Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Πανηγύρια τέλος – Άρχισε η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος για το ματς με την Κόστα Ρίκα

Πανηγύρια τέλος – Άρχισε η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος για το ματς με την Κόστα Ρίκα

0
ellada mudial

Το βράδυ της Κυριακής (29/06) στις 23:00 το μεγάλο ραντεβού για τη φάση των «16»

 

Ρεπό και… ξεκούραση σήμερα για τις Εθνικές ομάδες – από αύριο η συνέχεια με τους νοκ άουτ αγώνες του Μουντιάλ

 
 
 Τρεις ημέρες έχουν περάσει και ακόμα τα πανηγύρια δεν έχουν κοπάσει. Η μεγάλη νίκη της Εθνικής μας ομάδας επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1, έβγαλε τους Έλληνες στους δρόμους, καθώς τα πανηγύρια που ακολούθησαν με τη λήξη της… καρδιακής αναμέτρησης, σε κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και σε πολλές περιοχής του κόσμου όπου υπάρχει ελληνισμός, ήταν ενθουσιώδη.
Στα κέντρα πολλών πόλεων, τα συνθήματα και οι φωνές των ανθρώπων έφεραν στη μνήμη πολλών το «χρυσό» και αξέχαστο καλοκαίρι του 2004 και ευχή όλων είναι το βράδυ της Κυριακής (29/06) να δημιουργηθεί άλλη μία «λαοθάλασσα» στις πλατείες της χώρας… και όχι μόνο.
Η Εθνική, την πιο κρίσιμη και καθοριστική στιγμή ήταν και πάλι εκεί. Σ’ ένα ματς, όπου για ακόμα μία φορά «έπαιζε» τις τύχες τις , η Ελλάδα «φορώντας» το γνωστό της πλέον επίσημο «κοστούμι», το οποίο εδώ και 10 χρόνια φοράει σε κάθε μεγάλη της συνάντηση, πραγματοποίησε ακόμα έναν «άθλο» και έδειξε πως τα όνειρα είναι για τους τολμηρούς.
 
Τα κεφάλια μέσα…
 
Οι Έλληνες διεθνείς, μετά από δύο ημέρες χαλάρωσης και… πανηγυρισμών, ξεκίνησαν την προετοιμασία τους ενόψει του κυριακάτικου αγώνα μπαίνοντας σιγά-σιγά σε ρυθμούς Κόστα Ρίκα. Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα και το μεγάλο ραντεβού με την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής πλησιάζει. Την προσεχή Κυριακή (29/06) στις 23:00 το βράδυ λοιπόν, γίνεται η σέντρα του ιστορικού αγώνα, όπου για πρώτη φορά η Εθνική ομάδα της Ελλάδας θα βρεθεί σε φάση νοκ-άουτ αγώνα σε Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδσφαίρου.
Ο Φερνάντο Σάντος, καταστρώνει τα σχέδια και τις τακτικές που σκέφτεται να εφαρμόσει μεθαύριο το βράδυ, στα οποία ενδεχομένως να μην βρίσκονται οι Καρνέζης και Κονέ, καθώς οι δύο παίκτες βρίσκονται στα «πιτς» με προβλήματα τραυματισμών τα οποία αποκόμισαν στο ματς με την Ακτή. Ο πρώτος, νιώθει κάποιες ενοχλήσεις στη μέση, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο 28χρονος τερματοφύλακας της Γρανάδα θα βρεθεί στην αποστολή του Σάντος για το ματς της Κυριακής, αλλά είναι άγνωστο αν θα ξεκινήσει στη βασική 11άδα. Από την άλλη, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον Παναγιώτη Κονέ, καθώς ο μέσος της Μπολόνια έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο και είναι αρκετά δύσκολο να καταφέρει να είναι «ετοιμοπόλεμος» για το ματς με την Κόστα Ρίκα.
Να σημειώσουμε ότι σήμερα (Παρασκευή) το Μουντιάλ κάνει ένα μικρό… διάλλειμα, καθώς έπειτα και από την ολοκλήρωση των ομίλων του θεσμού, η αγωνιστική δράση επιστρέφει αύριο Σάββατο (28/06) με τη φάση των νοκ-άουτ παιχνιδιών, με τις αναμετρήσεις Βραζιλίας-Χιλής (19:00) και Κολομβίας-Ουρουγουάης (23:00) να ανοίγουν την αυλαία των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Σάββατο.
 
 ΕΛΛΑΔΑ
 Το ρόστερ
 Προπονητής: Φερνάντο Σάντος (59, Πορτογάλος)
Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (29, Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (28, Π.Α.Ο.Κ.), Στέφανος Καπίνο (20, Παναθηναϊκός)
Αμυντικοί: Βασίλης Τοροσίδης (29, Ρόμα), Λουκάς Βύντρα (33, Λεβάντε), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (26, Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (33, Βερόνα), Κώστας Μανωλάς (23, Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (27, Π.Α.Ο.Κ.), Χοσέ Χολέμπας (30, Ολυμπιακός)
Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (29, Καϊσέρισπορ), Γιάννης Μανιάτης (28, Ολυμπιακός), Ανδρέας Σάμαρης (25, Ολυμπιακός), Γιώργος Καραγκούνης (37, Φούλαμ), Κώστας Κατσουράνης (35, Π.Α.Ο.Κ.), Παναγιώτης Ταχτσίδης (23, Κατάνια), Παναγιώτης Κονέ (27, Μπολόνια)
Επιθετικοί: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (28, Μπολόνια), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (33, Π.Α.Ο.Κ.), Γιάννης Φετφατζίδης (24, Τζένοα), Γιώργος Σαμαράς (29, Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (26, Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (34, Κόνιασπορ)
 
 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ
 Το ρόστερ:
 Προπονητής: Χόρχε Λουίς Πίντο (61, Κολομβιανός)
Tερματοφύλακες: Κέιλορ Νάβας (28, Λεβάντε), Πάτρικ Πέμπερτον (32, Αλαχουένσε), Ντανιέλ Καμπρονέρο (27, Ερεδιάνο)
Αμυντικοί: Χόνι Ακόστα (31, Αλαχουένσε), Τζανκάρλο Γκονσάλες (26, Κολόμπους), Μάικλ Ουμάνια (32, Σαπρίσα), Όσκαρ Ντουάρτε (24, Μπριζ), Γουέιλορ Φράνσις (24, Κολόμπους), Άινερ Μόρα (30, Σαπρίσα), Τζούνιορ Ντίας (31, Μάιντς), Κριστιάν Γκαμπόα (25, Ρόζενμποργκ), Ρόι Μίλερ (30, Νιου Γιόρκ Ρεντ Μπουλς)
Μέσοι: Σέλσο Μπόρχες (26, ΑΙΚ Στοκχόλμης), Κριστιάν Μπολάνιος (30, Κοπεγχάγη), Εστέμπαν Γρανάδος (29, Ερεδιάνο), Μάικλ Μπαράντες (31, Όλεσουντ), Γέλτσιν Τεχέδα (22, Ερεδιάνο), Ντιέγκο Κάλβο (23, Βαλερένγκα), Χοσέ Μιγκέλ Κουμπέρο (27, Ερεδιάνο)
Επιθετικοί: Μπράιαν Ρουίς (29, Αϊντχόφεν), Τζόελ Κάμπελ (22, Ολυμπιακός), Ράνταλ Μπρένες (31, Καρταγινές), Μάρκο Ουρένια (24, Κουμπάν Κράσνονταρ)
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…