Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 235 θέσεις καθηγητών σε σχoλεία της Θράκης

235 θέσεις καθηγητών σε σχoλεία της Θράκης

0
 

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

 
 Καθηγητές θα προσλάβει το ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», για τις ανάγκες της δράσης «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη».
Ειδικότερα, θα προσληφθούν εκπαιδευτικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (160 θέσεις), Επόπτες ενισχυτικών δράσεων και παρεμβάσεων (25 θέσειs), Εμψυχωτές- Συνεργάτες για τις ενισχυτικής παρεμβάσεις
(20 θέσεις), Προσωπικό για διοικητική-γραμματειακή υποστήριξη (25 θέσεις) και
Οδηγοί Κινητών ΚΕΣΠΕΜ (πέντε θέσεις).
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα υπογράψουν σύμβαση μίσθωσης έργου
με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ή/και με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης, ενώ η χρονική διάρκεια των συμβάσεων και η αντίστοιχη αμοιβή θα.
ποικίλλουν ανάλογα με το είδος της υπηρεσίας και το αντικείμενο. Μάλιστα, οι
διορισμένοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιαs εκπαίδευσης
που θα επιλεγούν θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους πέραν του κανονικού τους
ωραρίου. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται σήμερα 5 Φεβρουαρίου.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των παιδιών
της Μουσουλµανικής Μειονότητας θα βρείτε στη διεύθυνση Πανεπιστηµίου-
Πόλη Ζωγράφου, 15784 Αθήνα, Πρωτόκολλο ΕΛΚΕ
ή στα τηλέφωνα 210: 3688508 και 210 – 3688515.
 
 

Προσλήψεις φυλάκων και καθαριστών σε μουσεία

 

Το νέο προσωπικό που θα προσλάβει το υπουργείο Πολιτισμού θα εργαστεί σε 54 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας

 
Προσλήψεις λόγω της εφαρμογής του θερινού ωραρίου και των ελλείψεων σε προσωπικό φύλαξης
 
 Στην άμεση πρόσληψη 1.000 περίπου Φυλάκων /Νυκτοφυλάκων και Καθαριστριών σε 54 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού. Η εφαρμογή του θερινού ωραρίου λειτουργίας των μουσείων σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό φύλαξης ανάγκασαν
το υπουργείο Πολιτισμού να αποστείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αίτημα πρόσληψης νέων εποχικών Φυλάκων που θα εργαστούν για επτά μήνες (Απρίλιος –
Οκτώβριος 2014).
 
1.000 φύλακες και καθαριστές σε μουσεία
Ήδη λόγω της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε δρομολογηθεί η πρόσληψη 700 περίπου Φυλάκων μέσω ΟΑΕΔ (πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας). Ωστόσο, οι προσλήψεις του νέου προσωπικού καθυστερούν, γιατί υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τα προσόντα των υποψηφίων και τα δικαιολογητικά που τα πιστοποιούν. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην αποστολή του αιτήματος πρόσληψης νέου εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ (συμβάσεις ΣΟΧ) και αναλόγως από τον τελικό αριθμό προσληφθέντων που θα του εγκριθεί, θα προχωρήσει στην κατανομή των θέσεων ανά εφορεία αρχαιοτήτων.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση μίας από τις προκηρυσσόμενες θέσεις Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων είναι η κατοχή πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτηρίου τίτλου ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
ή αντίστοιχου πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ, ή άλλου ισότιμου
τίτλου σχολική μονάδα της ημεδαπή ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Ειδικά για τους
Ημερήσιους Φύλακες απαραίτητο προσόν θεωρείται η πιστοποιημένη καλή γνώση της Αγγλικής, ή Γαλλική», ή Γερμανικής, ή Ιταλικής, ή Ισπανικής ή Ρωσικής γλώσσας, κάτι που δεν απαιτείται για τους Νυχτοφύλακες. Εξάλλου για
τις Καθαρίστριες δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να επισυνάψουν στις αιτήσεις τους τα εξής δικαιολογητικά:
~ φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής τoυς ταυτότητας,
~ φωτοαντίγραφο απολυτηρίου τίτλου σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου,
~ φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού γλωσσομάθειας ή τίτλου σπουδών αγγλικής γλώσσας σε άριστο επίπεδο,
~ υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 22 παρ. 6 του Ν. 1599/86.
 
 

1.200 ένστολοι σε ΕΛΑΣ, Λιμενικό , Πυροσβεστική

 

Στην τελική ευθεία οι διαγωνισμοί

 
500 Ειδικοί Φρουροί θα προσληφθούν στην Αστυνοµία
 
Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 1.200 ατόµων ως ένστολο προσωπικό στην Ελληνική Αστυνομία, στο Λιµενικό Σώµα και στην Πυροσβεστική το δεύτερο τρίµηνο του έτους.:
Σύµφωνα µε πληροφορίες, την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναµένει το κατεπείγον αίτηµα του υπουργείου Δηµόσιας Τάξης για την πρόσληψη 500 Ειδικών Φρουρών, που θα είναι υπεύθυνοι -κατά κύριο λόγο- για την ασφάλεια των δικαστηρίων και των σωφρονιστικών καταστηµάτων.
Την ψήφιση του νομοσχεδίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» αναµένει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, προκειµένου να προκηρύξει τους δύο διαγωνισµούς κατάταξης 60 Δοκίµων Υπαξιωµατικών και 90 Δοκίμων Λιµενοφυλάκων στο Λιµενικό Σώµα. Τον ερχόµενο Απρίλιο πρόκειται να µπουν στην Πυροσβεστική Ακαδηµία περίπου 500 επιτυχόντες της προκήρυξης του 2011, ενώ στα σχέδια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι η εισαγωγή των υποψηφίων στο Πυροσβεστικό Σώµα να γίνει στο εξής µέσω Πανελληνίων εξετάσεων. Τέλος, στο αµέσως προσεχές διάστηµα εκτιµάται πως θα δηµοσιευθεί η προκήρυξη κατάταξης 50 οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ) για τις Ειδικέs Δυνάµεις και στο Πολεµικό Ναυτικό.
Ήδη ο υπουργός Εθνικής Άµυνας Δημήτρης Αβραµόπουλος υπέγραψε το τεύχος
του διαγωνισµού και πλέον αναµένεται η δηµοσίευσή του σε ΦΕΚ, ενώ οι 25 Οπλίτες από αυτούς που θα προσληφθούν θα τοποθετηθούν στις Ειδικές Δυνάµεις (Ζ’ Μοίρα Αµφιβίων Καταδροµών και Ειδικό Τµήµα Αλεξιπτωτιστών) και οι υπόλοιποι 25 στο Πολεµικό Ναυτικό (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών).
 
Ειδικοί Φρουροί
Το αίτηµα πρόσληψηs των 500 Ειδικών Φρουρών για την ενίσχυση των µέτρων ασφαλείας σε κτίρια του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ήδη πάρει τον δρόµο του για τη συγκέντρωση των απαραίτητων εγκριτικών αποφάσεων.
Το «πράσινο φως» για την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισµού αναµένεται να «ανάψει» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που περιµένει την έλευση της τρόικαs στην Αθήνα (την ερχόµενη εβδοµάδα) προκειμένου να θέσει το θέµα της άµεσης ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνοµίας µε νέο προσωπικό, ιδιαίτερα τώρα που η Χώρα µας έχει αναλάβει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι έκτακτες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ θα αφορούν περίπου 500 άτοµα (άνδρες και γuναίκες), τα οποία θα προέρχονται από όλων των τύπων τα Λύκεια, θα έχουν ηλικία έως 28 ετών και ανάστηµα τoυλάχιστον 1,70 (χωρίς υποδήµατα).
Στην τελευταία προκήρυξη πρόσληψης Ειδικών Φρουρών που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2011, προβάδισµα στη διαδικασία επιλογής είχαν όσοι γνώριζαν µία τουλάχιστον ξένη γλώσσα, κατείχαν άδεια οδήγησης µοτοποδηλάτου, ή µοτοσυκλέτας, ή αυτοκινήτου και είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικέs τους
υποχρεώσεις, κατά προτίµηση ως έφεδροι αξιωµατικοί ή σε ειδικές δυνάµεις των Ενόπλων Δυνάµεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ωs εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματίες Οπλίτες.
 
 

Επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ για πάνω από 9.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου

 
Στα σκαριά βρίσκεται πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 456 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τουλάχιστον 9.000 επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου για να ενταχθούν σε αυτό.
Σημειώνουμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από την αξιολόγηση του προγράμματος, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης ένταξης και χρηματοδότησης σε 7.505 επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 929 εκατομμυρίων ευρώ και δημόσιας δαπάνης 456,6 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα έδινε τη δυνατότητα σε άλλες 9.406 επιχειρήσεις, όπως σημειώνει ο Ελεύθερος Τύπος, να ενταχθούν στο πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 1.246,2 εκατομμύρια ευρώ και δημόσια δαπάνη 624,5 εκατομμύρια ευρώ.
 Σε ό,τι αφορά στις προϋποθέσεις η υποβολή έως τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να γίνεται από το δυνητικά δικαιούχο.
 
Προϋποθέσεις:
 -Η υποβολή πρέπει να γίνεται σε ποσοστό τουλάχιστον 30% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης ή αποδεικτικών στοιχείων έγκρισης δανείου τουλάχιστον για το 20% του συνολικού προϋπολογισμού. Συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που αναφέρεται στην απόφαση ένταξης.
-Η επαλήθευση των ανωτέρω από του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΦΕΠΑΕ(. Η διαδικασία ένταξης πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 30 Ιουνίου του 2014.
Το αίτημα επαλήθευσης υποβάλλεται στον αρμόδιο εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, όπου υποβλήθηκε το επενδυτικό σχέδιο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΠΑΕ, www.efepae.gr.
 
Το αίτημα υποβάλλεται μόνο μία φορά
Οι επιλέξιμες δαπάνες περιγράφονται στα σχετικά παραρτήματα του οδηγού του προγράμματος
Το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων (τιμολόγια, ΑΠΥ, εξοφλητικές αποδείξεις) υποβάλλονται σε φωτοαντίγραφα συνοδευόμενα από υπεύθυνη δήλωση.
Αιτήματα που θα υποβληθούν μετά τις 28 Φεβρουαρίου δεν θα γίνονται δεκτά και θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα
 

8.810 μόνιμοι σε Υγεία, Ασφάλεια, Ελεγκτικές Αρχές

Στους τομείς της υγείας, της ασφάλειας, στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς και στα ασφαλιστικά ταμεία θα πραγματοποιηθούν 8.810 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2014, βάσει των αποφάσεων που έχει λάβει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθούνται προσλήψεις στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας (1.119 θέσεις), Δημόσιας Τάξης (1.120 θέσεις), Δικαιοσύνης (939 θέσεις), Εργασίας (1.493 θέσεις), Οικονομικών (2.139 θέσεις) και Υγείας (2.000 θέσεις).
Οι ειδικότητες που θα απορροφηθούν στο Δημόσιο είναι αυτές των γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού προσωπικού, ελεγκτών, εφοριακών, τελωνειακών, οικονομολόγων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, φυλάκων καθώς και ένστολου προσωπικού.
 
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΓΙΑ 5.000 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ
 
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
1.961 ανοικτές θέσεις σε δήμους, φορείς, ινστιτούτα
Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την εβδομάδα 20 διαγωνισμοί σε ισάριθμους δήμους για την πρόσληψη 132 εποχικών υπαλλήλων, ενώ άλλα 883 άτομα θα βρουν δουλειά μέσω τοπικών προγραμμάτων. Προσλήψεις θα πραγματοποιήσουν επίσης η ΝΕΡΙΤ, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το ΤΑΠΑ κ.ά.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…