Σχόλια 02/05/14

0
Εγώ το κόμμα μου θα το πω ‘Βροχή’ γιατί μια Βροχή μας σώζει!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Κι άλλες γυναίκες
 Να λοιπόν που από μια γυναίκα υποψήφιο δήμαρχο στο νομό μας, φθάνουμε αισίως σε άλλες τέσσερις υποψήφιες για το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη.
Κι αυτές οι κυρίες είναι: Πρώτη η κυρία Αγοραστού Βάσω, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη η κυρία Ούτση Χρυσή με το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, τρίτη την κυρία Κρυσταλλίδου Κόνι, υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή και τέταρτη την κυρία Δέσποινα Χρηστίδου, υποψήφια με την Οικολογία Αλληλεγγύη.
Να λοιπόν που αλλάζουν και στην Ξάνθη μας τα πολιτικά πράγματα σιγά-σιγά. Το ζητούμενο βέβαια είναι κατά πόσο οι γυναίκες ψηφοφόροι θα εμπιστευθούν τις γυναίκες υποψήφιες και βέβαια εάν θα τις ψηφίσουν και θα τις προτιμήσουν από τους άνδρες υποψήφιους.
Όπως και να’ ναι, όποιο αποτέλεσμα κι αν υπάρξει στις κάλπες, σε όλες τις κυρίες, είτε ως επικεφαλής, είτε ως απλές υποψήφιες στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, αξίζουν την προσοχή μας, γιατί όχι και την ψήφο μας.
«Ε»


 
 Το Λούνα Πάρκ
 Χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργίας λειτουργούσε, τελικά, το Λούνα Παρκ στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο 13χρονος, ενώ δεν υπήρχαν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Αυτή η πραγματικότητα, αλλά τώρα αφού χάθηκε η ψυχούλα, τώρα, ψάχνουν για ευθύνες και υπαίτιους.
Γνήσια ελληνική ιστορία. Πάντα μετά ψάχνουν για την αιτία. Πριν, κάποιος λαδώθηκε και έκανε τα στραβά μάτια από το δήμο. Και είπε το «ναι» για τη λειτουργία του Λούνα Παρκ, παρότι εκεί μέσα τίποτε δεν ήταν σωστό, όπως αποδείχτηκε. Και βέβαια από το δήμο που νοίκιασε τον χώρο που ήταν ρέμα (!), ακόμη τσιμουδιά. Περιμένει λέει το πόρισμα…
Όσο και να περιμένει ο δήμαρχος, η ζημιά έγινε όπως και η λαμογιά.
-Και με την ευκαιρία, το Λούνα Πάρκ Ξάνθης δημοτική έκταση νοικιάζει. Έτσι δεν είναι;
«Ε»


 
Τέλος στις κλοπές κινητών
 Τέλος στις κλοπές κινητών σχεδιάζει να βάλει η η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αφού με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θέτει σε άμεση εφαρμογή το κλείδωμα της συσκευής σε περίπτωση κλοπής, με αποτέλεσμα να βάζει φρένο στους επίδοξους κλέφτες.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα προχωρούν σε φραγή από το δίκτυό τους για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί και έτσι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να συνδεθεί με κανένα ελληνικό δίκτυο και πολλά από τα δίκτυα του εξωτερικού.
Η φραγή θα γίνεται εύκολα και απλά με μια γραπτή αίτηση του κατόχου της συσκευής, ο οποίος θα αναφέρει τον μοναδικό αριθμό IMEI (International Mobile Equipment Identity) που τη συνοδεύει.


 
Με τρένο και με πλοίο
 Με τρένο και πλοίο θα πηγαίνει στις Βρυξέλλες ο Μανώλης Γλέζος, εφόσον εκλεγεί ευρωβουλευτής μέσω του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό
Κι αυτό διότι λόγω ευαισθησίας στην καρδιά, οι γιατροί του έχουν απαγορεύσει να ταξιδεύει με αεροπλάνο. Έτσι, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αποκάλυψε ότι θα μεταβαίνει με πλοίο στην Ανκόνα ή τη Βενετία, και από εκεί θα φτάνει στις Βρυξέλλες με τρένο, ή οδικώς.
Ο Γλέζος είναι ένα σύμβολο, όχι μόνο για την Αριστερά, αλλά για τη χώρα. Και τα σύμβολα τα σέβεσαι. Δεν τα χρησιμοποιείς μ΄ αυτόν τον τρόπο, σαν πασπαρτού. Πολύ περισσότερο όταν αδυνατούν βιολογικά να ανταποκριθούν…


 
Πόλεμος Κουβέλη – Βενιζέλου
 Για παρασιτική συμπεριφορά έναντι του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τον Φώτη Κουβέλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε διακαναλική συνέντευξη που έδωσε. Με σκληρά λόγια μίλησε για τον πρώην εταίρο του στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος, που τώρα μετά την προσέγγιση που έχει κάνει με τον Γιώργο Παπανδρέου, φαίνεται ότι ξεκινάει ένας πόλεμος μεταξύ των δύο.
Δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο κ. Κουβέλης είναι ένας αντίπαλος. Είναι ένας αντίπαλος που λειτουργεί πολύ συχνά, η ΔΗΜΑΡ, όχι ο ίδιος προσωπικά, παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να αντλήσει κάποια μικρά πραγματάκια από το ΠΑΣΟΚ. Και στην κυβέρνηση μέσα, όσο συνυπήρχαμε, ήταν πολύ έντονη η παρουσία τους στα αξιώματα και στο κράτος, αλλά όταν πηγαίναμε να ψηφίσουμε δύσκολα μέτρα, κρύβονταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπαιρναν την ευθύνη. Ήθος στην πολιτική δεν σημαίνει ”κάνω τον καλό ή κάνω τον ηθικό”, ήθος στην πολιτική σημαίνει έχω σταθερότητα, συνέπεια, θάρρος και αναλαμβάνω ευθύνες και κόστος».
Το παράσιτο στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει βαρύ ονοματεπώνυμο και μάλλον πρόκειται για…δάκο που απειλεί την ελιά του ΠΑΣΟΚ….


 
Τα ‘κανε μούσκεμα ο καιρός για τον ΟΣΕ
 Λόγω των ισχυρών και παρατεταμένων βροχοπτώσεων που έπληξαν το Νομό Ροδόπης στις αρχές της εβδομάδας, δημιουργήθηκε πρόβλημα στη σιδηροδρομική γραμμή και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ Ίασμου – Κομοτηνής, στη γέφυρα του Ασπροποτάμου.
Οι επιβάτες που κινούταν από και προς την Αλεξανδρούπολη μεταβιβαζόταν σε λεωφορεία για το τμήμα μεταξύ Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης με ενδιάμεση στάση την Κομοτηνή.
Άλλο ένα περιστατικό που μαρτυρά το απαρχαιωμένο δίκτυο της περιοχής μας και τα προβλήματα που αυτό δημιουργεί στην μετακίνηση των επιβατών
Γ.Τ.


 
Άλλη μια βλάβη για την ΔΕΥΑΞ στην Ανδ. Δημητρίου
 Ένας σπασμένος αγωγός οδήγησε το πρωί της Τετάρτης τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ στην Ανδ. Δημητρίου. Αν και η διαρροή δεν ήταν πολύ μεγάλη, το συνεργείο «παιδεύτηκε» μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, όπου οι υπάλληλοι τελειώνοντας την δουλειά τους έκλεισαν προσωρινά την τρύπα που είχαν ανοίξει με χώμα.
Γ.Τ.


 
Και από Μάη καλοκαίρι
 Έτοιμα να ανοίξουν δηλώνουν από μέρες τα beach bar του Νομού, καθώς οι ιδιοκτήτες θέλανε να προλάβουν την Πρωτομαγιά. Δυστυχώς όμως, υπολόγισαν χωρίς τον καιρό, ο οποίος είχε τις μαύρες του τις τελευταίες μέρες και τα έχει κάνει μούσκεμα. Έτσι, το μόνο σίγουρο είναι ότι για λίγο καιρό ακόμα, οι θαμώνες θα περιορίζονται να απολαύσουν το καφεδάκι τους κοιτώντας την θάλασσα.
Γ.Τ.


 
Μπέρδεμα με τα αδέρφια
 Το χθεσινό άρθρο που υπέγραφε ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης για την τοπική αυτοδιοίκηση κατά λάθος συνοδεύτηκε από τη φωτογραφία του αδερφού του Γιώργου Βουρβουκέλη. Οι γνωρίζοντες κατάλαβαν αμέσως ότι επρόκειτο για παρέμβαση του δαίμονα του τυπογραφείου και περιορίστηκαν στη συζήτηση του πόσο πολύ μοιάζουν τα δύο αδέρφια, όσοι δεν το αντιλήφθηκαν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν φυσιογνωμικά και όχι μόνο τον Οδυσσέα σε επόμενα φύλλα της εφημερίδας, μιας και πρόκειται για ένα νέο και ενεργό πολίτη με ιδέες, διάθεση και τόλμη να καταθέσει τις απόψεις του.


 
Σκέψεις στον απόηχο
 Το έγραψε ο Θανάσης Μουσόπουλος στο facebook και το βρήκα πολύ εύστοχο γι’ αυτό το μεταφέρω:
Με όσα έγιναν αυτές τις μέρες με το Χατζιδάκειο, μου γεννήθηκαν δύο σκέψεις :
1) Τι θαύματα γίνονται όταν ‘ η φαντασία είναι στην εξουσία’
2) Οι πολιτικοί είναι καρτάλια για την εκμετάλλευση του πολιτισμού
Ε.Δ.


 
Κι όμως υπάρχουν!
 Μη σας γελά η εικόνα του φρέσκου στους συνδυασμούς, επειδή ενέταξαν πλειάδα νέων ανθρώπων πολιτικά και ηλικιακά. Όταν πρέπει να βρεις σε μια πόλη 600 υποψήφιους, προφανώς και κάποιοι θα είναι νέοι. Νέος σημαίνει, ενεργός και δραστήριος με άποψη, ιδέες και νοιάξιμο για τον τόπο. Όποια κι αν είναι η ηλικία τους. Όλοι όσοι εμπλέκονται για πρώτη φορά στα κοινά με την υποψηφιότητά τους δεν είναι έτσι.
Όμως ο διάλογος έχει ανοίξει και κοντεύει στην κορύφωση και ανάμεσα στους υποψηφίους υπάρχουν και αυτοί που έχουν δεχθεί συνειδητά να ενταχθούν σε ένα συνδυασμό και να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους. Είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν πολιτικά και να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Οι πολίτες πρέπει να τους αναζητήσουν και να ψηφίσουν με βάση πολιτικά κριτήρια.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…