Σχόλια 19/11/14

0
Γι’ αυτό έκανε ερωτήσεις ο Καρατζαφέρης για την άμυνα; Δεν ήθελε απαντήσεις, μίζες ήθελε…


Αλλαγή στην πινακίδα
Στο σημερινό δήμο Αβδήρων παρατηρήσαμε την ανάγκη (και υποχρέωση πλέον) ν’ αντικατασταθούν κάποιες πινακίδες που υπάρχουν στο πλάι των δρόμων. Κι αυτές δεν είναι άλλες από το παλιό (και ανορθόγραφο) «δήμος Βιστωνίδας» .
Ας φροντίσουν λοιπόν κι ας βγάλουν τις πινακίδες αυτές διότι δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε. Ο δήμος φέρει άλλο όνομα κι αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούν και στις οδικές πινακίδες κι αλλού.
Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και στις πινακίδες σε κτίρια του δήμου, στα αυτοκίνητα και αλλού. Αυτά βέβαια ισχύουν μόνον για το δήμο Αβδήρων και Ξάνθης κι όχι για τους δήμους Μύκης και Τοπείρου διότι εκεί δεν είχαμε αλλαγές ως προς το όνομα από την αρχή της αλλαγής με τις ενοποιήσεις του Καποδιστριακού νόμου.
« Ε»


Ρέματος, όχι Ρεύματος
Οφειλόμενη διόρθωση που απευθύνεται και στις υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης αλλά και των ΕΛΤΑ και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου αλλά και ιδιωτών.
Χρόνια τώρα κάποιοι (πολλοί δυστυχώς κάνουν το λάθος) γράφουν ως διεύθυνσή τους «Μεγάλου Ρεύματος» ενώ το σωστό είναι «Ρέματος». Ρέμα υπήρχε στην περιοχή παλιά και για ανάμνηση αυτού, δόθηκε αυτό το όνομα στην οδό. Μόνο που κάποιοι, για άγνωστους λόγους, χρησιμοποιούν το λανθασμένο όνομα «Ρεύματος». Και άντε οι μη Ξανθιώτες. Να κάνουν το λάθος και οι ίδιοι οι Ξανθιώτες πάει πολύ. Προφανώς από άγνοια αλλά το λάθος είναι λάθος.
Γι’ αυτό, ας φροντίσουν οι δημοτικοί και δημόσιοι φορείς όταν αλληλογραφούν ή αναφέρονται στην παραπάνω οδό να την γράφουν σωστά. Ρέματος κι όχι Ρεύματος. Εξάλλου το ρεύμα τι δουλειά έχει ως όνομα; Από πού και ως πού;
«Ε»


Ο Καρατζα-μιζα-φέρης

Όσοι έχουν καλή μνήμη και παρακολουθούν τα κοινοβουλευτικά δρώμενα, ίσως να θυμούνται και το τεράστιο ενδιαφέρον του ΛΑΟΣ για τα εθνικά και αμυντικά ζητήματα. Έκαναν οι βουλευτές του κόμματος και ο ίδιος ο πρόεδρος δεκάδες επερωτήσεις, επιμένοντας φορτικά και πιέζοντας με φωνές και κορώνες στη βουλή τους υπουργούς άμυνας του ΠΑΣΟΚ και αργότερα της ΝΔ για να «θωρακίσουν» τη χώρα, τα νησιά μας, αγοράζοντας τα διάφορα μιράζ, σούπερ πούμα, οπλικά συστήματα κλπ.
Μάλιστα το επιτελείο του ο Καρατζαφέρης το είχε στελεχώσει με δυσανάλογο αριθμό ανώτατων απόστρατων αξιωματικών, με γνώση εκ των έσω για το πώς λειτουργούσε το σύστημα. Συμμετείχε δε το κόμμα του στην κυβέρνηση Παπαδήμου με τον αναπληρωτή υπουργό αμύνης, προσπαθώντας να επωφεληθεί μέχρις εσχάτων, ακόμα και αφού η χώρα έπεσε στον γκρεμό!
Και σήμερα πολλοί πέφτουν από τα σύννεφα όταν διαπιστώνουν ότι δεν ήταν η εθνικοφροσύνη του και η αγάπη του για την πατρίδα και το έθνος τα κίνητρά του για το ενδιαφέρον του αυτό περί των στρατιωτικών θεμάτων, αλλά απλά ο άνθρωπος ήταν ένας πατριδοκάπηλος λαϊκιστής, που είχε οργανώσει μια χαρά τη φάμπρικα με τις μίζες…


Η φαγωμάρα των αρχαιολόγων
Μήνες τώρα παρακολουθούμε βήμα προς βήμα την ανασκαφή του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη και τόσο εμείς όσο και ο διεθνής Τύπος μένει εμβρόντητος μπρος στα ευρήματα. Όλοι υποκλίνονται στις απείρου κάλλους Καρυάτιδες στο εξαιρετικής ποιότητας και τέχνης ψηφιδωτό, στις σφίγγες στην αρχιτεκτονική του μνημείου. Όλοι αναγνωρίζουν την σπουδαιότητά και την μοναδικότητά του και περιμένουν εναγωνίως το μυστικό του. Το ποιος είναι ο ένοικος του μνημείου για ποιον επιφανή νεκρό κτίστηκε. Όλοι εκτός των αρχαιολόγων – συναδέλφων κατά τα άλλα της κας Περιστέρη που είναι υπεύθυνη της ανασκαφής – που όλο αυτό το διάστημα δεν κάνουν τίποτε παρά να τριγυρνούν στα κανάλια και να εκφράζουν απόψεις αυθαίρετες με σκοπό να κλέψουν λίγη δόξα. Μερικοί μάλιστα έχουν περάσει και τα εσκαμμένα και βγάζουν τόσο εμφανή χολή ουσιαστικά μηδενίζοντας την προσπάθεια αλλά και την αξία του μνημείου. Μέχρι που κάποια κα Παλαγγιά που έχει πρωτοστατήσει σ’ όλο αυτό να φτάνει να λέει ότι είναι θαμμένος ο …δήμαρχος της Αμφίπολης και ότι οι Καρυάτιδες και οι σφίγγες προστέθηκαν αργότερα λέει – χωρίς να δίνει απάντηση στο εύλογο ερώτημα: «Γιατί; Για να τιμηθεί ο δήμαρχος ή ο τυχαίος πλούσιος γαιοκτήμονας έναν αιώνα μετά».
Το μόνο που μένει σ΄ εμάς από κάτι τέτοιες δηλώσεις είναι η μικροπρέπεια και η έλλειψη του ηθικού σθένους ν’ αναγνωρίσουν μια επιτυχία ενός συναδέλφου τους, κάτι που εκθέτει τους ίδιους και τον κλάδο τους!
Μ.Ξ.


Η κακοδαιμονία των αγροτών δεν έχει τέλος!
Δεν φτάνει που φέτος πούλησαν με 4 λεπτά πιο κάτω στο κιλό τα στάρια και μπαίνουν μέσα, δεν φτάνει που ούτε τα καλαμπόκια είχαν τιμές, τώρα δεν μπορούν να μαζέψουν τα βαμβάκια τους αλλά ούτε και να μπουν στα χωράφια τους να οργώσουν για την νέα σοδειά. Ο λόγος και πάλι οι συνεχείς βροχοπτώσεις που κάνουν τα χωράφια βαριά και καθυστερούν το μάζεμα του βαμβακιού αλλά και τη σπορά με κόστος για την παραγωγή και την νέα σοδειά. «Ο αγρότης είναι κάτω από τον Θεό» έλεγαν οι παλιοί αλλά… οι νέοι και δη η πολιτεία κάτι πρέπει να κάνει για να στηρίξει την πρωτογενή παραγωγή. Είναι ο μόνος κλάδος που παράγει και ο μόνος που εξαρτάται τόσο από τα θελήματα του καιρού που απ’ την αρχή του χρόνου τους πάει τόσο στραβά…
Μ.Ξ.


Νέος κύκλος στειρώσεων στους δήμους Ξάνθης, Αβδήρων και Μύκης
Επιστρέφουν στην Ξάνθη οι κτηνίατροι από τη Γερμανία για να προβούν σε νέο κύκλο στειρώσεων. Αυτή δε τη φορά θα συνεργαστούν με όλους τους δήμους της Ξάνθης πλην του Τοπείρου και είναι αλήθεια ότι τόσο οι οικισμοί των Αβδήρων, αλλά ακόμη περισσότερο τα χωριά της ορεινής ζώνης αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα με τις αγέλες των αδέσποτων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο των Αβδήρων, οι στειρώσεις στο δήμο θα διαρκέσουν από τις 22/11 έως τις 7/12 και από την πλευρά των υπηρεσιών θα διατεθούν μόνο δύο κλουβιά για τη μεταφορά των ζώων και οι τροφές τους για το διάστημα αποθεραπείας των τριών ημερών, για όλα τα άλλα θα φροντίσουν οι Γερμανοί…
Ε.Δ.


Επενδυτικό ενδιαφέρον για θερμοκήπια στην Άβδηρα
Το ενδιαφέρον της Agritex Ενεργειακή για την αξιοποίηση 100 στρεμμάτων του ΥΠΑΑΤ στο δήμο Αβδήρων για θερμοκηπιακές επιχειρήσεις γνωστοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο των Αβδήρων, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή για να αποφασίσει ο δήμος να επιστρέψει στην Ανώνυμη Εταιρία Εκμετάλλευσης της Ακίνητης Περιουσίας του δήμου 15 στρέμματα γης, μήπως και αξιοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Το σκεπτικό της παραχώρησης ήταν ότι η ΑΕ είναι πιο ευέλικτη να συνεργαστεί με τον επενδυτή. Υπέρ της δημοπρασίας και άρα μέσω δήμου τάχθηκε ο κ. Αντωνιάδης, ενώ ο κ. Τσολακίδης εξέφρασε επιφυλάξεις αφού η ΑΕ λειτουργεί με μόλις ένα άτομο προσωπικό και άρα περιορισμένες δυνατότητες.
Πάντως, ο νομικός σύμβουλος κ. Μαυρομάτης ενημέρωσε το Σώμα ότι και παλιότερα είχε βγει σε δημοπρασία η εν λόγω έκταση, αλλά ο πλειοδότης δεν εμφανίστηκε ποτέ…
Ε.Δ.


Δε θα πληρώσει τόκους ο δήμος
Πολιτική ήταν η πρόταση του Γιώργου Τσιτιρίδη σχετικά με το θέμα της αναγνώρισης τόκων υπερημερίας λόγο καθυστέρησης εξόφλησης πιστώσεων για έργο προσπελασιμότητας. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία εισηγήθηκε να καταβληθούν οι τόκοι ύψους 750 € περίπου, όπως ο νόμος ορίζει, αλλά ο δήμαρχος εξήγησε ότι από πλευράς του δήμου το έργο παραλήφθηκε και όλες οι διαδικασίες δρομολογήθηκαν έγκαιρα, ωστόσο άργησε να ανταποκριθεί το υπουργείο (περί τους τέσσερις μήνες) με αποτέλεσμα να είναι υπόλογος ο δήμος. «Αν πληρώσουμε αυτό θα ισχύει μετά για όλους και δεν μπορούμε να επιβαρυνθούμε για κάτι που είναι υπαιτιότητα του υπουργείου», σημείωσε ο κ. Τσιτιρίδης και αποφασίστηκε να αιτηθεί ο δήμος από τον εργολάβο να παραιτηθεί και αν όχι να μην πληρώσει σε κάθε περίπτωση. Πάντως, απ’ ότι έγινε αντιληπτό, μάλλον και ο εργολάβος επιμένει εξαιτίας μιας κόντρας απ’ τα παλιά.
Ε.Δ.


Εγώ πιο πολύ! Όχι εγώ πιο πολύ!
Σωστά το διαπίστωσε ο κ. Αντωνιάδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου των Αβδήρων. Τσιτιρίδης και Τσολακίδης ανταγωνίζονται ποιος θα παινέψει περισσότερο τις τεχνικές υπηρεσίες. Εφόσον όντως κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους είναι πολύ θετικό και σημαντικό για το δήμο, αλλά φτάνουν τόσα μέλια από τα πολιτικά πρόσωπα!
Ε.Δ.


Διεκδικήσεις για λιγότερα λεφτά στο ΣΔΑΝΞ
Τελευταίο τέθηκε το θέμα που ζήτησε ο Βασίλης Τσολακίδης για τις εξελίξεις στο Σύνδεσμο Απορριμμάτων. Ο ίδιος παραπονέθηκε γιατί το Σώμα ήταν κουρασμένο μετά από 45+3 θέματα, αλλά ο δήμαρχος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν είχε εισήγηση. Επ’ αυτού ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε γραφεία και υπάλληλο για την αντιπολίτευση, όπως αιτήθηκε και γραπτώς για να έχει μεγαλύτερη ετοιμότητα.
Στο ουσιαστικό τώρα θέμα, ο κ. Τσολακίδης δήλωσε ότι ο δήμος πληρώνει πολλά συγκριτικά με τα σκουπίδια που παράγει και ζήτησε να αιτηθεί το δημοτικό συμβούλιο στο Σύνδεσμο να πληρώνει ανάλογα με τους τόνους που αποθέτει στο ΧΥΤΑ. Όλοι συμφώνησαν ότι όντως ο δήμος πληρώνει πολλά και γι’ αυτό αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους επικεφαλής για απευθύνει το αίτημα και τις ανάλογες πιέσεις στο Σύνδεσμο.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…