Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στις συμμαχίες με τα πρόσωπα θα κριθεί η δεύτερη Κυριακή στο δήμο Μύκης

Στις συμμαχίες με τα πρόσωπα θα κριθεί η δεύτερη Κυριακή στο δήμο Μύκης

0
kapza

 Έτοιμοι για τη δεύτερη μάχη Καπζά και Αγγά. Τι δηλώνουν στο «Ε»

 

Απόλυτο νικητή ανέδειξε ο Κένταυρος τον Καπζά. Ο ίδιος μιλά για το μήνυμα νίκης που έστειλαν οι πολίτες. Προβλημάτισε η μείωση της δύναμής του Αγγά, αλλά δηλώνει ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα

   agga 5
 
Στο κατά πόσο θα καταφέρουν να πείσουν τα άτομα που στελεχώνουν τους δύο συνδυασμούς που δεν κατάφεραν να φτάσουν στον β’ γύρο, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες που ψήφισαν γι’ αυτούς, θα κριθεί η μάχη της δεύτερης Κυριακής στο δήμο Μύκης, ανάμεσα στον Τζεμήλ Καπζά και τον Μουσταφά Αγγά.
Η πρώτη Κυριακή έδειξε το σημαντικό προβάδισμα του πρώτου με 4.075 ψήφους και 31,01% έναντι των 3.205 ψήφων και 24,39% του Μουσταφά Αγγά. Τρίτος ήρθε ο νυν δήμαρχος Μουσταφά Τζουκάλ με 3.036 ψήφους και ποσοστό 23,11%, ενώ ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν πήρε 2.824 ψήφους και 21,49%. Συνολικά στο δήμο Μύκης οι εγγεγραμμένοι ήταν 19.624, από αυτούς ψήφισαν 13.733 και η αποχή έφτασε μόλις στο 30% αφού στο δήμο Μύκης παραδοσιακά οι πολίτες προσέρχονται μαζικά στην κάλπη και ένα σημαντικό μέρος όσων δεν ψήφισαν ήταν αυτοί που δουλεύουν στο εξωτερικό.
Θυμίζουμε ότι στις δημοτικές εκλογές του 2010, στην πρώτη Κυριακή είχαν ψηφίσει σημαντικά περισσότεροι ψηφοφόροι και η αποχή ήταν 25%. Οι πολίτες έδωσαν την πρώτη θέση στον Μουσταφά Αγγά που ήταν τότε δήμαρχος με 30,09% και τη δεύτερη στον Μουσταφά Τζουκάλ με 27,88%, ο οποίος και τελικά επικράτησε τη δεύτερη Κυριακή με 56,05%. Ο Τζεμήλ Καπζά είχε λάβει τότε το 24,82% και ο Μουτζαχήτ Ντουκιαντζή το 17,2%.
 
Στεναχώρησε ο Εχίνος τον Αγγά. Μεγάλη χαρά έδωσε ο Κένταυρος στον Καπζά
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ο Μουσταφά Αγγά είχε απώλειες σε ορισμένους οικισμούς που έφτασαν το 10-20%. Αντίθετα, ο Τζεμήλ Καπζά παρουσίασε σημαντική άνοδο και οι εντυπώσεις τον ανέδειξαν νικητή της εκλογικής αναμέτρησης, αφού όχι μόνο έδειξε το προβάδισμα, αλλά επικράτησε και σε ένα μεγάλο μέρος των οικισμών, ενώ έχει τη σημασία του το γεγονός ότι είναι ο μόνος από τους τέσσερις επικεφαλής που αναμετρήθηκαν που δεν κατάγεται από τον Εχίνο, τον οποίο οι αριθμοί έδειξαν να συνεχίζει να στηρίζει τον Μουσταφά Τζουκάλ. Μεγάλη νίκη σημείωσε ο Τζεμήλ Καπζά στον Κένταυρο, όπου υπέρ του ψήφισε περίπου το 50%, το οποίος δεν είναι αμελητέο, αφού πρόκειται για κεφαλοχώρι του δήμου.
 
«Ράλι» με επαφές, συναντήσεις και συζητήσεις ως την Κυριακή
Οι δύο μονομάχοι από χθες κιόλας ξεκίνησαν αμέτρητα τηλέφωνα, επαφές και συναντήσεις προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμάχους για τη δεύτερη Κυριακή. Η μάχη θα είναι σκληρή, αφού τα κριτήρια στο δήμο ποικίλλουν και οι υποψήφιοι των συνδυασμών, εν προκειμένω των δύο που έμειναν εκτός του δεύτερου γύρου, δεν είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν γραμμές από τους επικεφαλής. Ο Τζεμήλ Καπζά ποντάρει στην εμπιστοσύνη των πολιτών, που είναι πιο πρόθυμοι καθώς δεν έχει ξαναδοκιμαστεί στο δημαρχιακό θώκο, ενώ ο Μουσταφά Αγγά δίνει βαρύτητα σε σχέσεις που έχει δημιουργήσει ιδιαιτέρως στο χωριό του Εχίνου (όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επικρατήσει) και οικισμούς επιρροής, προκειμένου να απορροφήσει το ποσοστό των Τζουκάλ και Ντελή Χουσεΐν, κυρίως των εκλογέων που ψήφισαν με τοπικιστικά κριτήρια.
 
Τι δήλωσαν στο «Ε»
Την επόμενη ημέρα των εκλογών ο Τζεμήλ Καπζά, σαφώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά χωρίς να εφησυχάζει δήλωσε στο «Ε»: «το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του. Ο κόσμος έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα, ένα μήνυμα νίκης. Το αποτέλεσμα όμως θα δοθεί την επόμενη Κυριακή γι’ αυτό και συνεχίζουμε τον αγώνα. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους μας στήριξαν. Πιστεύομε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και θα καταλήξουμε με τη βοήθεια όλων στο στόχο μας».
Από την πλευρά του ο Μουσταφά Αγγά μετέφερε τον προβληματισμό του για τη μείωση των ποσοστών του συνδυασμού του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, αλλά εξέφρασε την θέλησή του να επιχειρήσει να ανατρέψει τα δεδομένα. «Θα το παλέψουμε. Όλα είναι ρευστά ακόμη. Πιστεύω ότι οι Εχινιώτες θα σκεφτούν πιο σωστά τώρα και θα μας στηρίξουν. Έχουμε πιθανότητες να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής». Ακόμη, ο κ. Αγγά πληροφόρησε το «Ε» ότι η εβδομάδα που ξεκίνησε περιλαμβάνει πολλές επαφές και συναντήσεις , καθώς και ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…