Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Λάσπη…το νερό στην Εκτενεπόλ

Λάσπη…το νερό στην Εκτενεπόλ

0
nero evmoiro

Έσπασε σωλήνας και μπήκαν χώματα στο δίκτυο. Η ΔΕΥΑΞ έκανε χθες καθαρισμό του δικτύου

 

Συχνά τα προβλήματα με τον νερό στον οικισμό. Χρειάζονται παρεμβάσεις

 
 
Νερό σε χρώμα … μαύρης μπύρας έτρεχε προχθές από τις βρύσες των κατοίκων της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ και της ευρύτερης περιοχής προκαλώντας διαμαρτυρίες και αντιδράσεις. Τα εξ’ αμάξης άκουσε η ΔΕΥΑΞ για το λασπόνερο που τους σερβίρει και στο διαδίκτυο με πλήθος καυστικών σχολίων αφού το σχετικό βίντεο ανέβασε κάτοικος της περιοχής στη σελίδα “Στραβά και Ανάποδα της Ξάνθης” στο Facebook!
 
Για το λασπόνερο φταίει η βλάβη…
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης υπήρξε ρήξη σε σωλήνα του δικτύου ύδρευσης της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ και εξ’ αυτής της αιτίας εισήλθαν χώματα μέσα στο δίκτυο με συνέπεια μόλις αποκαταστάθηκε η βλάβη το νερό που υπήρχε ήδη μέσα στο δίκτυο να βγαίνει ως λασπόνερο!. Από το πρωί (χθες) ανοίξαμε τους κρουνούς και τα τερματικά για να καθαρίσει το δίκτυο. Έσπασε ο σωλήνας και μπήκαν χώματα γι αυτό έγινε αυτό. Όμως ξεκινήσαμε και σε λίγο θα ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του δικτύου» , επισημαίνει ο κ. Τσέπελης.
 
Η ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ κατασκεύασε το δίκτυο ύδρευσης
Να σημειώσουμε ότι η ΔΕΥΑΞ έχει την ευθύνη της συντήρησης του δικτύου στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ όμως δεν το κατασκεύασε η ίδια άλλα η ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ. Όπως λένε οι κάτοικοι είναι συχνές οι βλάβες και συχνό είναι το φαινόμενο να βλέπουν αντί για νερό …λασπόνερο στις βρύσες τους και αυτό τους αναγκάζει να καταφεύγουν στο εμφιαλωμένο νερό ή να τοποθετούν ειδικά φίλτρα καθαρισμού στις βρύσες τους. ΄
Παρότι – κατά κοινή ομολογία – έχουν γίνει πολλά έργα από τη ΔΕΥΑΞ με σκοπό να μας εξασφαλίσουν καλό και ποιοτικό νερό υπάρχουν ωστόσο κάποιες περιοχές στο δήμο που παραμένουν προβληματικές, όπως της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ ή αυτές που υδρεύονται από τις γεωτρήσεις του Δροσερού Είναι ένα ζήτημα που πρέπει η ΔΕΥΑΞ να το επανεξετάσει και να κάνει τια απαραίτητες παρεμβάσεις στο δίκτυο γιατί δεν μπορούν να υπάρχουν στον δήμο δημότες δύο κατηγοριών ανάλογα σε ποια περιοχή μένουν. Το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό που το πληρώνουμε και διεκδικούμε να είναι καθαρό και ποιοτικό!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…