Σχόλια 12/3/2014

0
gap komma
Η Κεντροαριστερά είναι σαν την αλήθεια. Ο καθένας έχει τη δική του…


 
 
Μυστήρια εξαφάνιση
 Πώς μπορεί ένα τεράστιο αεροσκάφος να εξαφανιστεί; Κι όμως, μέρες τώρα, άκαρπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου που εικάζεται πως έπεσε στη θάλασσα. Μάλιστα στις έρευνες συμμετέχουν δέκα χώρες! Έτσι, το μυστήριο για την τύχη του αεροσκάφους συνεχίζεται με αποτέλεσμα τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν και να ακούγονται τα πλέον απίθανα πράγματα.
Ένα θρίλερ σε εξέλιξη λοιπόν με επικρατέστερο σενάριο την αεροπειρατεία. Συνολικά 239 επιβάτες του αεροπλάνου αγνοούνται, οι περισσότεροι δε αυτών Κινέζοι.
-Μυστήριο, πολύ μεγάλο μυστήριο όντως, διότι δεν «εξαφανίζεται» έτσι εύκολα ένα μεγάλο αεροπλάνο και τόσοι άνθρωποι.
«Ε»


 
Απαξιωμένοι καθηγητές ΑΕΙ
 Κάποτε, πριν χρόνια, το να γίνει κάποιος Καθηγητής Πανεπιστημίου ήταν σοβαρή υπόθεση. Παρείχε κύρος, σεβασμό και κοινωνική καταξίωση το αξίωμα αυτό. Τελευταία, σα να το κάνουν σκόπιμα, οι περισσότεροι των χιλιάδων Καθηγητών Πανεπιστημίων, απαξιώνουν το αξίωμά τους, το κύρος, και το υποβιβάζουν στο χαμηλότερο επίπεδο.
Τελευταία εκδήλωση απαξίωσης η συμφωνία τους να προτείνουν στους Πρυτάνεις να κάνουν μια άδικη ρύθμιση σε εργαζόμενους των Πανεπιστημίων. Ζήτησαν δηλαδή, να επιδοκιμαστεί και επιβραβευθεί το ψέμα και η αδικία!
Το σκέφτηκαν άραγε ότι δίνουν με τη στάση τους αυτή το άσχημο παράδειγμα στους φοιτητές τους και στην κοινωνία; Ζητούν, χωρίς ίχνος ντροπής, να παραβιαστεί ο νόμος και οι απεργοί υπάλληλοι να πληρωθούν τους μήνες της απεργίας τους.
-Τραγική εξέλιξη κάποιων που δεν σέβονται τον τίτλο και το αξίωμά τους.
«Ε»


 
Φημολογίες για νέο κόμμα από τον ΓΑΠ
 Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κάνει το νέο κόμμα όπως ακούγεται τελευταία λόγω μη συμμετοχής του στη συνδιάσκεψη για την «Ελιά». Και η βεβαιότητα ότι ο ΓΑΠ δεν θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος πηγάζει από το γεγονός ότι η κοινή γνώμη, ο ελληνικός λαός, δεν θα συμμετάσχει σ’ αυτό.
Κι αυτό διότι τον δοκίμασε τον Γ. Παπανδρέου, τον ψήφισε, του έδωσε τη μοναδική ευκαιρία να προχωρήσει, κι αυτός την σπατάλησε γρήγορα, χωρίς να λειτουργήσει θετικά. Απεναντίας έγινε αυτός αχθοφόρος όλων των αρνητικών αποφάσεων και λειτουργιών του Κώστα Καραμανλή. Αντάμα και οι δύο, οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και τα Μνημόνια και την τραγική υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των Ελλήνων. Έτσι, φήμες χωρίς περιεχόμενο είναι η επαναφορά του Γιωργάκη.
Και τι να έρθει να πει άραγε; Τι να υποστηρίξει;
«Ε»


 
«Συμμετέχω»
 benis logoΠρωτότυπο όνομα και σήμα έχει ο συνδυασμός του Δημήτρη Μπένη, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής.
Το όνομα λοιπόν του συνδυασμού είναι η λέξη «Συμμετέχω» θέλοντας έτσι να τονισθεί η ουσία του πολιτικού λόγου, εκφράζοντας νέους κι όχι μόνο ανθρώπους, που θέλουν συμμετοχή και αλλαγή νοοτροπίας στα δημοτικά πράγματα της Ξάνθης.
Το δε σήμα είναι μια πυραμίδα έξι ανθρώπων όπως φαίνεται στη φωτογραφία, με τέσσερα διαφορετικά χρώματα.
Έτσι, σχεδόν ολοκληρώνεται η ονοματολογία των δημοτικών συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις εκλογές του Μαΐου. Το ποιοι συνδυασμοί θα βρεθούν στον δεύτερο γύρο και εκεί ποιος θα κερδίσει, ακόμη είναι πολύ νωρίς να λεχθεί και να υποστηριχθεί. Κι αυτό διότι υπάρχουν συνολικά επτά συνδυασμοί, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος.
«Ε»


 
15 νέα κόμματα για τις ευρωεκλογές
Κομμάτια και θρύψαλα εμφανίζεται το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα του Μνημονίου. Δεκαπέντε νέα κόμματα και άλλες τόσες πολιτικές κινήσεις έχουν ήδη δημιουργηθεί από τις προηγούμενες ευρωεκλογές, τα οποία και διεκδικούν θέση στην πολιτική σκηνή της χώρας. Πρώην υπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί ή απλοί πολίτες, εκτιμώντας ότι έρχεται το τέλος των δύο μεγάλων κομμάτων, δοκιμάζουν την τύχη τους στην πολιτική. Άλλοι ελπίζουν σε απλή επιβίωση και επανεκλογή στη Βουλή, κάποιοι φιλοδοξούν να εκδικηθούν τους αντιπάλους τους και να κόψουν ψήφους, ορισμένοι ελπίζουν ότι η προσπάθειά τους θα αλλάξει σελίδα στα πολιτικά ήθη. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν καμία ελπίδα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να διαβούν την πόρτα της ευρωβουλής. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Στον χώρο της Αριστεράς και κεντροαριστεράς: Το Ποτάμι -Σταύρος Θεοδωράκης, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα -Ανδρέας Λοβέρδος, Δυναμική Ελλάδα -Ηλίας Μόσιαλος, Δραχμή Πέντε Αστέρων -Θόδωρος Κατσανέβας, Η Κοινωνία Πρώτα -Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης, Η Πρωτοβουλία των 58 -Γιάννης Βούλγαρης, Σοσιαλιστικό Κόμμα -Στέφανος Τζουμάκας, Σχέδιο Β’ -Αλέκος Αλαβάνος, Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη -πρώην ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ΔΗΜΑΡ-Δημοκρατική Συμπαράταξη -πρώην ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Στον χώρο της συντηρητικής Δεξιάς, κεντροδεξιάς: Εθνική Αυγή -πρώην Χρυσή Αυγή, Έλληνες Ευρωπαίο Πολίτες -Γιώργος Χατζημαρκάκης, Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό -Βύρων Πολύδωρας, Νέα Μέρα -Χρήστος Ζώης, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος -Νίκος Νικολόπουλος, Νέο Κόμμα -Κόμμα Πανεπιστημιακών, Νέα Γραμμή -Γιώργος Αναγνωστόπουλος.
Και ίσως έχουμε και συνέχεια…


 
«Οι Ξανθιώτες βγάζουν τα μάτια τους με τα χέρια τους»
 «Τρελό και παλαβό» το Ξανθιώτικο, καρναβάλι πάει από επιτυχία σε επιτυχία. Η Λαοθάλασσα και το αδιαχώρητο που σημειώθηκε το 3ημερο της αποκριάς δεν περιγράφετε. Παρά την ασταμάτητη βροχή να πέφτει σε όλη την διάρκεια της παρέλασης και να κάνει τους καρναβαλιστές παπάκια! Μπράβο τους και μαγκιά τους! Ότι κάνουν το κάνουν για το καλό του τόπου τους, όλοι μαζί και δεν ρωτάνε ο ένας τον άλλο «Ρε συ δικός μας είναι αυτός»; Όπως κάνουν κάτι πολιτικάντηδες της πλάκας εδώ στην Κομοτηνή! Ανθρωπάκια που για το προσωπικό τους συμφέρον θυσιάζουν τα πάντα!
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟΝ ΠΑΕΙ! Αυτό εφαρμόζουν οι Ξανθιώτες γι αυτό θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από εμάς. Γι αυτό αλλάζουν τους βουλευτές τους σαν τα πουκάμισα. Ενώ εμείς εδώ; Μην τυχόν και χάσουμε την ράτσα. Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν, και ας μας πουλάνε οι Ξανθιώτες την στολή για τα καρναβάλια 40 ευρώ για να παρελάσουμε στο δικό τους καρναβάλι. Μπράβο τους και καλά κάνουν! Αυτό όμως που δεν κάνουν καλά είναι ότι, μην τυχόν και κατουρηθείς κάηκες δεν έχεις που να πας… Όλα τα μαγαζιά στους δρόμους της παρέλασης είχαν είσοδο 5 €. Τι και αν παρακαλούσες και έλεγες, βρε παιδιά δεν θα πάρω τίποτα απλά κατουριέμαι. Τίποτα είσοδο 5 €… Με αποτέλεσμα; Αναστέναξαν οι πιλοτές! Και τι άλλο θα μπορούσανε να κάνουν οι καρναβαλιστές και οι επισκέπτες της Ξάνθης; Να τα κάνουν πάνω τους;
Επαγγελματίες της Ξάνθης μην βγάζετε τα μάτια σας με τα χέρια σας! Το επόμενο καρναβάλι θα έρθει πολύ σύντομα, και τότε μην παραπονιέστε που θα λιγοστεύουν οι επισκέπτες σας. Μόνο μην είναι αργά! Και εδώ σε μας κάτι ανθρωπάκια της εποχής εκείνης διώξανε το καρναβάλι γιατί γεμίζανε τα μαγαζιά τους κομφετί! ΤΩΡΑ; Ας πάνε στο καρναβάλι της Ξάνθης! Γιατί πάντα αυτός ο τόπος είχε για ηγέτες του τους αρεστούς, και όχι τους άριστους
 Κώστας Λιούρτας
τ. πρόεδρος ΕΒΕ Ροδόπης


 
 Ο νόμος των λίγων!
 Άρχισε να γίνεται λόγος για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στα στενάκια της Παλιά Πόλης και να βεβαιώνονται μάλιστα οι πρώτες παραβάσεις από την Τροχαία, καθώς θεωρείται ότι τα μαγαζιά καταλαμβάνουν χώρο του οδοστρώματος. Ωστόσο, δεν έχει βεβαιωθεί καμία παράβαση κατά των διερχόμενων αυτοκινήτων στην οδό Ορφέως, η οποία θεωρείται πεζόδρομος, σύμφωνα με σχετική σήμανση.
Και διερωτώμαι, γιατί ο νόμος εθελοτυφλεί; Γιατί η Δημοτική Αρχή επιμένει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μια μικρής μερίδας πολιτών και να μην λαμβάνει υπόψη την επιθυμία μεγάλου αριθμού Ξανθιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να διασκεδάζουν στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί και την πιο όμορφη γειτονιά της Ξάνθης; Γιατί ενώ στοχεύουμε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής επιμένουν κάποιοι να νεκρώσουν ένα τόσο όμορφο σημείο; Προφανώς, όλες οι υπόλοιπες πόλεις που έχουν αξιοποιήσει τέτοιου είδους περιοχές διαθέτουν κουτούς Δημοτικούς Συμβούλους…
Γ.Τ.


 
Μάρτης-γδάρτης…
 Τι και αν ημερολογιακά μπήκε η άνοιξη, το κρύο των τελευταίων ημερών έπιασε για τα καλά τους Ξανθιώτες, οι οποίοι φαίνεται να περιόρισαν τις άσκοπες μετακινήσεις τους. Έτσι, η πόλη ακόμη και κατά τις πρωινές ώρες φαίνεται ερημωμένη, με ελάχιστους κατοίκους να μετακινούνται γρήγορα προς διάφορες κατευθύνσεις. Ας ελπίσουμε ο ήλιος να κάνει σύντομα και πάλι την εμφάνιση του και να γεμίσουν οι πλατείες και τα καφέ με κόσμο που χαίρεται την ηλιοφάνεια, όπως συνέβαινε τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου.
Γ.Τ.


 
Με νέο όνομα ο συνδυασμός του Δαλάτση
 Νέο όνομα και λογότυπο θα έχει ο συνδυασμός που ηγείται ο Κώστας Δαλάτσης στο δήμο Τοπείρου, προκειμένου μια… νέα εποχή να διαδεχθεί τη «Νέα Εποχή» του συνδυασμού της συμπολίτευσης.
Ήδη ο ίδιος και οι συνεργάτες του προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο χρόνο και έχουν συμπληρώσει ένα μέρος του συνδυασμού και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα. Όπως φαίνεται, ο συνδυασμός πάει καλά στη μειονότητα, ενώ θα συμπεριληφθεί και ένα μέρος των παλιών συμβούλων. Αυτό που διαφαίνεται πάντως είναι ότι θα παραμείνουν «φρέσκοι» σχετικά σύμβουλοι με μία- δύο θητείες στο βιογραφικό τους. Δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους Δελής και Τσιλιγγίρης, ενώ μένει να ξεκαθαρίσει και τι… μεταγραφές θα υπάρξουν προς το συνδυασμό της κ. Καραλευθέρη, αφού κάποιοι έχουν ανοιχτές πάνω από μία τηλεφωνικές γραμμές.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…