Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μεγάλη ανατροπή στο δήμο Αβδήρων

Μεγάλη ανατροπή στο δήμο Αβδήρων

0
tsitiridis niki

Πρώτος με διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων ο Γιώργος Τσιτιρίδης. Σέλερο και Άβδηρα του έδωσαν 52% και 47,5 η Βιστονίδα

 

Ευχαριστήριο Τσιτιρίδη. Για μεγαλειώδη νίκη Κοντού μιλά ο Καλιαμπάκας

 
 
Ανατρεπτική ήταν η ετυμηγορία της κάλπης στο δήμο Αβδήρων καθώς διαμορφώνει ένα νέο συσχετισμό δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο και νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό. Το αποτέλεσμα έδωσε συντριπτική πρωτιά στον συνδυασμό του Γιώργου Τσιτιρίδη με ποσοστό 48, 69% – μόλις δύο μονάδες δηλαδή από το να εκλεγεί την πρώτη Κυριακή – εξανεμίζοντας παράλληλα το ιλιγγιώδες ποσοστό του νυν δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη στις προηγούμενες εκλογές και κατατάσσοντάς τον στη δεύτερη θέση με 36,54%. Τρίτος ο συνδυασμός η «Στροφή στο δήμο Αβδήρων» με επικεφαλής τον Νίκο Καλιαμπάκα με ποσοστό με 8,89% και τέταρτος η «Δημοκρίτεια Κίνηση» του Κώστα Αντωνιάδη. Τελευταία η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δημήτρη Νεοφυτίδη με ποσοστό 2,36. Να σημειώσουμε ότι από την πρώτη Κυριακή ο Γιώργος Τσιτιρίδης κερδίζει 7 έδρες ενώ ο Βασίλης Τσολακίδης 5 και από μία έδρα μοιράζονται ο Νίκος Καλιαμπάκας και Κώστας Αντωνιάδης. Ο Δημήτρης Νεοφυτίδης χάνει τη έδρα του στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων.    
 
52% σε Άβδηρα και Σέλερο ο Τσιτιρίδης – Ευχαριστήριο και κάλεσμα στήριξης για τη δεύτερη Κυριακή
Με μια αποχή που αγγίζει το 40% και ένα μεγάλο αριθμό άκυρων (500 – 600) ο Γιώργος Τσιτιρίδης κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει μια μεγάλη διαφορά της τάξης του 12,15%, έναντι του αντιπάλου του Βασίλη Τσολακιδη. Την μεγάλη πλειοψηφία του έδωσαν ο παλαιός δήμος Αβδήρων και Σελέρου όπου κατέγραψε ποσοστό 52% ενώ στα εκλογικά τμήματα του παλαιού δήμου Βιστονίδα 47,5%. Ο ίδιος εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα δήλωσε το «Ε»: «Ευχαριστώ τον κόσμο του δήμου μας που μας τίμησε με τη ψήφο του . Ευχαριστώ όμως κι αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Τους καλώ όλους να μας στηρίξουν τη δεύτερη Κυριακή για να κάνουμε πράξη όσα δεσμευτήκαμε …ν’ αλλάξουμε σελίδα στο δήμο μας»  
 
Για μεγαλειώδη νίκη Κοντού μιλά ο Καλιαμπάκας
Έπεσε έξω στα προγνωστικά του ο Νίκος Καλιαμπάκας καθώς όπως δηλώνει στο «Ε» περίμενε τουλάχιστον διπλάσια ποσοστά γεγονός που δεν του δίνει περιθώρια να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα δε όταν κυριολεκτικά έγινε «άλωση» των ψήφων στο Σέλερο όπου ήταν και η σφαίρα επιρροής του βουλευτή Χουσεϊν Ζειμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Καλιαμπάκας δεν μασά τα λόγια του και «δείχνει» πίσω από τη νίκη Τσιτιρίδη στο Σέλερο και στους άλλους παλαιούς δήμους τον κ. Κοντό: «Είναι μια μεγαλειώδης νίκη του Κοντού και των μηχανισμών του. Αποδεχόμαστε την ήττα μας από τον κ. Κοντό»!
 
Μεγάλη πόλωση στα Άβδηρα είδε ο Αντωνιάδης
Τέλος ο Κώστας Αντωνιάδης δηλώνει ότι η νίκη του Γιώργου Τσιτιρίδη οφείλεται στα «πεπραγμένα» του δημάρχου κ. Τσολακίδη, ενώ αναφερόμενος στο κλίμα των εκλογών σημείωσε ότι υπήρχε πολύ μεγάλη πόλωση. Ο ίδιος δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ποιον θα στηρίζει την δεύτερη Κυριακή.
Να σημειώσουμε ότι δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον κ. Τσολακίδη και τον κ. Νεοφυτίδη.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…