Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Γ. Γκιρτζίκης για πρόεδρος στην ΕΠΟ!

Γ. Γκιρτζίκης για πρόεδρος στην ΕΠΟ!

0
gkirtzikis epo

Υποψήφιος στις εκλογές της ομοσπονδίας που θα γίνουν στις 23 Ιανουαρίου ο Ξανθιώτης ποδοσφαιρικός παράγοντας

Θεωρείται φαβορί για την ανάληψη της θέσης που έμεινε κενή μετά την παραίτηση Σαρρή

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα υπάρχει νέο Δ.Σ. στην ΕΠΟ. Όπως ανακοινώθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της ομοσπονδίας, οι εκλογές, ήτοι η έκτακτη αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας για την εκλογή νέου προέδρου ΔΣ/ΕΠΟ μετά την παραίτηση του κ. Γιώργου Σαρρή, ορίστηκαν για τις 23 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι 56 ΕΠΣ θα βγάλουν το νέο πρόεδρο, ο οποίος θα έχει θητεία μέχρι τον φθινόπωρο του 2016, όταν και θα γίνουν οι προγραμματισμένες εκλογές για όλο το Δ.Σ. Μέχρι τότε ήταν η θητεία του Γιώργου Σαρρή ο οποίος παραιτήθηκε και ο άνθρωπος που θα πάρει την θέση, θα είναι για λιγότερο από δυο χρόνια πρόεδρος, εκτός αν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και ανανεώσει την θητεία του.

Φαβορί για την προεδρία ο Γιώργος Γκιρτζίκης!

Οι πληροφορίες του «Ε» επαληθεύτηκαν και ο Ξανθιώτης ποδοσφαιρικός παράγοντας, Γιώργος Γκιρτζίκης, θα είναι ένας εκ των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, όπως είχαμε υπογραμμίσει σε παλαιότερο ρεπορτάζ.

Ο Γ. Γκιρτζίκης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στην ΕΠΟ με γραπτή δήλωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι μπορεί να οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε μία νέα εποχή, χωρίς αντιπαραθέσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Γκιρτζίκη:

«Αποφάσισα να καταθέσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. έχοντας πλήρη τη συναίσθηση του ρόλου και των ευθυνών που προκύπτουν από την επιλογή μου αυτή και τη θητεία μου στα διοικητικά του αθλήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Έχω την εμπειρία και τη διάθεση να ηγηθώ μιας νέας εποχής για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διατηρώ όλα τα θετικά στοιχεία της θητείας του προηγούμενου προέδρου, τα οποία δεσμεύομαι πως θα διευρύνω και θα κατοχυρώσω.

Είμαι έτοιμος να προχωρήσω, μετά από κατάθεση προτάσεων και σε συνεργασία με κάθε ενδιαφερόμενο, σε κάθε απαραίτητη διορθωτική κίνηση για πλευρές της λειτουργίας της Ομοσπονδίας που χρειάζεται να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους.

Θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεση όσων ενδιαφέρονται πραγματικά και όχι για το θεαθήναι για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συνεργασία μαζί τους για την υλοποίηση ρηξικέλευθων προτάσεων θα είναι για μένα το στοίχημα που θα επιδιώξω πάση θυσία να κερδίσω.

Θα υπερασπιστώ μια νέα δημόσια εικόνα του αθλήματος, της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων – Μελών της χωρίς αποκλεισμούς και τιμωρητικές διαθέσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πορευτεί στην επόμενη μέρα με ηρεμία, χωρίς κραυγές και μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Γιώργος Γκιρτζίκης είναι και το φαβορί για την ανάληψη της θέσης του προέδρου, καθώς οι Ενώσεις που στήριξαν τον Γιώργο Σαρρή αναμένεται να στηρίξουν και τον Ξανθιώτη παράγοντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις εκλογές της ΕΠΟ που ορίστηκαν για τις 23 Ιανουαρίου, ο έτερος υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Γκαγκάτσης που διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Τα πρώτα προγνωστικά αναφέρουν ότι την υποψηφιότητα Γκιρτζίκη θα στηρίξουν περίπου 40-45 Ενώσεις από τις 56 που ψηφίζουν και απομένει να δούμε εάν θα επαληθευτούν αυτά ώστε για 1η φορά στην ιστορία να βρεθεί Ξανθιώτης επικεφαλής της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…