΑΜΘ είναι το ΚΠΑ 2 Κομοτηνής και η Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Εννιακόσιοι δεκαοκτώ άνεργοι ειδικών κατηγοριών θα ωφεληθούν από την επικείμενη προκήρυξη, οι οποίοι θα απασχοληθούν κυρίως σε νοσοκομεία και σε υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού, Εθνικής Άμυνας και άλλων.

Οι κατηγορίες που ωφελούνται από τη νέα προκήρυξη και υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 2643 είναι έξι, για τις οποίες η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

  1. Πολυτέκνων, 226 θέσεις
  2. ΑμΕΑ, 168 θέσεις
  3. Τριτέκνων, 156 θέσεις
  4. Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, 129 θέσεις,
  5. Αναπήρων πολέμου τέκνα τους, 11 θέσεις
  6. Έμμεση ΑμΕΑ, 105 θέσεις.

Επίσης, θα προκηρυχθούν επιπλέον 23 θέσεις, οι οποίες αφορούν υποψήφιους όλων των κατηγοριών.

Η πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνεται στην Αττική. Για την ΑΜΘ προβλέπονται 49 θέσεις.

Ανεπηρέαστο από τις εκλογές προχωρά το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Εντός Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το πεντάμηνο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

Μέσα στον Ιανουάριο προγραμματίζεται να ανοίξει ο διαδικτυακός τόπος του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από ανέργους που έχουν τα προσόντα για τις 52.818 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, περιφέρειες και ιδρύματα.

Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, καθώς η διαδικασία των προσλήψεων αυτών δεν εμπίπτει στις απαγορεύσεις της προεκλογικής περιόδου και έτσι ο ΟΑΕΔ περιμένει μόνο το «πράσινο φως» για να απευθύνει τη σχετική πρόσκληση.

Υπενθυμίζεται ότι σε 3.354 ανέρχονται συνολικά οι θέσεις που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια ΑΜΘ από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Από αυτές 280 θέσεις αφορούν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ, 2.281 θέσεις στους δήμους της ΑΜΘ και 993 σε άλλες υπηρεσίες.

Στην Ξάνθη η κατανομή προβλέπει 243 θέσεις στο Δήμο Ξάνθης, 70 στο Δήμο Αβδήρων, 89 στο Δήμο Μύκης και 58 στο Δήμο Τοπείρου, σε διάφορες ειδικότητες και κατηγορίες.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δήμοι

Θέσεις

Δήμος Αβδήρων

70

Δήμος Μύκης

73

Δήμος Ξάνθης

243

Δήμος Τοπείρου

27

ΣΥΝΟΛΟ

413

Π.Ε. Ξάνθης

141

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της μοριοδότησης για το voucher ανέργων 29-64 ετών

Έως τις 5 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτό το σύστημα για να δηλωθεί η ύπαρξη διοικητικής εμπειρίας

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της μοριοδότησης του voucher ΟΑΕΔ για άνεργους 29-64 ετών, ενώ έχει ανοίξει και το σύστημα για την δήλωση (ύπαρξης ή μη) της διοικητικής εμπειρίας όπου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την τελική κατάταξη των ωφελούμενων. Τα αποτελέσματα θα είναι αναρτημένα μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 ενώ θα ακολουθήσουν τα τελικά αποτελέσματα του προγράμματος Για να δείτε τα αποτελέσματα χρειάζεται ο αριθμός ΚΑΥΑΣ που έχει χορηγηθεί στον αιτούντα κατά την αίτηση αλλά και το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του. Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr στο πεδίο Δήλωση Διοικητικής Εμπειρίας Να υπευνθυμίσουμε ότι αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή σε 16.620 άνεργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Δύο θέσεις στο ΕΚΑΒ Ορεστιάδας

Μέσω της προκήρυξης 7Κ/2014 που αφορά την πλήρωση 189 θέσεων τακτικού προσωπικού ΔΕ της ειδικότητας πληρωμάτων ασθενοφόρων

Εκδόθηκε η 7Κ/2014 Προκήρυξη που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα έξι (186) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου – ειδικότητας Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στο ΕΚΑΒ του Υπουργείου Υγείας. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη.

Οι θέσεις αντιστοιχούν σε 29 υπηρεσίες του ΕΚΑΒ εκ των οποίων η πλειονότητα -109 συνολικά- κατανέμονται στην κεντρική υπηρεσία, ενώ οι υπόλοιπες 77 αφορούν τα καταστήματα σε περιφερειακά ΕΚΑΒ. Στην ΑΜΘ προβλέπονται δύο θέσεις ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Ορεστιάδας.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 14 Ιανουαρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και λήγει την 28η Ιανουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη. Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 6Κ/2014 Κατηγορία Δ.Ε. Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510 Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 2ας Φεβρουαρίου 2015, ημέρας Δευτέρας.

Έως τις 14 Ιανουαρίου αιτήσεις πτυχιούχων για τα 7.000 vouchers των 3.120 €

Το πρόγραμμα καλύπτει νέους ανέργους πτυχιούχους, έως 29 ετών, και προσφέρει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης

Έως τις 14 Ιανουαρίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το νέο voucher του ΟΑΕΔ που απευθύνεται σε 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το πρόγραμμα καλύπτει νέους ανέργους πτυχιούχους, έως 29 ετών, και προσφέρει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πτυχιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών

• Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 832 ωρών.

• Υπηρεσίες Υποστήριξης και Συμβουλευτικής καθοδήγησης

Τα κριτήρια επιλογής είναι τα ακόλουθα:

• Βαθμός Κτήσης Πτυχίου.

• Ηλικία υποψηφίου.

• Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (οικονομικό έτος 2014)

• Χρόνος ανεργίας

Αιτήσεις τον Ιανουάριο για τους 49 λιμενοφύλακες

Εκδόθηκε η προκήρυξη

Εκδόθηκε η προκήρυξη του Λιμενικού Σώματος για την εισαγωγή 49 λιμενοφυλάκων στη Σχολή Λιμενοφυλάκων. Οι θέσεις αφορούν 36 υπηρετήσαντες στις Ειδικές Δυνάμεις (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες, εννέα Πλοιάρχους και Μηχανικούς Εμπορικού Ναυτικού και τέσσερις ιδιώτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. και στην επιχείρηση διάσωσης στο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα».

Οι επιτυχόντες θα εισαχθούν στη σχολή ύστερα από επιλογή βάσει μορίων, αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, αλλά και γραπτές εξετάσεις στα μαθήματα της Έκθεσης Ιδεών και της Ιστορίας.

Αιτήσεις υποβάλλονται ταχυδρομικών με συστημένη επιστολή ή αυτοπροσώπως από τις 7 έως τις 30 Ιανουαρίου 2015 στη διεύθυνση: Σχολή Λιμενοφυλάκων, τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, ΤΚ 18510, Πειραιάς.

Αναρτήθηκαν οι Πίνακες Αξιολόγησης για ΕΠΑΣ ΣΕΚ ΙΕΚ Δράμας και ΕΠΑΣ Καστοριάς

Είναι διαθέσιμες στις Εκπαιδευτικές Μονάδες του ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκαν τη Δευτέρα 29/12/2014, οι Επικυρωμένοι Πίνακες από τις Δευτεροβάθμιες Επιτροπές Αξιολόγησης Ωρομισθίου Εκπαιδευτικού Προσωπικού , των υπ’ αριθμ. 104878/05-12-2014 και 104879/05-12-2014 Συμπληρωματικών Προκηρύξεων για τις εκπαιδευτικές Μονάδες ΕΠΑΣ/ΣΕΚ/ΙΕΚ Δράμας και ΕΠΑΣ Καστοριάς του Ο.Α.Ε.Δ. αντίστοιχα, Σχολικού έτους 2014-2015. Οι επικυρωμένοι πίνακες έχουν αναρτηθεί και στις Εκπαιδευτικές Μονάδες του Οργανισμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…