Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Τόπειρος ψήφισε Θωμά Μίχογλου

Ο Τόπειρος ψήφισε Θωμά Μίχογλου

0
mixogloy logos

Αναδείχθηκε Δήμαρχος συγκεντρώνοντας με τον συνδυασμό του περίπου 60% από την πρώτη Κυριακή

 

Το τοπίο στον Τόπειρο ξεκαθάρισε από τις πρώτες ώρες της αναμέτρησης

 
 
Αρκετά νωρίς έληξε η αγωνία στο Δήμο Τοπείρου, καθώς χάρη στο γεγονός ότι τον διεκδικούσαν μόνο δύο συνδυασμοί, το εκλογικό αποτέλεσμα ξεκαθάρισε από τις πρώτες ώρες της καταμέτρησης. Νέος Δήμαρχος, με ποσοστό περίπου 60%, αναδείχθηκε, από την πρώτη Κυριακή, ο Θωμάς Μίχογλου με τον συνδυασμό του «Δημοτική Αλλαγή», έναντι της Μαρίας Καραλευθέρη και το συνδυασμό της «Νέα Πνοή».
 
59,72% συγκέντρωσε η «Δημοτική Αλλαγή»
Στο Δήμο Τοπείρου είναι εγγεγραμμένοι 16.300, από τους οποίους άσκησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα, μόνο οι 10.566. Από αυτά, έγκυρα ήταν τα 10.129, λευκά τα 103 και άκυρα τα 334. Η κάλπη έβγαλε με 6.049 ψήφους (59,72%) πρώτο το συνδυασμό «Δημοτική Αλλαγή» με επικεφαλή το Θωμά Μίχογλου και δεύτερο το συνδυασμό «Νέα Πνοή» με επικεφαλή τη Μαρία Καραλευθέρη, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 4.080 ψήφους εμπιστοσύνης (40,28%).
 
Μ. Καραλευθέρη: «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»
Για την εκλογική αναμέτρηση και το αποτέλεσμα της κάλπης στο Δήμο Τοπείρου μίλησε στο «Ε» η κα Μαρία Καραλευθέρη, η οποία δεν έκρυψε ότι ήλπιζε να κερδίσει.
«Δεν είναι καλό να χάνει κανείς. Όταν κάνει έναν αγώνα θέλει να κερδίσει. Αυτόν τον αγώνα κάναμε και εμείς. Οι δημότες, όμως, αποφάσισαν διαφορετικά. Σεβόμαστε το αποτέλεσμα και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά.
Από την μεριά του, ο κ. Μίχογλου δεν ήθελε να προβεί σε κάποια δήλωση, καθώς, όπως είπε και ο ίδιος, θα προβεί σε μια συγκεντρωτική τις επόμενες ημέρες.
 
16 Δημοτικοί Σύμβουλοι στο πλευρό του Θωμά Μίχογλου
Με 16 Δημοτικούς Συμβούλους θα διοικήσει τον Δήμο Τοπείρου την επόμενη πενταετία ο Θωμάς Μίχοχλου, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κάλπης, ενώ η Μαρία Καραλευθέρη θα ασκεί αντιπολίτευση έχοντας στο πλευρό της 11 μέλη του συνδυασμού της. Στις 16:15 το απόγευμα της Δευτέρας, είχαν καταμετρηθεί τα αποτελέσματα από 15 από τα 33 εκλογικά τμήματα. Σύμφωνα με αυτά, μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατοχυρώνουν από τον συνδυασμό «Δημοτική Αλλαγή» οι: Κοτόπουλος Χρυσόστομος, ο Τζελεπάκης Θεόδωρος, ο Κουραμίδης Στέργιος, η Θεοδωρακάκη Ειρήνη, ο Κοτζακελίνης Σταύρος και ο Χουσεΐν Ογλού Σουνάη. Την ίδια ώρα από τον συνδυασμό «Νέα Πνοή» στο πλευρό της κας Καραλευθέρη σύμφωνα με τις ψήφους τους φαίνεται να είναι οι: Δρίτσας Αντώνιος, Τσιλιγγίρης Δήμος, Χαραλαμπίδης Βασίλειος και ο Μουγιέ Τσολάκ.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…