Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Πρωταθλητές Ελλάδος οι Έφηβοι της Skoda Ξάνθη!

Πρωταθλητές Ελλάδος οι Έφηβοι της Skoda Ξάνθη!

0
k17

Κατέκτησαν με το «σπαθί» τους τον τίτλο νικώντας 2-1 τον Ολυμπιακό στον τελικό

 

Έξαλλα πανηγύρισαν τον τίτλο οι «μικροί» της ξανθιώτικης ομάδας

 
 
Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2013-2014 στα εφηβικά τμήματα αναδείχθηκε η Skoda Ξάνθη, η οποία στο final four του πρωταθλήματος που έγινε στο Αγρίνιο επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στον τελικό, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα είχε νικήσει στον ημιτελικό τον Πανιώνιο με σκορ 1-0.
Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε μία φανταστική σεζόν για τους «μικρούς» της ξανθιώτικης ομάδας, οι οποίοι τερμάτισαν στη 1η θέση του προκριματικού Βόρειου ομίλου και προκρίθηκαν στα τελικά, όπου καταθέτοντας όλες τις δυνάμεις τους κατάφεραν σε ένα διήμερο να ξεπεράσουν τους αντιπάλους τους και να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου.
Στον ημιτελικό η νίκη ήρθε με ένα γκολ του Θωμά Βαφειάδη στον έξτρα χρόνο της παράτασης καθώς η κανονική διάρκεια είχε ολοκληρωθεί χωρίς γκολ.
Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο για την ξανθιώτικη ομάδα αγωνίστηκαν οι: Σταθάκης, Ζώτος (119′ Καψιμάλης), Ψεμματάς (74’ Βαφειάδης), Πουλουκτσής, Θεοδωρίδης, Μπουνταγκίδης, Χαμδή (53’ Παπαδόπουλος), Τουμαντζίδης, Δημητριάδης, Παπανικολάου (69’ Σαμπανίδης, 105′ Σπανός), Χατζής.
Στον τελικό που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ραφαήλ Μελισσόπουλος καθώς δύο δικά του γκολ έκριναν την αναμέτρηση. Ο νεαρός επιθετικός στο 32ο λεπτό με κεφαλιά και στο 85’ με πέναλτι πέτυχε τα δύο γκολ της Κ-17 της Skoda Ξάνθη, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 82’ με τον Αμαραντίδη.
Για την ξανθιώτικη ομάδα στον τελικό αγωνίστηκαν οι: Σταθάκης, Ζώτος, Ψεμματάς, Πουλουκτσής, Θεοδωρίδης, Χουσμέν (60’ Παπαδόπουλος), Τουμαντζίδης (89’ Καψιμάλης), Μπουνταγκίδης, Μελισσόπουλος (90+’ Σαμπανίδης), Δημητριάδης (88’ Βαφειάδης), Χατζής (77’ Σπανός).
Να σημειώσουμε ότι με προπονητή τον Κώστα Μπεδρελή οι Έφηβοι της Skoda έφτασαν πέρσι στην τετράδα και φέτος στο 1ο τρόπαιο στην ιστορία τους.
Αμέσως μετά την λήξη του μεγάλου τελικού του Πρωταθλήματος Superleague Κ-17 ακολούθησε η στέψη των πρωταθλητών όπου ο αρχηγός της ξανθιώτικης ομάδας και μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού, Ραφαήλ Μελισσόπουλος, παρέλαβε το κύπελλο από τα χέρια του Προέδρου του οικοδεσπότη του final four Παναιτωλικού κ. Φώτη Κωστούλα και το ύψωσε ψηλά για να ξεκινήσει το πανηγυρικό θριάμβου της καλύτερης φετινής εφηβικής ομάδας στην Ελλάδα.
Οι πανηγυρισμοί όμως δεν σταμάτησαν εκεί καθώς για χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί υποδοχή της ξανθιώτικης αποστολής στην Κεντρική Πλατεία της πόλης (περισσότερα στο αυριανό φύλλο του «Ε».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …