Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Εγκαταλείπει την ΑΜ-Θ η ΕΒΖ

Εγκαταλείπει την ΑΜ-Θ η ΕΒΖ

0
ergostasio zaxari 01-empros

Αναστέλλουν την λειτουργία τους τα εργοστάσια σε Ορεστιάδα και Σέρρες

 
 
Τίτλοι τέλους μπαίνουν, όπως όλα δείχνουν, στη λειτουργία των εργοστασίων Σερρών και Ορεστιάδας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Η εταιρεία συμβούλων έκρινε πως δεν είναι δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας των τριών ζαχαρουργείων και πρότεινε την αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων Ορεστιάδας και Σερρών
Η διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ φέρεται πως έχει κάνει αποδεκτή τη σχετική εισήγηση της εταιρείας συμβούλων «Kantor», στην οποία είχε ανατεθεί η μελέτη αναδιάρθρωσης της εταιρείας, και αναμένεται να λάβει τη σχετική απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Η εξέλιξη ήταν για πολλούς αναμενόμενη, σε μια επιχείρηση με τεράστιες ζημιές, με συρρικνωμένο παραγωγικό δυναμικό και υψηλότατα κόστη παραγωγής, έπειτα μάλιστα από τρεις διαδοχικές αποτυχημένες απόπειρες πώλησής της.
Οι δανειακές υποχρεώσεις της ΕΒΖ στην Τράπεζα Πειραιώς φτάνουν τα 137 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ζημιές της διευρύνονται συνεχώς, ξεπερνώντας τα 27 εκατομμύρια ευρώ στο οκτάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Τα καλλιεργούμενα στρέμματα με τεύτλα στην Ελλάδα δεν καλύπτουν ούτε το μισό της ήδη συρρικνωμένης εθνικής ποσόστωσης, με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να έχει εκτιναχθεί στα 900 ευρώ τον τόνο, όταν η διεθνής τιμή πώλησης της ζάχαρης δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΦΚΑ – Σε ισχύ η ρύθμιση των 72 δόσεων

Για οφειλές που δημιουργήθηκαν λόγω των μέτρων για την πανδημία Σε ισχύ έχει τεθεί από την…