Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Και είναι ακόμα «ζωντανοί» οι Παιδικοί Σταθμοί

Και είναι ακόμα «ζωντανοί» οι Παιδικοί Σταθμοί

0
paidikos-paidia

Γ. Παπασταματίου: «Περιμένουμε την προκήρυξη για να δηλώσουμε συμμετοχή. Θα υποβάλουμε αίτηση για 220 θέσεις»

 

Το υπουργείο Εργασίας χρηματοδοτεί 68.502 θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

 
 
Το υπουργείο Εργασίας, με την απόφαση του να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου για τη σχολική χρονιά 2014-2015 το πρόγραμμα των επιδοτούμενων θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έβαλε τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων γονέων τόσο στην πόλη μας, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.
Μια αγωνία που είχε πυροδοτηθεί από φήμες που ήθελαν να μην υπάρχουν κονδύλια για να χρηματοδοτηθούν θέσεις για δωρεάν φοίτηση σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, με αποτέλεσμα οι χαμηλόμισθοι γονείς, μη αντέχοντας ο οικογενειακός προϋπολογισμός το βάρος των διδάκτρων, να ψάχνουν να βρουν που θα αφήνουν τα παιδιά τους τις ώρες που θα εργάζονται.
 
Οι διαδικασίες
Το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία καλύπτει 68.502 παιδιά. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, σήμερα αναμένεται πως θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Οι δομές και οι φορείς θα κληθούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 1η Ιουλίου έως 21 Ιουλίου και ο τελικός πίνακας αναμένεται να αναρτηθεί στις 24 Ιουλίου. Αντίστοιχα, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 25 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, και η τελική ανάρτηση των πινάκων των ωφελούμενων ανά δομή και φορέα προβλέπεται να γίνει στις 31 Αυγούστου.
 
220 θέσεις θα διεκδικήσει και φέτος ο Δήμος Ξάνθης
papastamatiouΣε επικοινωνία του «Ε» με τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Παπασταματίου ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος της Ξάνθης είναι έτοιμος να διεκδικήσει και φέτος 220 θέσεις για δωρεάν φοίτηση στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ξάνθης.
«Περιμένουμε την προκήρυξη για να δηλώσουμε συμμετοχή. Συνήθως ζητάμε θέση για 220 παιδάκια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος και συμπληρώνει «το αν θα μπορέσουμε να πάρουμε τις θέσεις εξαρτάται τόσο από των αριθμό των παιδιών, όσο και από τις προτιμήσεις των μητέρων». Κλείνοντας, ο κ. Παπασταματίου τονίζει τις άριστες σχέσεις που έχουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί με τις Ξανθιώτισσες μητέρες, οι οποίες δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους. «Οι μητέρες της Ξάνθης μας εμπιστεύονται. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι φέτος φοίτησαν στους παιδικούς σταθμούς δωρεάν 210 παιδάκια» καταλήγει ο ίδιος.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …