Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα λεμονιού µε μαρέγκα

Τάρτα λεμονιού µε μαρέγκα

0
tarta lemoniou
 
-για τη ζύμη
-250γρ. αλεύρι
-25γρ. ζάχαρη άχνη
-125γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
-1 κρόκο αβγού
-1-2 κουτ. σούπας νερό παγωμένο (όσο χρειαστεί)
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-λίγο αλάτι
για την κρέμα
-1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (περίπου 400γρ.)
-1 γιαούρτι µε 2% λιπαρά
-4 κρόκους αβγών
-3 φλιτζανάκια του καφέ χυμό λεμονιού (3-4 λεμόνια)
-ξύσμα από 2 λεμόνια
για τη μαρέγκα
-5 ασπράδια αβγών
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 βανίλιες
 
Κοσκινίζετε το αλεύρι και κάνετε στο κέντρο του µια λακκούβα, μέσα στην οποία ρίχνετε το αλάτι, τη ζάχαρη, τον κρόκο του αβγού, το ξύσμα του λεμονιού και το βούτυρο. Τρίβετε με τα δάχτυλα τα υλικά μέχρι να γίνει το μίγμα σαν ψίχουλα. Ζυμώνετε με γρήγορες κινήσεις προσθέτοντας λίγο παγωμένο νερό μέχρι το μίγμα να γίνει μία ομοιογενής και σφιχτή ζύμη. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε 30 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Eτοιμάζετε τη γέμιση αναμιγνύοντας μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά της κρέμας µε ένα σύρμα.
Τοποθετείτε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγετε με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο στο μέγεθος της ταρτιέρας. Τη στρώνετε καλά στον πάτο και καλύπτετε τα πλαϊνά. Κόβετε με το μαχαίρι όση ζύμη περισσεύει και την αδειάζετε στο μίγμα της λεμονάτης γέμισης.
Χαμηλώνετε το φούρνο στους 170°C και ψήνετε την τάρτα για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέµιση και να αρχίσει να παίρνει χρώμα η ζύμη. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν πολύ καλά, ρίχνετε τη ζάχαρη σιγά σιγά μέχρι να δημιουργεί κορυφές που θα μένουν.
Βγάζετε την τάρτα από το φούρνο και με δύο κουτάλια παίρνετε τη μαρέγκα και την απλώνετε στην τάρτα. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η τάρτα. Κόβετε κομμάτι αφού κρυώσει. Τη διατηρείτε στο ψυγείο.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες γεμιστές με κινόα

Για τις μελιτζάνες 5 μελιτζάνες 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο Γ…