Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 397 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο νομό μας

397 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο νομό μας

0

243 στο Δ. Ξάνθης – 70 στο Δ. Αβδήρων – 58 στο Δ. Μύκης και 26 στο Δ. Τοπείρου

2.239 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

2.239 θέσεις κατανέμονται στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συνολικά 32.000 θέσεις, αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες στις οποίες διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, οι θέσεις αφορούν σε άνεργους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Μέσα στον Δεκέμβριο η υποβολή των αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο, ενώ και έχει αποσαφηνιστεί το εργασιακό καθεστώς των ωφελουμένων με συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν θέματα αδειών ασθενείας, ασφαλιστική κάλυψη σε ειδικότητες που απαιτούν βαρέα ένσημα, συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών σε κατηγορίες ωφελουμένων που υπάγονται σε άλλα ταμεία ασφάλισης εκτός του ΙΚΑ (πχ μηχανικοί).

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου, οι προσλήψεις θα γίνουν με επίβλεψη του ΑΣΕΠ θα αφορούν 117 ειδικότητες και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο. Την άποψη ότι το πρόγραμμα θα δώσει ανάσα στις υπηρεσίες των δήμων που υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού, όμως δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός.

Ωφελούμενοι του προγράμματος, μπορούν να είναι:

– Άνεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

– Άεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

– Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

– Ανεργοι χαμηλών τυπικών προσόντων (ΥΕ/ΔΕ) και πτυχιούχοι ΑΕΙ- ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση στην οποία θα συνεκτιμηθούν:Ο χρόνος της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το ατομικό και το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες και η ηλικία ως εξής: Μοριοδότηση για ηλικίες από 18 έως 64 ετών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατηγορία ανέργων 30- 44 ετών, η οποία υπερέχει αριθμητικά στο σύνολο των ανέργων (με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του β’ τριμήνου 2014 ξεπερνούσαν τους 545.000), πλήττεται περισσότερο από την ανεργία και βαρύνεται με μεγαλύτερες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΔΗΜΟΣ

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

ΘΕΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

19.005

70

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

72.959

272

ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ

16.577

62

ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

19.493

72

ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ

14.516

54

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

58.944

220

ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ

13.770

51

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

13.810

51

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

70.501

263

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

7.860

29

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

66.919

249

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ

14.733

55

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ

15.540

58

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

22.331

68

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

65.133

243

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

37.695

141

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

32.085

119

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

3.901

18

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

13.066

49

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

2.859

14

ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

14.941

55

ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

11.544

26

3 προσλήψεις στους Παιδικούς του Δήμου Αβδήρων

Μέχρι τις 24 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων

Στον «αέρα» βρίσκεται η προκήρυξη για 3 προσλήψεις στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αβδήρων. Οι θέσεις – σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» από το γραφείο προσωπικού του δήμου Αβδήρων – αφορούν 2 ΔΕ Μαγείρων/ισσών 1 ΥΕ καθαριστών/στριών και είναι εποχικές με 8μηνες συμβάσεις. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο δήμος Αβδήρων κατέθεσε αίτημα για έγκριση 5 προσλήψεων από το ΑΣΕΠ και αναμένεται η έκκριση τους. Οι ειδικότητες που θα ζητούνται αφορούν στην υπηρεσία Καθαριότητας και είναι 1 χειριστής Μηχανημάτων, 1 οδηγός και 3 εργάτες.

Παράταση του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

Μέχρι τις 28 Νοεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων

Έμειναν κενές 2.500 θέσεις για ανέργους 30-66 ετών

Τη συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών» αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), προκειμένου να καλυφθούν οι 2.500 θέσεις ανέργων που δεν καλύφθηκαν κατά την προηγούμενη, αρχική δημόσια πρόσκληση του προγράμματος.

Οι υπολειπόμενες θέσεις κατανέμονται ως εξής:

Για την Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, το Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, 1.420 θέσεις.

Οι υπόλοιπες 1.080 θέσεις κατανέμονται στην Αττική, την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις απαραίτητες αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από αύριο, 18 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, έως και τις 28 Νοεμβρίου, στις 3 μετά το μεσημέρι. Η υποβολή των αιτήσεων θα μπορεί να γίνεται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Το πρόγραμμα

Η επιχορήγηση για τους ωφελουμένους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ ημερησίως, ενώ θα μπορούν να ασφαλιστούν για 25 ημέρες τον μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού, εάν οι παραπάνω θέσεις καλυφθούν πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων (28-11-2014), τότε θα σταματήσει αυτόματα το δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα. Όσες επιχειρήσεις επιλεχθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα οφείλουν να προχωρήσουν στην πρόσληψη των ανέργων που θα υποδείξει ο ΟΑΕΔ το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Ξεκινούν οι προσλήψεις στη ΔΕΗ μέσω ΑΣΕΠ

Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού

Από τις 2 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2014 θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για την 5Κ/2014 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 65 θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην εταιρεία «ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ». Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη (Παράρτημα Ε’).Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Αίτηση για την προκήρυξη 5Κ/2014 Τ.Θ. 14.308 Αθήνα Τ.Κ. 115.10 Στον φάκελο πρέπει να αναγράφονται η αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ), από την οποία διεκδικούν θέσεις.

Αιτήσεις για 16.620 voucher

Κατάρτιση και πρακτική άσκηση ανέργων

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση». Το πρόγραμμα voucher του ΟΑΕΔ έχει σκοπό την προώθηση στην αγορά εργασίας, μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.620 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.

Η νέα αυτή δράση περιλαμβάνει και εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση τουλάχιστον για το 2 5% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχόμενων μηνών (2 5 ημερομίσθια ανά μήνα), καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη. Το πρόγραμμα (κατάρτιση και υποχρεωτική απασχόληση) θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2016. To κόστος της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 112 εκατ. ευρώ.

Μερικές από τις ειδικότητα που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται στο σχέδιο της δράσης είναι: σωληνουργοί, τεχνίτες εργαλειομηχανών, ξυλουργοί, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, τεχνίτες καλουπιών και έκχυσης σκυροδέματος, τοποθέτησης σιδήρου οπλισμού σκυροδέματος, επιστρώσεως πλακιδίων, τεχνικοί λογισμικού και μηχανών ψηφιοποίησης, χειριστές Η/Υ, τεχνικοί ανάπτυξης συστημάτων τηλεφαρμογών, τεχνικοί ανάπτυξης Web & Mobile Εφαρμογών και στελέχη διοίκησης και διαχείρισης έργων τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων, η οποία θα περιλαμβάνει:

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 100 ωρών.

Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών.

Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.

Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Εγγυημένη απασχόληση μετά την κλήρωση του προγράμματος τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών, με ελάχιστες αποδοχές 25 ημερομίσθια ανά μήνα, καθώς και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.

Απασχόληση για 2 μήνες

Μετά το τέλος του προγράμματος τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευτών θα υπάρξει εγγυημένη απασχόληση διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχόμενων μηνών.

Τα 3 προγράμματα του ΟΑΕΔ

Τρία προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι αυτή την περίοδο ανοικτά για ανέργους και επιχειρήσεις. Το ένα αφορά την απόκτηση voucher από 16.620 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών. Το δεύτερο αφορά την πρόσληψη από επιχειρήσεις άλλων 6.000 ανέργων, ηλικίας 25-66 ετών, ενώ στο πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας 30-66 ετών μένουν ανοικτές 2.500 θέσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…