Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα μυστικά του καφέ στο κέντρο της Ξάνθης

Τα μυστικά του καφέ στο κέντρο της Ξάνθης

0
coffee island

Coffee Island: ένα ‘’νησί’’ γεμάτο γεύσεις και αρώματα

Ο καλός καφές δεν είναι πλέον υπόθεση λίγων

Με ταχείς και σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη της ελληνικής εταιρείας Coffee Island, η οποία διαθέτοντας πλέον 200 καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα franchise στον κλάδο της Μικρής Εστίασης. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η βράβευσή της ως Fast Growth Franchisor για τις επιδόσεις της το 2012, στο πλαίσιο των Βραβείων Franchise, που διοργανώνει το περιοδικό FRANCHISE BUSINESS. Η Coffee Island, η ελληνική αλυσίδα καφεκοπτείων και coffee to go αναπτύσσεται πανελλαδικά, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή παρουσία στην Κύπρο, όπου λειτουργούν 27 καταστήματα, και ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει δυναμικά την επέκτασή της και στο εξωτερικό σε Αλβανία και Ρουμανία. Όπως είπε στο «Ε» και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Ξάνθη κ. Θεόδωρος Τσιλιγγίρης «όταν ανοίξαμε στην πόλη μας στις 28 Μαΐου 2013 ήμασταν το υπ’ αριθμόν 87 κατάστημα στην Ελλάδα, ενώ πριν λίγες μέρες γιορτάστηκε μέσω διαδικτυακού διαγωνισμού το 200ό κατάστημα της εταιρείας».

Τι είναι τα Coffee Island;

Η ιδέα των Coffee Island γεννήθηκε από την αγάπη που είχαν οι ιδρυτές της για το ρόφημα του καφέ. Το 1999, στο κέντρο της Πάτρας, δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα του Βαγγέλη Λιόλιου προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο, κέρδισε το αγοραστικό κοινό. Η επιτυχία των Coffee Island ξεκινά από την ποιοτική πρώτη ύλη, από την Κεντρική Αμερική, την Κεντρική Αφρική και την Ινδία, συνεχίζεται στις υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες της εταιρείας στην Πάτρα και φυσικά βασίζεται στην τεχνογνωσία και στο μεράκι των ανθρώπων των Coffee Island τόσο στα κεντρικά, όσο και στα καταστήματα της αλυσίδας, ώστε όταν κάποιος επισκέπτεται ένα κατάστημα Coffee Island να μπορεί να βρει 62 διαφορετικές ποικιλίες καφέ αλλά και 15 διαφορετικά ροφήματα. Αποτέλεσμα της δέσμευσης στην ποιότητα και στην ανάπτυξη είναι η συνεχής αύξηση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, με την κατανάλωση εντός του 2013 να ξεπερνά τους 120 τόνους καφέ. Το 2006 η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία.

Το Coffee Island της Ξάνθης

Η ραγδαία ανάπτυξη της αλυσίδας έγινε τα τελευταία χρόνια μέσω της γνωστής εμπορικής δραστηριότητας του franchise. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα να ανοίξει κάποιος ένα κατάστημα με το brand (όνομα) της εταιρείας, παρέχοντάς του συνεχή υποστήριξη μέσω προωθητικών ενεργειών και συνεχή εφοδιασμό με τα προϊόντα της εταιρίας. Ένα τέτοιο κατάστημα άνοιξε στην πόλη μας ο Θόδωρος Τσιλιγγίρης με πολύ αγάπη για την τέχνη του καφέ. Ο ξανθιώτης ιδιοκτήτης ανέλυσε στο «Ε» όλη την φιλοσοφία της εταιρείας και την διαδικασία για ένα κορυφαίο ποιοτικά ρόφημα. «Η διαδικασία του καφέ ξεκινά από την αξιολόγηση των ωμών κόκκων και την επιλογή της σωστής ποικιλίας και φτάνει στο σωστό καβούρδισμα, με τον φρεσκοκαβουρδισμένο απόλυτα φρέσκο καθημερινό καφέ στα καταστήματα. Η διαδικασία συνεχίζει με την τέχνη της παρασκευής και την άριστη εξυπηρέτηση» εξηγεί ο κ. Τσιλιγγίρης. Για την διασφάλιση της ποιότητας το Coffee Island της πόλης μας έχει μόνιμο προσωπικό οκτώ υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 4 εργάζονται στην παρασκευή του καφέ (baristas) και οι 4 για την μεταφορά των πολλών παραγγελιών σε κάθε γωνιά της Ξάνθης. Λειτουργεί σαν μια μικρή κυψέλη το κατάστημα και φαίνεται ότι οι ξανθιώτες έχουν αντιληφθεί την υψηλή ποιότητα καφέ που προσφέρεται.

Κατά βάση καφεκοπτείο

Αυτό που ίσως δεν έχουν καταλάβει πολλοί, είναι ότι το Coffee Island είναι κυρίως ένα καφεκοπτείο. «Έχουμε τακτικούς πελάτες που παίρνουν έτοιμο καφέ από εδώ, αλλά αργούν να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μέρος της επιχείρησης είναι ότι δίνουμε την δυνατότητα στον καθένα να απολαμβάνει έναν υπέροχο καφέ και στο σπίτι του» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιλιγγίρης. Είναι πραγματικά τεράστια οι ποικιλία σε αρωματικούς καφέδες που αλέθονται εκείνη την στιγμή ανάλογα με το γούστο του πελάτη, καθώς το πόσο χοντροκομμένος ή λεπτοκομμένος είναι ο καφές, παίζει ρόλο στην γεύση που θα απολαύσουμε. Ο κ. Τσιλιγγίρης είναι πρόθυμος να εξηγήσει όλα τα μυστικά του καφέ σε κάθε ενδιαφερόμενο που έχει μεράκι όχι μόνο με τα διάφορα ροφήματα και τους καφέδες φίλτρου, αλλά και με τα ποικίλα χαρμάνια του γνωστού ως ελληνικού καφέ. Για του λόγου το αληθές παρήγγειλα έναν espresso που μου έφτιαξε χαμογελαστή η Ελίνα. Ήταν πράγματι απολαυστικός…

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…