Σχόλια 13/05/14

0
dimoudi
Μόνο στην Ελλάδα δε σοκαριστήκαμε από το μούσι της τραγουδίστριας. Μας έχουν φλομώσει στο μούσι χρόνια τώρα οι πολιτικοί μας…


 
 
Προεκλογικό
 Είναι αναμφισβήτητο πλέον πως καμία από τις δημοτικές παρατάξεις δεν μπορεί να αισιοδοξεί για απευθείας εκλογή από την πρώτη Κυριακή. Αυτό το αποκλείει ο μεγάλος αριθμός των υποψήφιων παρατάξεων για το δήμο Ξάνθης όπως και για τους δήμους Αβδήρων και Μύκης.
Το ζητούμενο επομένως είναι το ποιες θα είναι οι δύο πρώτες που θα βρεθούν στη δεύτερη κρίσιμη Κυριακή για την τελική αναμέτρηση. Ενώ αντίθετα, στο δήμο Τοπείρου οι δύο υποψήφιοι Καραλευθέρη και Μίχογλου έχουν την αγωνία ποιος θα ξεπεράσει τον άλλο εδώ και με ελάχιστη διαφορά την πρώτη Κυριακή.
«Ε»


 
Αποχωρούν
 Εξελίξεις στην κεντροαριστερά, τις ημέρες της προεκλογικής έντασης που διανύουμε σε κεντρικό επίπεδο. Έτσι, στη ΔΗΜΑΡ που ψάχνεται ακόμη για τον βηματισμό της. Αποχώρησε από το σχήμα του προοδευτικού πόλου που θέλει να δημιουργήσει ο κ. Κουβέλης ο Πάνος Μπεγλίτης και προς την ίδια απόφαση οδεύει και ο Χάρης Καστανίδης.
Οι δυο τους είχαν βρεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ασκώντας αντιπολίτευση στον Βενιζέλο. Τώρα μένουν άστεγοι πολιτικά και ψάχνονται που θα καταλήξουν. Σημειώνουμε ότι και οι δύο υπήρξαν υπουργοί επί ΠΑΣΟΚ…
«Ε»


 
Ενδεχόμενο μεν, αλλά υπάρχει
 Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα λειτουργήσει ως τέμενος η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη! Μάλιστα λέγεται ότι η κίνηση αυτή θα γίνει για συμβολικούς λόγους την 29η Μαΐου.
Ήδη έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτό και την όλη υπόθεση παρακολουθούν το υπουργείο Εξωτερικών και το Πατριαρχείο.
Το θέμα έχει τη δική του σοβαρή διάσταση κι αξίζει να σημειώσουμε πως εάν τελικά λειτουργήσει ως τέμενος η Αγία Σοφία αυτό θα αποτελέσει μια στροφή της Τουρκίας προς θέσεις ισλαμικές και σκληροπυρηνικές.
Από την άλλη, θα δείξει μια στροφή προς ισλαμοποίηση της χώρας κυρίως προς τα Χριστιανικά έθνη, ενώ είναι βέβαιο ότι θα έχει οικονομικές απώλειες από τους Χριστιανούς – και όχι μόνο – τουρίστες που κάθε χρόνο επισκέπτονται το Μνημείο της Ορθοδοξίας.
Ο σύντομος χρόνος θα δείξει τι θα γίνει.
«Ε»


 
Γιορτάσανε τις μανούλες
 Με λουλούδια, μπαλόνια, γλυκά και μουσική τίμησε ο Σύλλογος Τριτέκνων Ξάνθης, το πρωί της Κυριακής στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, τα πιο τρυφερά πλάσματα του κόσμου, τις μητέρες. Μέλη του Συλλόγου προσφέρανε τα παραπάνω μικρά δωράκια σε όλες τις μητέρες και τα παιδιά που περνούσαν από εκεί. Μια ωραία πρωτοβουλία που έφτιαξε το πρωινό των Ξανθιωτών, τιμώντας τους εκπροσώπους της πιο απαιτητικής δουλειάς του κόσμου…τις μανούλες.
Γ.Τ.


 
Ένα μουσικό πρωινό
 Η Ξάνθη τείνει να μεταμορφωθεί σε μια από τις πιο μουσικές πόλεις του κόσμου και αυτό χάρη στους νέους καλλιτέχνες που γεννά, οι οποίοι χάρη στην αγάπη τους για αυτό που κάνουν δεν επαναπαύονται και παίρνουν στα χέρια τους την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου τους. Στα πλαίσια αυτής τους της προσπάθειας το 4ο Γενικό Λύκειο με υπεύθυνο τον κ Φραγκατζή, ο κ Αντώνης Μουσαδές, ο Άγγελος ο Μουρβάτης και ο ίδιος ως ιδιώτης και με ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου και κάποιοι μαθητές από το τρίτο Λύκειο γέμισαν το πρωί του Σαββάτου την Κεντρική Πλατεία με νότες και μελωδικές νεανικές φωνές.
Γ.Τ.


 
 Τζάμπα λόγια…
 Είναι πού είναι στο στόχαστρο η ΔΕΥΑΞ, ήρθε και η προεκλογική περίοδος, δε βρέθηκε και ένας άνθρωπος να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά, αφού κανείς δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται και τελικά οι δημοτικοί σύμβουλοι αναλώθηκαν σε μια συζήτηση γύρω από τη δικαστική υπόθεση της δημοτικής επιχείρησης με τους εργαζομένους, με ανακριβή στοιχεία που απλά δημιούργησαν εντυπώσεις. Αυτό που ακούστηκε ότι για την εν λόγω υπόθεση η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε πέρυσι και φέτος… θυμήθηκε η ΔΕΥΑΞ να ασκήσει έφεση, είναι εσφαλμένος, καθώς η απόφαση εκδόθηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα και άρα έπρεπε να ασκηθεί έφεση εντός 30 ημερών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι και κυρίως όσοι μετέχουν ή έχουν συμμετάσχει στην Οικονομική Επιτροπή γνωρίζουν ότι για δικαστικές υποθέσεις, κυρίως όπου δεν έχουν διακριτική ευχέρεια ή όταν υπάρχει ήδη συμφωνία με το δήμαρχο, οι νομικοί σύμβουλοι προβαίνουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες και στη συνέχεια η επιτροπή καλείται να επικυρώσει όσα ήδη έγιναν.
 
Ε.Δ.


 
Ένας αγώνας ήπιος και συνεπής
 
 Τον αγώνα της με σεμνότητα και ευγένεια συνεχίζει η Χρυσούλα Δημούδη που μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού της και άλλους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους βρέθηκε την Κυριακή στη Σταυρούπολη. Πρώτα εκκλησιάστηκαν στον ιερό ναό του οικισμού και στη συνέχεια συνομίλησαν με κατοίκους περνώντας από τα σοκάκια της Σταυρούπολης.
 
Ε.Δ.


 
 Σήμερα η κεντρική ομιλία Καλιαμπάκα στη Γενισέα
kaliabakas 2  Σήμερα το απόγευμα στις 8.30 μμ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Καλιαμπάκα στην έδρα του δήμου Αβδήρων, τη Γενισέα. Ο Νίκος Καλιαμπάκας ήδη πραγματοποίησε την ομιλία του στο Σέλερο, ενώ συνεχίζει τις επισκέψεις στους οικισμούς συνοδευόμενος καθημερινά από πολυπληθές κλιμάκιο υποψήφιων συμβούλων του που επιδιώκουν τη δυναμική παρουσία του νέου συνδυασμού στο δημοτικό συμβούλιο.
 
Ε.Δ.


 
 Αναζητούν το ΠΑΣΟΚ…
  Μια γενική σύγχυση επικρατεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το εγχείρημα της συμμετοχής του στις ευρωεκλογές ως «Ελιά» και όχι ως ΠΑΣΟΚ. Ήταν εμφανές και στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Ξάνθης η οποία έγινε για να παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς». Οι παλαιοί Πασόκοι που παρευρίσκονταν στην συγκέντρωση και άκουσαν την πολιτική ομιλία του Κώστα Σκανδαλιδη δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για την «Ελιά». Κάποιοι μάλιστα διέκοπταν κατά διαστήματα λέγοντας απαξιωτικά «Ποια Ελιά και …Κώτσο βασιλιά.. το ΠΑΣΟΚ να μας πείτε που είναι…». Τα’ παν και κατ’ ιδίαν στον «σύντροφο» Σκανδαλίδη.
Μ.Ξ.


 
Το αίμα νερό δεν γίνεται…
  …. όσο κάποιοι κι αν θέλουν να αποτάξουν το ποσοκικό παρελθόν τους …Ο λόγος για την παρουσία στην ομιλία του Σκανδαλιδη, του Θανάση Ξυνίδη και Κρίτωνα Καλογερή αλλά και του Δημήτρη Δόντζου. Και μπορεί οι δημοτικές εκλογές να τους χώρισαν αφού είναι υποψήφιοι σε διαφορετικούς συνδυασμούς, το ΠΑΣΟΚ όμως και η Ελιά τους ενώνει…όπως ενώνει και τον Κώστα Δέλκο από τη ΔΗΜΑΡ που επίσης ήταν παρών. Ιδιαίτερα ενωτικός ήταν ο λόγος του Δημήτρη Σαλτούρου ενώ πολύ θετική αποδοχή είχε και ο νέος υποψήφιος ευρωβουλευτής Άλκης Κίσσας, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια για τον πολιτικό του λόγο και την παρουσία του αν και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έχει άγχος καθώς είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται σε δημόσια πολιτική ομιλία
 – Σιδεροκέφαλος λοιπόν και γερό στομάχι γιατί χρειάζεται στην πολιτική!
 Μ.Ξ.


 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…