Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κατρίνης: Έχει κλονιστεί το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Κατρίνης: Έχει κλονιστεί το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

0

«Απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών» για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, κατήγγειλε ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας για τους θεσμούς της χώρας μας ότι έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης


«57 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, 57 οικογένειες αλλά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναζητούν την αλήθεια και τη απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, κ. Κατρίνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση, όπως σε όλες τις υποθέσεις για τις οποίες προκύπτουν ευθύνες για την ίδια, υιοθετεί την τακτική της συγκάλυψης με κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο. Το είδαμε με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και σίγουρα θα το ξαναδούμε σε ό,τι άλλο ανακύψει στο μέλλον».

Επισήμανε ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής συστήθηκε όχι για να μάθουμε την αλήθεια, αλλά για να απλώσει ένα πέπλο συγκάλυψης των ευθυνών που υπάρχουν για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

Τόνισε ότι όσοι αρνήθηκαν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που αποτελεί πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους.

«Μιας εξεταστική που έκλεισε τις εργασίες της με συνοπτικές διαδικασίες και άφησε στο απυρόβλητο, όλους όσοι η εμπλοκή τους θα ενοχλούσε την κυβέρνηση. Με πρώτον από όλους τον τότε Υπουργό Μεταφορών, όμηρο του Μαξίμου που ανταλλάσσει τη σιωπή και την στήριξή του προς τον Πρωθυπουργό με την προστασία του.

Την Hellenic Train, με την οποία κανείς δεν ασχολείται. Φτάσαμε στο σημείο, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train να μην αποδέχεται καμία ευθύνη της εταιρείας για το δυστύχημα. Ακολούθησαν οι κύριοι Τριαντόπουλος – Αγοραστός που μπάζωσαν το σημείο του ατυχήματος. Ο κ. Αγοραστός που αρνήθηκε να καταθέσει στην εξεταστική, θα μπορούσε να μας πει ποιος του έδωσε την εντολή για το μπάζωμα. Και φυσικά, ο κ. Τριαντόπουλος δεν κλήθηκε ποτέ στην εξεταστική».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέδειξε ζητήματα όπως:

  • Η σύμβαση του 2022, με την οποία η κυβέρνηση απάλλαξε την Hellenic Train από τις υποχρεώσεις της για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.
  • Η μη λειτουργία του συστήματος τηλεδιοίκησης
  • Η αλλοίωση, για να μην πω το θάψιμο, στοιχείων για το δυστύχημα με το μπάζωμα.

Αναφέρθηκε επίσης στο πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που ορίστηκε από τις οικογένειες των θυμάτων, που κάνει λόγο για την ύπαρξη εκρηκτικών ουσιών, όπως προέκυψε από την ανάλυση από το Γενικό Χημείο του Κράτους σε προσωπικά αντικείμενα ορισμένων θυμάτων.

Ο κ. Κατρίνης έκλεισε την ομιλία του , τονίζοντας: «Ο κλονισμός και η παραβίαση των αρχών του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα είναι πλέον δεδομένα που δεν αποκρύπτονται. Συνιστούν πλέον αντικείμενο συζήτησης σε όλη την Ευρώπη.

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει, αταλάντευτα, να επιμένει στην αποκάλυψη της αλήθειας. Θα συνεχίσει να απευθύνει ερωτήματα και να αναδεικνύει τις πρακτικές συγκάλυψης της κυβέρνησης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…