Σχόλια 29/3/2014

0
Και με το γάλα όλα μέλι γάλα
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
4 σταυρούς
 Κάντε καλά, θα έχετε το δικαίωμα να βάλετε μέχρι 4 σταυρούς στο ψηφοδέλτιο που θα επιλέξετε για τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Και κάτι ακόμη. Όλη η χώρα θα είναι μια ενιαία εκλογική περιφέρεια και για να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο ένα κόμμα θα πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων 3%.
-Αδέλφια, καλή σταυροδοσία. Και όπως είπαμε. Μέχρι 4 σταυρούς…
«Ε»


 
Βάνδαλοι
Το ζούμε κι εμείς στην πόλη μας και μάλλον θ’ αργήσουμε να το ξεχάσουμε για πάντα. Για τους βανδαλισμούς με χρωματικά σπρέι σε διάφορα κτίρια και μνημεία της περιοχής μας.
Μάλιστα οι δράστες επιλέγουν κεντρικά κτίρια για να κάνουν το σύνθημά τους γνωστό ή τις πινακίδες σήμανσης των δρόμων που προτιμούν διάφοροι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων.
Γνωρίζουμε ότι δεν θα εξαλειφθεί αυτό το άσχημο και προσβλητικό φαινόμενο, όμως περισσότερος σεβασμός στα μνημεία δεν θα πείραζε. Απεναντίας δείχνει το σεβασμό και εκτίμηση των μελών μιας κοινωνίας σ’ αυτούς που προσφέρουν στον τόπο τους.
«Ε»


 
Έρχεται και ο Καμμένος
 Οσονούπω θα έχουμε τη νέα επίσκεψη πολιτικού αρχηγού. Κατά πληροφορίες της στήλης θα έρθει στην Περιφέρειά μας και ως εκ τούτου και στην Ξάνθη, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Η άφιξη θα γίνει αρχές Απριλίου και δεν αποκλείεται και κάποια ανοιχτή συγκέντρωση- ομιλία. Οι λόγοι της άφιξης του Πάνου Καμμένου προφανείς: Ευρωεκλογές και Περιφερειακές που είναι στην ατζέντα των ΑΝΕΛ, ενώ για τις δημοτικές υπάρχει μικρό ενδιαφέρον διότι δεν υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι.
«Ε»


 
Θέμα γάλακτος και ταξί τέλος
 Εκλογές εν όψει και η κυβέρνηση δεν θέλει ν’ αφήνει εκκρεμότητες. Έτσι στα γρήγορα έκλεισε δύο θέματα, αυτό των ταξί και του γάλακτος. Βέβαια δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρά, αλλά επειδή Έλληνες είμαστε και όλοι κοιτάζουμε το ατομικό μας συμφέρον, διογκώθηκαν στον υπερθετικό βαθμό ως συνήθως.
Τελικά βρέθηκαν λύσεις και για τα δύο και έμειναν τα πράγματα χωρίς σοβαρές παρενέργειες.
Δηλαδή, κυβέρνηση – γάλα + ταξί, σημειώσατε Χ!
«Ε»


 
Επισκέψεις σχολείων
 Ευχάριστη και όμορφη εικόνα των ημερών στην πόλη. Όπου νέα αγόρια και κορίτσια, από Γυμνάσια άλλων πόλεων, επισκέπτονται την περιοχή μας στα πλαίσια της ετήσιας εκδρομής τους. Προχθές συναντήσαμε μαθητές από τη Λήμνο, χθες από το Βόλο και βέβαια θα υπάρξουν και άλλοι μαθητές από άλλα Γυμνάσια.
Καλοδεχούμενα τα παιδιά αυτά που προτίμησαν την όμορφη περιοχή μας.
«Ε»


 
Ένας άνθρωπος στο δρόμο
 Ξαφνικά, εκεί που βάδιζε στο δρόμο, έπεσε κάτω σε μια κρίση ελαφράς επιληψίας. Προσέτρεξαν από γύρω και τον βοήθησαν αφού πέρασε η κρίση του. Του πρόσφεραν καρέκλα να ηρεμήσει και προς τιμήν της μια νέα κοπέλα, γιατρός όπως είπε, του συνέστησε να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτός όμως νοιαζόταν περισσότερο για την τύχη των άγριων χόρτων που είχε στο χειράμαξό του λέγοντας ότι πρέπει να τα πουλήσει.
Τελικά βρέθηκε κάποιος και αγόρασε τις δύο σακούλες και ο ταλαίπωρος συμπολίτης από το Σέλερο έφυγε για να επιστρέψει στο χωριό του.
-Στιγμές ανθρώπινες που μπορούν να τύχουν στον καθένα.
«Ε»


 
Το αδιαχώρητο στα φαρμακεία
 Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι συμπολίτες μας από την απεργία των φαρμακείων. Ουρές ατέλειωτες, κυρίως τις βραδινές ώρες καθώς αφού επισκεφθούν κάποιο γιατρό, πηγαίνουν στα δύο όλα κι όλα φαρμακεία σ’ ολόκληρη την πόλη, για να πάρουν τα φάρμακά τους.
Κι εκεί βρίσκονται μπροστά σε τεράστια ουρά. Άνθρωποι ηλικιωμένοι, άρρωστοι, περιμένουν μία και πλέον ώρα όρθιοι. Κάποιοι δεν αντέχουν, λυγίζουν, κάθονται στα γειτονικά πεζοδρόμια, αγανακτούν από την πολύωρη αναμονή. Σκηνές που στην Ξάνθη τουλάχιστον, δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε.
Δυστυχώς, ως συνήθως, στις διάφορες κινητοποιήσεις και απεργίες κλάδων, υποφέρουν οι πιο αδύναμοι κι ανήμποροι…


 
Αχ βρε Ζωή!
 Διάβασα για το επίδομα που εισέπραττε η μητέρα σου μέχρι το 2013, που διεκόπη με απόφαση των αρμόδιων αρχών, κατόπιν ελέγχου. Εκείνο το άτιμο «ανήλικων τέκνων» επίδομα, για εσένα και την αδελφή σου Βασιλική-Ιωάννα, ετών 31. Τόσα επιδόματα πρόσφερε γενναιόδωρα ο τόπος! Αυτό; Όταν έχεις μια Ζωή Κωνσταντοπούλου, ετών 38…! Τέτοιος πυροβολισμός μέσα στο ίδιο το σπίτι σου. Τέτοια αποκαθήλωση σε τόσο επίπονη διαδρομή υπερβολικά ενήλικα. Μα υπήρξες ποτέ ανήλικη; Πάντα θεωρούσα ότι γεννήθηκες με τη μια από μεγάλη έως υπέργηρη! Τόση επίστρωση εισαγγελικής σκληράδας για να σου βγάλει τη γλώσσα μια ονομασία επιδόματος «ανήλικο τέκνο», που σε ακολουθούσε κατά πόδας και στα -άντα σου;
Ρ.Β.


 
Θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής
 Από την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας. Έτσι, στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακή οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και να δείχνουν 04:00. Το μέτρο της θερινής ώρας θα ισχύσει έως τις 26 Οκτωβρίου 2014.


 
Στο ΑΣΕΠ ο πίνακας για τους δημοτικούς αστυνομικούς
 Τον τελικό πίνακα διάθεσης του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, το οποίο έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, παρέλαβε το ΑΣΕΠ από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, προκειμένου να επανατοποθετηθούν στα καταστήματα κράτησης του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μάλιστα, έπειτα από σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το ΑΣΕΠ, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τον τελικό πίνακα.
Γ.Τ.


 
Αγαπήστε τα μαθηματικά
 Ο Τάκης Τσακαλάκος, καθηγητής Μαθηματικών επί 40 χρόνια, έχει δημιουργήσει μια πρωτότυπη blog-βιβλιοθήκη στο ελληνικό διαδίκτυο, με μοναδικό σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια των μαθητών του Λυκείου, σε ό, τι αφορά το μάθημα των Μαθηματικών, καθώς και να τους μυήσει στο μαγικό κόσμο των αριθμών, φέρνοντας έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης των Μαθηματικών, «πέρα από το ξύλινο βιβλίο και τη συχνή αδιαφορία των δασκάλων». Όπως αναφέρει και ο κ. Τσακαλάκος σήμερα, είναι σε θέση να κάνει Μαθηματικά για… το κέφι του.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το blog  drmaths58demo.blogspot.gr.
Γ.Τ.


 
Βαριά άρρωστη η υγεία
 Αργοπεθαίνει σιγά-σιγά η Πρωτοβάθμια περίθαλψη στην χώρα μας ταλαιπωρώντας γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύουν υπό συνθήκες εργασιακής καταπόνησης, προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά του συστήματος. Οι συνεχόμενες εφημερίες και οι πολλές ευθύνες που επωμίζονται έχουν ως αποτέλεσμα την σωματική και ψυχική καταπόνηση τους με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη, πράγμα απολύτως κατανοητό, τα οποία βαραίνουν τους ασθενείς.
Περαστικά μας…
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…