Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κάνουν προεκπτώσεις για να προθερμάνουν το κλίμα στην αγορά

Κάνουν προεκπτώσεις για να προθερμάνουν το κλίμα στην αγορά

0
ekptwseis

Περιμένουν να πάρουν ανάσα από τις εκπτώσεις οι έμποροι για να αντιμετωπίσουν τους επερχόμενους φόρους

 

Υπέρ των ομαδικών προσφυγών κατά του ΟΑΕΕ ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης

 
 
Εκπτώσεις προ των εκπτώσεων που ξεκινούν επίσημα την Δευτέρα 14 Ιουλίου ξεκίνησαν τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας για να προθερμάνουν το κλίμα στην αγορά. Οι λεγόμενες προεκπτώσεις που επιτρέπονται από τον νόμο αν και προαιρετικές είναι ένα μέσο που χρησιμοποιούν οι έμποροι για να προσελκύσουν τον πελάτη και ήδη πολλά καταστήματα προβαίνουν σε εκπτώσεις 20% και πάνω στα καλοκαιρινά της σαιζόν ενώ κάνουν και μεγάλες προσφορές στο μισό της τιμής σε ρούχα περσινά προκειμένου να διώξουν το στοκ τους..
 
Περιμένουν να πάρουν ανάσα από τις εκπτώσεις οι έμποροι
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου το κλίμα στην αγορά κινείται με θετικό πρόσημο καθότι είναι καλοκαίρι και δεν υπάρχουν τα έξοδα του χειμώνα (π.χ. καύσιμα), ενώ γενικότερα ο κόσμος το καλοκαίρι έχει καλύτερη ψυχολογία και αυτό αντικατοπτρίζεται στην αγορά. Όμως οι έμποροι προσβλέπουν σε καλούς τζίρους στις εκπτώσεις γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν λαίλαπα διαφόρων εξόδων αρχής γενομένης της φορολογικής δήλωσης που καταργεί το όποιο αφορολόγητο είχαν και τους φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ, ενώ επιπρόσθετα πρέπει να πληρώσουν προκαταβολικά και το επόμενο έτος, μέτρα του υπουργείου για πάταξη της φοροδιαφυγής.: «Περιμένουμε να πάρουμε μια ανάσα για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και να επιβιώσουμε», λέει ο κ.Μίλκογλου.
 
Υπέρ των ομαδικών προσφυγών κατά του ΟΑΕΕ ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης
Να σημειώσουμε ότι ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης όπως και οι άλλοι κλάδοι των αυτοαπασχολούμενων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ και την ασφάλισή τους στο Ταμείο. Όπως ανέφερε ο κ. Μίλκογου ο εμπορικός σύλλογος προτρέπει τα μέλη του να προβαίνουν σε ομαδικές προσφυγές κατά του Ταμείου που δεν τους θεωρεί τα βιβλιάρια και υποστηρίζει την αντίστοιχη πρωτοβουλία του ΕΒΕ Ξάνθης.
 
Μαριάννα Ξανθοπουλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…