Νίκη «βάλσαμο»

0
kapetanos gkol

Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-0

 

Άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα ο Καπετάνος – γκολ στο «ντεμπούτο» του ο Κλέιτον

 
 
Σημαντική από πολλές απόψεις ήταν η σαββατιάτικη νίκη της Skoda Ξάνθη που επικράτησε με σκορ 2-0 επί του μαχητικού Λεβαδειακού στο γήπεδο των Πηγαδίων.
Οι Παντελής Καπετάνος και Σίλβα Κλέιτον επέστρεψαν στα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα η Ξάνθη στις νίκες από πέρυσι, καθώς στα τρία προηγούμενα παιχνίδια είχε δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσταν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ζίτο με 2η κίτρινη κάρτα στο 78ο λεπτό.
Η εικόνα της Ξάνθης ήταν θετική στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τους ποδοσφαιριστές να παρουσιάζονται πιο δραστήριοι και αποτελεσματικοί σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Ικανοποιημένοι από την προσπάθεια αποχώρησαν και οι περίπου 1300 φίλαθλοι που παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Η νίκη εκτός από το βαθμολογικό κέρδος ήταν σημαντική επειδή έφερε ηρεμία, όχι όμως και εφησυχασμό καθώς ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη (24/09 – 16:30) η αναμέτρηση για το θεσμό του κυπέλλου με την Ξάνθη να υποδέχεται τη Νίκη Βόλου.
Με αυτή τη νίκη η Ξάνθη (που είχε στον πάγκο υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Νεντίδη μαζί με τον γυμναστή Τάσο Σιδερίδη) έφτασε τους πέντε βαθμούς ενώ στου δύο πόντους παρέμειναν οι Βοιωτοί.
Η φιλοξενούμενη ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε λίγες ευκαιρίες στο παιχνίδι, αλλά από το 78’ και μετά, που συνέχισε με δέκα παίκτες πήρε τα πάνω της, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, αλλά έφυγε με… άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο.
 
Το ματς
Η Ξάνθη είχε από την αρχή της αναμέτρησης τον έλεγχο, όπως και την κατοχή της μπάλας και σε ένα χρονικό διάστημα έφθασε να είναι 72% υπέρ της. Ωστόσο, δυσκολευόταν να μπει στην αντίπαλη περιοχή και γενικότερα οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν ελάχιστες. Πάντως, η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους και έγινε στο 25’, όταν ύστερα από φάση διαρκείας οι Μάντζιος, Κονέ δεν κατάφεραν να σκοράρουν μέσα από την περιοχή.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 37’, όταν ο δεξιός μπακ της Ξάνθης, Δημοσθένης Μπαξεβανίδης συνέκλινε και έβγαλε κάθετη μπαλιά προς τον Καπετάνο, που έκανε καλή κίνηση και ξέφυγε από την αντίπαλη άμυνα και ολοκλήρωσε εξαιρετικά την φάση.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο επιθετικοί και αύξησαν κατακόρυφα τα ποσοστά κατοχής της μπάλας. Ωστόσο και πάλι οι φάσεις που έκαναν ήταν με το… σταγονόμετρο και η Ξάνθη είχε περισσότερες κλασικές ευκαιρίες. Αυτές ήταν στο 58’ με τον Λουσέρο, του Καρυπίδη στο 64ο λεπτό. Ο Λεβαδειακός από την άλλη είχε φάουλ του Κονέ στο 48’ και σουτ του ίδιου παίκτη είκοσι λεπτά αργότερα. Όλα φάνηκε να κρίνονται στο 78’, όταν και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα, λόγω της δεύτερης κίτρινης που δέχθηκε ο Ζίτο. Ωστόσο, δεν εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα, καθώς ο Λεβαδειακός είχε στο τελευταίο δεκάλεπτο όσες ευκαιρίες δεν έκανε σε όλο το ημίχρονο. Πάντως, δεν μπόρεσε να πετύχει το γκολ και στο φινάλε δέχθηκε και δεύτερο, όταν ο Σολτάνι μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από πλάγια αριστερά, έκανε την πάσα στον επερχόμενο Κλέιτον που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Συνθέσεις
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Φλίσκας, Λουσέρο, Σολτάνι, Ολιβέιρα (50’ Κλέιτον), Καπετάνος (79’ Ράνος), Ρούντι (64’ Βασιλακάκης).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Γεωργιάδης, Κώτσιος, Τόμας (81’ Πρόγιτς), Άνταμ (46’ Παππάς), Γκόμεζ, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60’ Μπορνταγκαράι), Βούκσεβιτς.
 
Οι δηλώσεις των προπονητών
Σάββας Παντελίδης(Λεβαδειακός): «Η παρουσία μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ κακή παρά το γεγονός ότι η Ξάνθη δεν ήταν καλή. Δεν θυμάμαι καμία στιγμή που να ανταποκριθήκαμε στον αγώνα. Αν κρίνουμε από τις ευκαιρίες στο α’ μέρος δεν έπρεπε να ήμασταν πίσω στο σκορ. Από την πλευρά μας αντιδράσαμε μόνο στο β’ μέρος έχοντας μεγαλύτερο ποσοστό κατοχή μπάλας αλλά και πάλι δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες Μετά την αποβολή ρισκάραμε λίγο παραπάνω μιας και δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα. Είχαμε καλές στιγμές προς το φινάλε για να ισοφαρίσουμε αλλά στο τέλος δεχθήκαμε και δεύτερο τέρμα. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο.»
Τάσος Σιδερίδης (Skoda Ξάνθη): «Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα για μας καθώς είχαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση με την αλλαγή προπονητή. Μαζί με τους κ.κ. Νεντίδη- Μαλαδένη προσπαθήσαμε να δουλέψουμε κάποια πράγματα και να βγάλουμε αποφασιστικότητα και φυσικά να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είχαμε άγχος στην αναμέτρηση, στο α’ μέρος ελέγχαμε τη ροή του αγώνα χωρίς όμως να δημιουργήσουμε ευκαιρίες αλλά και χωρίς να απειληθούμε. Στις αρχές του β’ μέρους ο Λεβαδειακός πήρε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά μετά υπήρξαν για μας οι φάσεις για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Ο Κυριακίδης μας κράτησε στις δύο φάσεις στο τέλος του αγώνα. Ήταν μία σημαντική νίκη και κοιτάζουμε μπροστά. Οι βαθμοί μας δίνουν ώθηση αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βγάλουμε ποιότητα και ταχύτητα στο γήπεδο και να δει και ο κόσμος καλύτερο ποδόσφαιρο.»
Εισιτήρια: 1.208
Εισπράξεις: 6.103 €
 
Οι εξελίξεις στο θέμα προπονητή όπως ήταν αναμενόμενο ήταν στις κύριες συζητήσεις των φιλάθλων που αγωνιούν σχετικά με το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Σάκη Τσιώλη. Παρά την «παρέλαση» ονομάτων πάντως (Ουζουνίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Σούρερ, Ελευθερόπουλος) κάτι νέο δεν προέκυψε και το πιθανότερο είναι να πορευτεί η ομάδα με υπηρεσιακό δίδυμο Νεντίδη – Σιδερίδη και στον αγώνα κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης.
 
SUPER LEAGUE
4η αγωνιστική – αποτελέσματα
Skoda Ξάνθη – Λεβαδειακός 2-0
Ο.Φ.Η. – Ατρόμητος Αθ. 1-0
Ολυμπιακός – Βέροια 3-0
Αστέρας Τρίπολης – Καλλονή
Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα
Νίκη Βόλου – Εργοτέλης
Πανθρακικός – Πανιώνιος
Πλατανιάς – Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός – Π.Α.Ο.Κ.
 
Επόμενη (5η) αγωνιστική
Σάββατο 27/09/2014
16.00: Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης
18.15:Πανιώνιος – Skoda Ξάνθη
20.30: Ατρόμητος Αθ. – Ολυμπιακός
Κυριακή 28/09/2014
16.00: Παναθηναϊκός – Νίκη Βόλου
18.15: Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα
18.15: Εργοτέλης – Παναιτωλικός
18.15: Λεβαδειακός – Κέρκυρα
20.30: Π.Α.Ο.Κ. – Ο.Φ.Η.
Δευτέρα 29/09/2014
19.30: Καλλονή – Πανθρακικός
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …