Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Διπλή… έξοδος για Skoda Ξάνθη

Διπλή… έξοδος για Skoda Ξάνθη

0
xanthi ofi

Αγωνίζεται σήμερα στο Ηράκλειο για το κύπελλο και στη συνέχεια πάει στο Αγρίνιο για παιχνίδι πρωταθλήματος

Αναχώρησε με αποστολή 21 ποδοσφαιριστών για την «μίνι – Οδύσσεια»

Η «διαβολοβδομάδα» της Skoda Ξάνθη για την οποία σας είχαμε προϊδεάσει σε προηγούμενο φύλλο του «Ε» ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο και συγκεκριμένα με τη νίκη (2-0) που πέτυχε επί της Νίκης Βόλου στον αγώνα πρωταθλήματος που έγινε τη Δευτέρα στα Πηγάδια.

Πλέον η ξανθιώτικη ομάδα έχει μπροστά της ακόμη δύο «κολλητά» παιχνίδια σε διάστημα τεσσάρων ημερών και μάλιστα για να αγωνιστεί σε αυτά θα μεσολαβήσει μία «μίνι – Οδύσσεια» που σίγουρα θα επιφέρει επιπλέον κούραση.

Συγκεκριμένα η Ξάνθη θα παίξει σήμερα στο Ηράκλειο με τον Ο.Φ.Η. για τη 2η αγωνιστική του θεσμού του κυπέλλου και θα ακολουθήσει ο αγώνας με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας για το πρωτάθλημα.

Έτσι η ξανθιώτικη αποστολή που αναχώρησε χθες με προορισμό το Ηράκλειο, μετά τον σημερινό αγώνα κυπέλλου δεν θα επιστρέψει στη βάση της, αλλά θα παραμείνει στην Κρήτη όπου το πρωί της Παρασκευής θα γυμναστεί στο Παγκρήτιο Στάδιο. Από εκεί θα συνεχίσει αεροπορικώς με προορισμό την Αθήνα και από εκεί οδικώς θα φτάσει στο Αγρίνιο όπου θα καταλύσει για δύο ημέρες (η προπόνηση του Σαββάτου θα γίνει στο Αθλ. Κέντρο του Παναιτωλικού), μέχρι τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Παναιτωλικό για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος κι έπειτα θα αναχωρήσει για την επιστροφή στην Ξάνθη.

Τι ισχύει στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος

Η διοργάνωση ξεκίνησε με τη φάση των ομίλων που απαρτίζονται από τέσσερις ομάδες και οι αγώνες μεταξύ τους είναι μονοί. Η Skoda Ξάνθη στην 1η αγωνιστική είχε νικήσει τη Νίκη Βόλου (σ.σ. ο αγώνας της περασμένης Δευτέρας ήταν για το πρωτάθλημα με την ίδια ομάδα) και σήμερα στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει την Ο.Φ.Η. στο Ηράκλειο. Για την 3η αγωνιστική θα παίξει τον Δεκέμβριο εντός έδρας με τη Ζάκυνθο, ολοκληρώνοντας τους αγώνες στη φάση των ομίλων. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις ισάριθμες πρώτες θέσεις του ομίλου θα συνεχίσουν στους «16» του θεσμού όπου έπειτα από κλήρωση θα βγουν τα ζευγάρια και θα συνεχίσουν με διπλούς αγώνες την πορεία προς την επόμενη φάση.

Ζαρόπουλος: «Δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα»

Ο τερματοφύλακας της Skoda Ξάνθη, Μιχάλης Ζαρόπουλος, χαρακτήρισε δύσκολο το πρωτάθλημα της SuperLeague. Ο τερματοφύλακας της ξανθιώτικης ομάδας που μέχρι στιγμής αναπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του «βασικού» Δημήτρη Κυριακίδη ο οποίος είναι τραυματίας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την ομάδα του, για τον Λουτσέκου, ενώ χαρακτήρισε την νίκη επί της Νίκης Βόλου ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχεια:

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το ματς με τη Νίκη Βόλου: «Αυτή τη φορά κάναμε τις ευκαιρίες γκολ. Αυτό μας οδήγησε στη νίκη».

Για την μέχρι τώρα πορεία της Ξάνθης στη Σούπερ Λίγκα: «Το φετινό πρωτάθλημα είναι και πάλι δύσκολο, ενώ πέφτουν τέσσερις ομάδες. Με την έλευση του κ. Λουτσέσκου πιστεύω πως η ομάδα βρίσκει το δρόμο της και όλα θα πάνε καλά».

Για τους έμπειρους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα: «Αυτά τα παιδιά είναι πολύτιμα γιατί θα βοηθήσουν και τους μικρότερους με την εμπειρία τους. Πάντως έτσι και αλλιώς διαθέτουμε ένα καλό σύνολο».

Για την σειρά των αγώνων που ακολουθεί: «Κοιτάμε όλα τα ματς ξεχωριστά, αρχής γεννώμενης από το ματς της Πέμπτης για το Κύπελλο με τον ΟΦΗ στην Κρήτη».

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό: «Το φετινό πρωτάθλημα όπως είπα είναι δύσκολο. Όλες οι ομάδες παλεύουν τα ματς μέχρι το τέλος και κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ένα παιχνίδι εύκολο».

Για τον ανταγωνισμό με τον άλλο γκολκίπερ της ομάδας, Δημήτρη Κυριακίδη: «Ο ανταγωνισμός είναι πάντα χρήσιμος όταν είναι υγιής. Με τον Δημήτρη, που θα λείψει για λίγο καιρό ακόμη, συνεργαζόμαστε μια χαρά και αυτό βοηθάει και τους δυο μας».

Για τον τερματοφύλακα που θαυμάζει από το εξωτερικό: «Τον Ίκερ Κασίγιας».

Η αποστολή για τους δύο εκτός έδρας αγώνες με ΟΦΗ και Παναιτωλικό:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Αναστασόπουλος Νικόλαος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μπέρτος Μανώλης

Μπαξεβανίδης Δήμος

Γουάλας Περέιρα

Κομεσίδης Δημήτρης

Γούτας Δημήτρης

Λισγάρας Χρήστος

Καρυπίδης Χρήστος

ΜΕΣΟΙ

Λουσέρο Άντριαν

Ρούντι Γουΐλσον

Ομπόντο Κρίστιαν

Βασιλακάκης Θοδωρής

Παπαστεριανός Μανώλης

Μπαρέττας Αργύρης

Κλέιτον Σίλβα

Φλίσκας Κώστας

Ρενάν Ολιβέιρα

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σολτάνι Καρίμ

Καπετάνος Παντελής

Ράνος Αντώνης

Η «μίνι – Οδύσσεια» της Skoda Ξάνθη

Τετάρτη 29/10 (χθες): Αναχώρηση με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.

Πέμπτη (30/10): Στις 19:30 (Otesport 4) αγώνας κυπέλλου Ο.Φ.Η. – Skoda Ξάνθη

Παρασκευή (31/10): Πρωινή προπόνηση στο Παγκρήτιο Στάδιο κι έπειτα αναχώρηση αεροπορικώς για Αθήνα και από εκεί οδικώς για Αγρίνιο.

Σάββατο (01/11): Προπόνηση στο Αθλ. Κέντρο Παναιτωλικού.

Κυριακή (02/11): Στις 17:15 (Novasports 7) αγώνας πρωταθλήματος Παναιτωλικός – Skoda Ξάνθη.

Δευτέρα (03/11): Επιστροφή στην Ξάνθη.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …