Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Μολυσμένο» ρέμα δίπλα στο νοσοκομείο

«Μολυσμένο» ρέμα δίπλα στο νοσοκομείο

0
nosokomeio rema

Το έχουν κάνει σκουπιδότοπο. Αποθήκες , περιστερώνες και κοτέτσια στην κοίτη έχουν τοποθετήσει οι κάτοικοι του οικισμού των Παλιννοστούντων

Ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης ζήτησε διοικητική αποβολή από τον εισαγγελέα

nosokomeio skoupidia

Σε Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, τον λεγόμενο ΧΑΔΑ, έχουν μετατρέψει οι κάτοικοι του οικισμού των Παλιννοστούντων την κοίτη και το εγκιβωτισμένο ρέμα που διέρχεται κατά μήκος της δυτικής πλευράς του νοσοκομείου Ξάνθης ακριβώς δίπλα στην περίφραξη., επί την οδού Σαλαμινομάχων.

Μια εστία μόλυνσης δίπλα στο νοσοκομείο

Παντός είδους σκουπίδια ριγμένα μέσα στο ρέμα που κατεβάζει πολύ νερό αυτή την περίοδο λόγω των πολλών βροχοπτώσεων το έχουν καταστήσει εστία μόλυνσης ενώ η κοίτη του έχει «καταληφθεί» από αυθαίρετες κατασκευές και έχει μετατραπεί σε άλλα σημεία σε αίθριο με παγκάκι και περιβόλι με δέντρα και σε άλλα σημεία με περιστερώνες, κοτέτσια και υπαίθριες αποθήκες απόθεσης εργαλείων. Έντονη είναι η δυσωδία που αναδύεται αφού και τα περιττώματα των κατοικίδιων πουλιών ρίχνονται στο ρέμα. Μια εικόνα που δεν τιμά τους κατοίκους του οικισμού και επιπλέον θέτει θέμα δημόσιας υγείας στους ιδίους και στην ευρύτερη περιοχή. Το γεγονός δε ότι βρίσκεται δίπλα στην κεντρική υγειονομική μονάδα του νομού μας, το καθιστά μια «βραδυφλεγή βόμβα» που χρήζει άμεσης παρέμβασης καθαρισμού.

Εδώ και τώρα ο Ζαγναφέρης στον εισαγγελέα για διοικητική αποβολή

Το θέμα γνωστοποιήθηκε για πρώτη φορά στην σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας από εκπρόσωπο του νοσοκομείου η οποία μάλιστα κατήγγειλε ότι βρέθηκαν και πεταμένα νεκρά ζώα μέσα στο ρέμα. Κατά τη συζήτηση του θέματος εκφράστηκαν συγκεχυμένες απόψεις για το αν έχει την ευθύνη καθαρισμού η τεχνική υπηρεσία τη ς Π.Ε. Ξάνθης ή το Δασαρχείο. Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης δήλωσε αποφασισμένος να λύσει άμεσα το θέμα και γι αυτό το λόγο τις επόμενες μέρες επισκέφτηκε το νοσοκομείο και περιηγήθηκε κατά μήκος του ρέματος διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την κατάσταση. Έτσι χθες το πρωί επισκέφτηκε την εισαγγελία ζητώντας την παρέμβασή της στην υπόθεση προκειμένου να γίνει διοικητική αποβολή όλων αυτών που αυθαίρετα έκαναν το ρέμα σκουπιδότοπο ή μετέτρεψαν την κοίτη του σε αυλή τους. Στην προσπάθεια αυτή κλήθηκε να συνδράμει η αστυνομία καταλογίζοντας και ευθύνες ενώ στη συνέχεια – όπως δήλωσε στο «Ε» ο κ. Ζαγναφέρης – «θα γίνει καθαρισμός του ρέματος από την τεχνική υπηρεσία, ώστε να μην έχουμε μια εστία μόλυνσης δίπλα στο νοσοκομείο μας».

Το «Ε» αποθανάτισε στο κφακό του και παρουσιάζει όσα συμβαίνουν εκεί…

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…