Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η αξιολόγηση διχάζει δασκάλους και καθηγητές

Η αξιολόγηση διχάζει δασκάλους και καθηγητές

0
markou anastasios-web

Οι δάσκαλοι λένε όχι, οι καθηγητές ναι στην αξιολόγηση. Μόνο ο Νίκος Ανταμπούφης δεν συμμετέχει στα σεμινάρια

 

Ο προϊστάμενος της Π.Ε. Ξάνθης Α. Μάρκου έκλεισε την πόρτα του γραφείου του στα …μούτρα των μελών της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. Πήγαν να διακόψουν το σεμινάριο

 

 
«Θερμό» επεισόδιο εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Ιουνίου, στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος κ. Αναστάσιος Μάρκου έκλεισε την πόρτα του γραφείου κυριολεκτικά …στα μούτρα των μελών του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ όταν πήγαν να διακόψουν το σεμινάριο που έκανε στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων με θέμα την αξιολόγηση. Τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιάννη Μπούτο ζήτησαν να ενημερώσουν τους …εκπαιδευόμενους διευθυντές για τις θέσεις τους όσον αφορά την αξιολόγηση διακόπτοντας το σεμινάριο. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της παράστασης διαμαρτυρίας που κάνουν εκδηλώνοντας την αντίδραση τους στην αξιολόγηση και στον τρόπο που γίνεται. Νωρίτερα είχαν κάνει στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Π.Ε. Ξάνθης, ενώ το ίδιο έκαναν και στο γραφείο Δευτεροβάθμιας με τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο να είναι πιο ανεκτικός παρότι όμως δήλωσε στο «Ε» ενώ δεν συμφώνησε με την ενέργεια αυτή.
 
Τους έκλεισε στα μούτρα την πόρτα…
Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιάννης Μπούτος ο κ. Μάρκου τους ζήτησε με έντονο ύφος να αποχωρήσουν λέγοντας ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διακόπτουν το σεμινάριο και ότι θα τους δεχτεί στο διάλειμμα. Έγινε ένα λεκτικό επεισόδιο μεταξύ τους καθώς τα μέλη της ΑΔΕΔΥ επέμειναν αλλά ο κ. Μάρκου έδειξε πυγμή και κυριολεκτικά τους έκλεισε τη πόρτα στα μούτρα! Ο κ. Μπούτος κατήγγειλε για απρεπή συμπεριφορά. Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε» παραδέχτηκε το επεισόδιο σημειώνοντας ότι τον ενόχλησε ο …τσαμπουκαλίδικος τρόπος που απαίτησαν να διακόψουν το σεμινάριο ενώ ο ίδιος δεν είχε αντίρρηση να τους δεχθεί στο διάλλειμα.
Της ίδιας άποψης ήταν και ο κ. Παπαδόπουλος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αν και επεσήμανε στο «Ε» ότι έδειξε ανεκτικότητα – ενώ δεν θα’ επρεπε, όπως σημείωσε – και τους άφησε να κάνουν την παράσταση διαμαρτυρίας!
 
Οι δάσκαλοι λένε όχι – οι καθηγητές ναι στην αξιολόγηση
Σ’ ότι αφορά την αποδοχή που έχουν οι θέσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση είναι ενδεικτικό ότι από τους διευθυντές των Λυκείων δεν δέχτηκε να κάνει σεμινάριο για την αξιολόγηση μόνο ο Διευθυντής του Λυκείου Αβδήρων κ. Νίκος Ανταμπούφης ενώ από τους 87 διευθυντές δημοτικών σχολειών μόνο 7 συμμετείχαν στο σεμινάριο! Δηλαδή οι καθηγητές στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποδέχονται την αξιολόγηση ενώ οι δάσκαλοι όχι.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…