Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 9 προσλήψεις στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων

9 προσλήψεις στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων

0

Μέχρι την 1η Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

 
 
Στον «αέρα έχει βγει από την ΛΑ’ ΕΠΚΑ (Άβδηρα Ξάνθης) η προκήρυξη για τις 9 εποχικές θέσεις που πρόκειται να καλύψουν ανάγκες της υπηρεσίας.
 
9 θέσεις στην Αρχαιολογία
Συγκεκριμένα πρόκειται να προληφθούν:
6 ∆Ε Ημερήσιοι Φύλακες, 4 για το Αρχαιολογικό Μουσείο και 2 για τον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων, 2 ∆Ε Νυχτοφυλάκες για το Μουσείο και 1 ΥΕ Καθαριστής για τον Αρχαιολογικό χώρο.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών λήγει την 1η Ιουλίου
Πληροφορίες: Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων τηλ. 25410 51003
 
 

Προσλήψεις μελών ΔΕΠ και Διοικητικών στο Δ.Π.Θ.

 

Αιτήσεις μέχρι τις 3 Ιουλίου

 
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προκήρυξε θέσεις μελών ΔΕΠ αλλά και διοικητικών υπαλλήλων.
Αναλυτικά οι θέσεις:
* 15 ΠΕ Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
* 2 ΠΕ Νομικής Σχολής
* 5 ΤΕ Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
* 2 ΔΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 3.7.2014.
 
Μια θέση ΔΕΠ
Επίσης θα προσληφθεί 1 με πτυχίο επιστήμης πληροφορικής, ή μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή άλλου συναφούς πτυχίου θετικών επιστημών
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.
 
 

600 προσλήψεις μονίμων στη ΔΕΗ

 

 Θέσεις για πτυχιούχους, αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ και ειδικούς επιστήμονες

 
Στα γραφεία του ΑΣΕΠ για έγκριση βρίσκεται το αίτημα της ΔΕΗ για την κάλυψη 600 θέσεων τακτικού προσωπικού με δύο προκηρύξεις.
Η πρώτη προκήρυξη αφορά προσωπικό ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, ενώ η δεύτερη θα περιλαμβάνει θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία.
 
Οι ειδικότητες
Οι ειδικότητες που αναμένεται να προσελκύσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους υποψηφίους είναι, μεταξύ άλλων, των Οικονομολόγων, Τεχνικών Ορυχείων, Τεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών, Μηχανοτεχνιτών, Τεχνιτών Επίγειων και Εναέριων Δικτύων, Διοικητικού Οικονομικού, Διοικητικού Λογιστικού και Πληροφορικής.
 Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη συλλογή και αξιολόγηση των αιτήσεων, την αποδοχή των ενστάσεων αλλά και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων επιλογής.
Υπενθυμίζεται ότι οι επικείμενες προκηρύξεις αποτελούν τους πρώτους διαγωνισμούς για μόνιμο προσωπικό στην επιχείρηση μετά από μια μακρά περίοδο έξι ετών, καθώς ο τελευταίος διαγωνισμός μονίμων είχε προκηρυχθεί το 2008.
 
 

Έρχεται πρόγραμμα για 12.000 επιδοτούμενες προσλήψεις ανέργων

 

Αφορά ανέργους από 25 – 66 ετών

 
Την έγκριση του υπουργείου Ανάπτυξης και την απεμπλοκή των κοινοτικών κονδυλίων ,αναμένει η κοινή υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα αφορά 12.000 επιδοτούμενες προσλήψεις ανέργων ηλικίας από 25 έως 66 ετών
Το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί μέσα στον Ιούλιο ενώ αναμένεται να ”ακολουθήσει” την επιτυχία που είχε το πρώτο ανάλογο πρόγραμμα που είχε προκηρυχθεί πριν λίγο διάστημα. Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη το προηγούμενο πρόγραμμα δεν έχει ”ξεμπλοκάρει” και αναμένεται να γίνει ταυτόχρονα με το νέο πρόγραμμα.
Ειδικότερα εντός του Ιουλίου αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα για 12.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας από 25 έως 66 ετών .Οι προσλήψεις θα γίνονται με την επιδότηση των επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ είναι η υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εργασίας αλλά και η έγκριση της Κομισιόν για το ξεμπλοκάρισμα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Σκοπός του προγράμματος του ΟΑΕΔ θα είναι η επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 12.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα ενω συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Η ΑΜ – Θ επιλέξιμη για το πρόγραμμα
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται δέκα τρεις (13) περιφέρειες της χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
Περιφέρειες: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,όπου θα προκηρυχθούν 6.612 θέσεις Περιφέρειες: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι επιδοτηθούν 5.022 προσλήψεις ανέργων ενω στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτιου Αιγαίου θα ”ανοίξουν” 366 θέσεις
 
Η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 64.800.000 ευρώ
 Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη de minimis ενίσχυση έχει λάβει ή θα λάβει η επιχείρηση, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Το συνολικό ποσό ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγείται σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των οδικών μεταφορών δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
 
Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής
1. Δικαιούχοι – Επιχειρήσεις
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Επισημαίνεται ότι ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου. Επίσης δεν είναι δυνατή η υπαγωγή των επιχειρήσεων που έχουν προβεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης του προσωπικού της, από πλήρη σε μερική απασχόλησης ή σε εκ περιτροπής απασχόληση κλπ.
Δεν θεωρείται μείωση η οικειοθελής αποχώρηση, η λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, η καταγγελία σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη της που οφείλεται σε σπουδαίο λόγο που αφορά στον εργαζόμενο, η φυλάκιση και ο θάνατος, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι ανωτέρω προϋποθέσεις ισχύουν και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για υπαγωγή μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης της εγκριτικής απόφασης και αφορούν και στις επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν μετά από μεταβίβαση ή εκμίσθωση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία ή δημιουργία νέας επιχείρησης από τους ιδίους εταίρους στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.
 
Ωφελούμενοι – Άνεργοι
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:
– Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.
– Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
– Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
– Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Μετά την δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).
 Οι επιχειρήσεις θα έχουν προθεσμία (30) ημερών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα,να προχωρήσουν στην πρόσληψη του ανέργου.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες.
Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης. Είναι δυνατόν επιχορηγούμενος και μη να πραγματοποιήσει κάτω των 25 ημερομισθίων στην περίπτωση που ο λόγος απουσίας αφορά στο πρόσωπο του εργαζόμενου, επιχορηγούμενου και μη. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όσον αφορά στο δεσμευόμενο (επιχορηγούμενο και προϋπάρχον) προσωπικό, δεν είναι δυνατή η μετατροπή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε εκ περιτροπής. Οι ανωτέρω δεσμεύσεις ισχύουν και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι και την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης.
 
 

Κατάρτιση με 800 ευρώ τον μήνα για 1.200 άνεργους επαγγελματίες υγείας

 

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια εννέα μήνες

 
 
Κατάρτιση και πρακτική άσκηση για εννέα μήνες, έναντι αμοιβής περίπου 800 ευρώ τον μήνα (7.200 ευρώ συνολικά), θα έχουν 1.200 νέοι άνεργοι επαγγελματίες του κλάδου της Υγείας, που θα ενταχθούν στο ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και θα εργαστούν στις Μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα voucher Υγείας, καθώς το περσινό που είχε ανακοινώσει ο απελθών υπουργός υλοποιήθηκε κατά το ήμισυ, καθώς οι 650 από τους 1.300 που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής δεν πληρούσαν τις προϋποθέσει του προγράμματος.
Ο προϋπολογισμός του νέου voucher θα είναι 14,4 εκατ. ευρώ και θα μπορούν να επωφεληθούν οι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ από τους κλάδους των γιατρών, των νοσηλευτών, των μαιών και του παραϊατρικού προσωπικού.
Προϋπόθεση αποτελεί να είναι άνεργοι, Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους- μέλους της EE ή ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών με δικαίωμα νόμιμης διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας, επαγγελματίες υγείας, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα από το εάν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Διευκρινίζεται ότι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ κάτοχοι άδειας άσκησης επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ασκούν ελεύθερο ή άλλο επάγγελμα, πρέπει επίσης να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …