Σχόλια 22/11/14

0
Πιο νωρίς θα έρθουν οι τρεις μάγοι με τα δώρα παρά οι τρεις «μάγοι» της τρόικας…


Τρελό κι απίθανο
Υπάρχει και όριο σε κάποια πράγματα που αποφασίζουν τα δημοτικά συμβούλια. Πρόσφατο κρούσμα ανόητης απόφασης, από γειτονικό δήμο εκτός Ξάνθης, να μη γίνονται κηδείες Σαββατοκύριακο!! Δηλαδή θα πεθαίνει ο άνθρωπος την Παρασκευή και θα τον θάβουμε Δευτέρα!
Είναι για δέσιμο ή δεν είναι; Και πού το στηρίζουν όλο αυτό το ανόητο επιχείρημα; Στο ότι θα παίρνουν υπερωρίες οι νεκροθάφτες!
Τρελούς λέγανε τους Γαλάτες, όμως κάποιοι γειτονικοί δήμοι τους έχουν ξεπεράσει…
« Ε»


Ιδού η λύση για το ΠΑΣΟΚ!
Τη βρήκε τη λύση ο πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Καβάλας Σάββας Κοσμίδης. Προτείνει λοιπόν «οι σεβαστοί κ.κ. Βενιζέλος, Παπανδρέου και Σημίτης να αντιληφθούν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο ιστορικός χρόνος για εκείνους έχει παρέλθει και ότι θα πρέπει ν’ αποχωρήσουν. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα κρίνουν αν υιοθέτησαν τις ορθές πολιτικές.»
Εύκολο να το λες, λέμε εμείς, δύσκολο να γίνει, λέει η ωμή πολιτική πραγματικότητα.
«Ε»


Έρχονται οι 100 δόσεις
Δημοσιεύθηκε τελικά στην εφημερίδα της κυβερνήσεως την Παρασκευή η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των χρεών σε 100 δόσεις, μετά και τις τελευταίες αλλαγές που ψηφίστηκαν από τη βουλή. Η εφαρμογή στο taxis αναμένεται να ανοίξει για πολίτες και επιχειρήσεις τη Δευτέρα.
Η κυβέρνηση προχωράει τελικά στις 100 δόσεις, παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις της τρόικας, δείχνοντας ότι είναι διατιθεμένη να τραβήξει την κόντρα στα άκρα…


Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα
Δεν είναι καθόλου εύκολο να συζητάς στη χώρα μας σοβαρά για το ποδόσφαιρο. Όπως είναι δύσκολο να είσαι γνήσιος φίλαθλος κι όχι οπαδός. Και γιατί είναι δύσκολο θα ρωτήσει ο άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο. Η απάντηση είναι μια-κατά την άποψή μας-. Δεν υπάρχουν σοβαροί παράγοντες στις ομάδες (εξαιρέσεις υπάρχουν), διοικούντες των θεσμικών οργάνων σκύβουν την μέση εύκολα για να έχουν προνόμια και παροχές και ο χώρος όλος έχει αλωθεί από ένα σύνολο ανθρώπων χαμηλού πνευματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου.
Εάν δε γίνει εκεί η εκκαθάριση της κόπρου, ούτε λύση, ούτε μέλλον θετικό θα υπάρξει. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να σέρνεται, ο κόσμος θα φεύγει από τα γήπεδα και η υποβάθμιση θα συνεχίζεται έως τελικής εξαφάνισης. Τα τελευταία γεγονότα είναι χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα θλιβερά.
«Ε»


Έστω κι αργά
Σας το έχουμε πει: Η υπόθεση «σκουπίδια» στο νομό μας πως έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Όπως έχει και πολλά σενάρια, πολλές απόψεις και πολύ παρασκήνιο μέχρι να μπουν κάποια πράγματα στο αυλάκι.
Ο δε χρόνος που όλα τα περί σκουπιδιών θα γίνουν σε σοβαρό και ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι αρκετός. Όσοι αισιοδοξούν ότι σε 1-2 χρόνια θα έχουν τελειώσει αυτά, κάνουν λάθος. Όπως δεν θα έχει ολοκληρωθεί εύκολα και γρήγορα η υπόθεση «ανακύκλωση» στην Ξάνθη.
Κι αυτό, εκτός των άλλων γνωστών αιτιών, στο αναμφισβήτητο γεγονός της παντελούς έλλειψης κουλτούρας ανακύκλωσης.
Οι ελάχιστες, μεμονωμένες εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον άσχημο και αρνητικό κανόνα. Επομένως θ’ απαιτηθεί χρόνος όχι μόνο στους πολίτες-δημότες αλλά και στους φορείς δημοτικούς, κρατικούς και ιδιωτικούς. Διότι θα κληθούν οι Ξανθιώτες, ΟΛΟΙ παρακαλώ, να λειτουργήσουν υπεύθυνα και συγκροτημένα. Για να κάνουν κάτι για πρώτη φορά που ούτε γνωρίζουν, ούτε έμαθαν κάτι γι’ αυτό και κυρίως δεν μπορούν ν’αξιολογήσουν.
Δύσκολο το έργο, πολύ δύσκολο. Όμως θα πρέπει να ξεκινήσει. Έστω και αργά. Διότι κάποτε θα πρέπει να γίνει ανακύκλωση σ’ αυτήν την πόλη, τον νομό.
« Ε»


Τάδε έφη Σωκράτης
«Το μηντιακό και ολιγαρχικό σύστημα ήθελε Βενιζέλος και Παπανδρέου να “τα βρίσκουν”. Αυτό και αναπαρήγαγαν αμέσως μετά τη συνάντηση. Διαβάστε λοιπόν τι πράγματι είπε ο ΓΑΠ στον ΒΒ σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού και όχι σύμφωνα με δήθεν of the record πληροφορίες. Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.»
Και επειδή μπορεί να μην κατάλαβε θα του το ζωγραφίσει αν χρειαστεί, λέει ο Σωκράτης Ξυνίδης, που δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει πόσο κοντά είναι στον πρώην πρωθυπουργό. Πάντως ο Β.Β. Σωκράτη μας είναι ιδιαίτερα οξυδερκής. Γι’ αυτό δεν θα χρειαστεί η ζωγραφιά.
«Ε»


Ιεράρχηση προβλημάτων πάνω απ’ όλα
Τη δυνατότητα στους κρατούμενους να συνευρίσκονται ερωτικά εντός των φυλακών δίνει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας, που θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε δεκτές εισηγήσεις βουλευτών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και εκτιμά πως το μέτρο αυτό, που έχει υιοθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια σε ευρωπαϊκές χώρες, ήρθε η στιγμή να εφαρμοστεί και στη χώρα μας. Τους κρατούμενους θα μπορούν να επισκέπτονται οι σύζυγοί τους ή οι μόνιμοι σύντροφοί τους (πώς θα δηλώνεται η μονιμότητα θα ήθελα να μάθω). Παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα σε ποιες φυλακές θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, καθώς λόγω του γνωστού συνωστισμού δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι, ώστε να συνευρίσκονται ερωτικά τα ζευγάρια.
Εκτός από αυτό το ζήτημα, ο κ. Αθανασίου διαπίστωσε (δεν χρειαζόταν και μεγάλη διόραση), ότι το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές είναι ο όγκος των κρατουμένων, καθώς οι έγκλειστοι είναι γύρω στους 12.000, όταν η συνολική χωρητικότητα των φυλακών δεν ξεπερνά τα 9.800 άτομα. Μήπως θα έπρεπε να ρυθμιστεί αυτό το θέμα πρώτα, πριν ψηφιστούν τέτοια προοδευτικά μεν, δύσκολο να εφαρμοστούν δε μέτρα; Εδώ μιλάμε για άθλιες συνθήκες διαβίωσης με επανειλημμένες καταδίκες από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, και η κυβέρνηση ασχολείται με… έρωτες και τριαντάφυλλα. Η ιδιωτικότητα είναι ανύπαρκτη έννοια για τους περισσότερους κρατούμενους. Εκτός και αν οι αλλαγές αυτές αφορούν μόνο τις VIP πτέρυγες των φυλακών, οι οποίες αργά αλλά σταθερά γεμίζουν με σημαίνοντα πρόσωπα. Ίσως, από την άλλη, να θέλουν να μας ‘’χρυσώσουν’’ το χάπι. Όπως είπε και ένας φίλος χαριτολογώντας: Να δω τι άλλο θα σκεφτούν, για να μας κλείσουν μέσα!
Χ.Δ.


Άλλο πολιτισμός, άλλο καθημερινότητα;
Φαίνεται ότι πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές έννοιες στο μυαλό και την θεώρηση τόσο του Δήμου, όσο και πολλών συνδημοτών μας, δυστυχώς. Το επίπεδο του πολιτισμού και η ποιότητα της πολιτιστικής μας έκφρασης, περνάει απαραίτητα μέσα από την καθημερινότητά μας. Δεν είναι πνευματικός, κουλτουριάρης, με πολιτιστικές, πολιτικές, κοινωνικές και μεταφυσικές ανησυχίες ένας άνθρωπος που δεν σέβεται τον πλησίον του, όποιος και αν είναι αυτός. Άνθρωπος που έμπρακτα δεν δείχνει σεβασμό στο περιβάλλον και τους συμπολίτες του, δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να αποκαλείται σκεπτόμενος άνθρωπος. Ναι, πάλι το θέμα των σκουπιδιών είναι αυτό που μας ενοχλεί. Επειδή δεν ενοχλεί κάποιους, δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε όλοι αναίσθητοι. Αφορμή για το ξέσπασμα στάθηκε το μόνιμο πλέον θέαμα των διασκορπισμένων σκουπιδιών στην οδό Βενιζέλου, μπροστά από τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης ‘’Μάνος Χατζιδάκις’’. Σίγουρα βάζει σε σκέψεις η κατάσταση απέναντι από το πανέμορφο ανακαινισμένο κτήριο, για το πώς νοούμε την προβολή ενός χώρου και ενός προσώπου. Την Κυριακή που μας πέρασε αρκετοί ήταν οι ‘’τουρίστες’’ που περιδιάβαιναν την παλιά πόλη λόγω της ηλιόλουστης μέρας. Και όλοι στέκονται μπροστά στο μεγαλοπρεπές αρχιτεκτόνημα. Εν μέσω παντός είδους σκουπιδιών, τα οποία κανείς δεν πετά μέσα στους δύο τεράστιους υπόγειους κάδους, αλλά τα αφήνει στο πλάι τους, καθώς τα καπάκια είναι μονίμως κλειστά και κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τα ανοίξει. Πέρα από τις ευθύνες του Δήμου και των υπηρεσιών καθαριότητας, έχουμε όλοι ανεξαιρέτως μερίδιο ευθύνης στην καθαριότητα και την διαφύλαξη των κανόνων υγιεινής στην πόλη μας.
Χ.Δ.


Κι ύστερα ήρθε ο έρωτας…
Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας αναβίωσε πριν λίγο καιρό σε χωριό της ορεινής περιοχής του νομού μας! Δυο νεαρά παιδιά συμμαθητές στο γυμνάσιο ερωτεύτηκαν με πάθος μ’ όλη εκείνη την ορμή, την ομορφιά και την καταλυτική δύναμη της νιότης τους! Και τι πιο όμορφο και πιο φυσικό θα πει κανείς; Έλα όμως που η κοπέλα ήταν αρραβωνιασμένη από την παιδική της ηλικία όπως συνηθίζουν να κάνουν οι γονείς στα πομακοχώρια. Σύντομα το μυστικό τους μαθεύτηκε και ο αρραβωνιαστικός και τα συμπεθέρια ανέλαβαν δράση να χωρίσουν τους ερωτευμένους. Η οικογένεια της κοπέλας την πήρε από το σχολείο για να μην τον βλέπει και ο αρραβωνιαστικός ζήτησε το λόγο από τον Ρωμαίο. Έγιναν διάφοροι καυγάδες… μπήκαν στην μέση οι καθηγητές να αποφευχθούν τραυματισμοί. Τελικά ο αρραβωνιαστικός με την συγκατάθεση των γονέων της κοπέλας την πήρε μακριά σ’ ένα νησί όπου εργάζεται για να ξεχαστεί η υπόθεση και να ξεχάσει τον έρωτά της η Ιουλιέτα. Έρημος και μόνος ο Ρωμαίος που του πήραν την αγάπη του είναι απαρηγόρητος! Μάταια προσπαθούν οι φίλοι του και οι καθηγητές του να τον βοηθήσουν να τον κάνουν να λογικευτεί και να σταματήσει να την διεκδικεί. Είναι ανένδοτος και πότε απειλεί ν’ αυτοκτονήσει και πότε ότι θα πάει να τη βρει και να την πάρει με όποιες συνέπειες! Έτσι είναι ο έρωτας, απόλυτος, παθιασμένος, καταλυτικός, ανατρεπτικός!!!
Μ.Ξ.


Επιδημία γάμων…
Δεν περνάει μέρα που να μην έχουμε στην εφημερίδα μας και μια νέα αγγελία γάμου το τελευταίο διάστημα! Πραγματικά λες και έχει πέσει επιδημία γάμου αυτή την εποχή. Μήπως να φταίει ο καιρός; Κρύο καιρός για δύο… Μήπως γιατί «η αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί» και η κρίση για να περάσει… Ή μήπως κάποιοι επισπεύδουν το γάμο τους γιατί πρόκειται να μεταναστεύσουν στην Γερμανία για δουλειά και βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά αν είναι ζευγάρι γιατί υπάρχει σχετικός νόμος στη Γερμανία. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Όπως και να’ χει κάποιοι αποτολμούν να κάνουν ένα γάμο και για δεύτερη φορά και ας έχουν δοκιμάσει τη «γλύκα»!
Άντε και η ώρα η καλή!!!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…