Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Μια έκθεση κόσμημα!

Μια έκθεση κόσμημα!

0
kosmhma 1

 Μια ενδιαφέρουσα έκθεση από κοσμήματα για όλα τα γούστα από διάφορα υλικά

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη φιλοξένησε για 2 εβδομάδες τα έργα 20 καλλιτέχνιδων από την Ξάνθη

 
 
Χάντρες, αλυσίδες, κρύσταλλα, μέταλλα, δέρμα, σύρμα, πυλό, ξύλα, δαντέλες, άλπακα, χρωματιστή σιλικόνη (θερμόκολλα), πλαστικά μπουκάλια, κλωστές, υγρό γυαλί, υφάσματα ακόμα και αληθινά λουλούδια είναι ορισμένα από τα υλικά που επιστράτευσαν 20 Ξανθιώτισσες, οι οποίες με πολλή αγάπη και μεράκι τα μετέτρεψαν σε υπέροχα κοσμήματα για όλα τα γούστα.
Κάποια πιο ρετρό, άλλα πιο νεανικά, μερικά που «φωνάζουν» μηνύματα οικολογίας, άλλα βγαλμένα από περιοδικά ή από μια άλλη εποχή συνυπήρχαν στη Δημοτική Πινακοθήκη από τις 18 έως τις 30 Ιουνίου.
Η φαντασία και η προσωπικότητα της κάθε μια αντανακλάται πάνω στα μικρά αυτά έργα τέχνης τα οποία περιμένουν να δώσουν κάτι από την λάμψη τους στις γυναίκες που θα επιλέξουν να τα φορέσουν. Κοσμήματα που περνάνε τα δικά τους μηνύματα και βοηθάνε να αναδείξει ο ιδιοκτήτης τους την δική του προσωπικότητα.
«Ευχαριστούμε τον Δήμο για την πρωτοβουλία αυτή να μας δώσει στέγη για τις 2 αυτές εβδομάδες» σημειώνουν οι καλλιτέχνιδες και συμπληρώνουν «ήταν η πρώτη φορά οπότε ήταν αναγνωριστική. Δυστυχώς, δεν μας επισκέφτηκε όσος κόσμος θα θέλαμε. Περιμέναμε κάτι παραπάνω γιατί θεωρούμε ότι πραγματικά άξιζε. Ο, τι κάναμε το κάναμε με πολύ μεράκι και αγάπη δουλεύοντας πολλές ώρες». Κλείνοντας, οι ίδιες δεν παραλείπουν να μοιραστούν με τους αναγνώστες του «Ε» ότι θα ήθελαν μια ακόμη συνεργασία τόσο με το Δήμο, όσο και με τους υπαλλήλους της Πινακοθήκης, οι οποίοι όπως είπαν αγκάλιασαν τα έργα τους κρατώντας μάλιστα ανοιχτή την έκθεση ακόμη και μετά το πέρας του ωραρίου τους.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…