Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κάμερες «φυλάνε» τους …εργαζόμενους στο δήμο Αβδήρων

Κάμερες «φυλάνε» τους …εργαζόμενους στο δήμο Αβδήρων

0
kamera

Καταγγελίες από την ΕΜΔΥΔΑΣ και την Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Αβδήρων

 

Δεν λειτουργούν λέει ο δήμαρχος μέχρι να γνωμοδοτήσει η νομική υπηρεσία και καταγγέλλει «λουφαδόρους» υπαλλήλους

 
 
Την αντίδραση ενός συνδικαλιστικού φορέα και συγκεκριμένα της ΕΜΔΥΔΑΣ, του συνδικαλιστικού οργάνου των Μηχανικών του Δημοσίου και ενός κομματικού φορέα και συγκεκριμένα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αβδήρων (ελάσσονα αντιπολίτευση στο Δ. Αβδήρων) έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στα δημοτικά κτίρια με προφανή λόγο να ελέγχει και την ώρα προσέλευσης (με το χτύπημα της κάρτας) αλλά και την φυσική παρουσία (ποιος χτυπάει την κάρτα) των εργαζομένων.
 
Καταγγέλλουν τις κάμερες ΕΜΔΥΔΑΣ και Λαϊκή Συσπείρωση
Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις που εξέδωσαν εξαπολύουν μύδρους κατά της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα η μεν ΕΜΔΥΔΑΣ την χαρακτηρίζει ως μια πολιτική πρακτική που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιδιώκει να επιβάλει κλίμα ελέγχου και παρακολούθησης των εργαζομένων με στόχο τον φόβο, την πειθάρχηση και την υποταγή» και καλεί το δήμαρχο Αβδήρων: …να ανακαλέσει την απόφασή του να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης δεσμεύοντας έτσι και την όποια νέα δημοτική αρχή με τις ενέργειές του. Δεν είναι επαρκής καμιά δικαιολογία όταν πρόκειται για παραβίαση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στηρίζουμε το αίτημα των μελών μας που εργάζονται στον Δήμο Αβδήρων και απαιτούμε να κατέβουν τώρα οι κάμερες παρακολούθησης από τους χώρους εργασίας».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που την χαρακτηρίζει ως πολιτική πρακτική που «συνειδητά επιδιώκει να επιβάλει κλίμα ελέγχου και παρακολούθησης των εργαζομένων με στόχο τον φόβο, την πειθάρχηση και την υποταγή. Καμιά δικαιολογία δεν ευσταθεί, όταν πρόκειται για παραβίαση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων» και καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο και συνολικά, με αποφάσεις των σωματείων και ομοσπονδιών τους, να επιβάλλουν την ανάκληση της τρομοκρατικής απόφασης. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και στις επερχόμενες εκλογές η στάση κάθε Δημοτικής ή Περιφερειακής παράταξης απέναντι στα λαϊκά προβλήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων».
 
«Λουφαδόρους» υπαλλήλους καταγγέλλει ο δήμαρχος Αβδήρων
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης μιλώντας στο «Ε» διευκρίνισε ότι οι κάμερες συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο των καρτών με τις οποίες έχουν εφοδιαστεί – σύμφωνα με τον νόμο όλα τα δημοτικά κτίρια και τοποθετήθηκαν στην είσοδο των δημοτικών κτιρίων (σε κοινόχρηστο χώρο) και όχι στα γραφεία των εργαζομένων όπως ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες φορείς. Επίσης σημειώνει ότι δεν λειτούργησαν ποτέ καθότι ο δήμος ζήτησε την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας. Παρά ταύτα και ο δήμαρχος Αβδήρων δεν διστάζει με την σειρά του να καταγγείλει το φαινόμενο που έχει υποπέσει στην αντίληψή του ότι: «κάποιοι εργαζόμενοι λουφάρουν, δεν πατάνε στη δουλειά τους, ενώ φαίνεται ότι δουλεύουν και παίρνουν μισθό επειδή κάποιοι συνάδελφοι τους, τους χτυπάνε την κάρτα», λέει χαρακτηριστικά αιτιολογώντας έμμεσα και την επιλογή του για το σύστημα κάρτα – κάμερα.
Και για του λόγου το αληθές: Οι καταγγελίες του δημάρχου δεν είναι συκοφαντίες αλλά αποτελούν πρακτική διόλου ασυνήθιστη σε μερίδα υπαλλήλων του δημοσίου που καταπατά τις εργασιακές υποχρεώσεις του και δημιουργεί αργόμισθους κηφήνες!
Γιατί να στρουθοκαμηλίζουμε άλλωστε;
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…