Σχόλια 4/2/2014

0
Πρώτα βγαίνουν τα τρακτέρ, μετά ανθίζουν οι αμυγδαλιές, έπειτα έρχονται τα χελιδόνια κι ακολουθεί η Άνοιξη.


 
 
Ο Μπόλαρης έφαγε πόρτα
 Χρόνια πολλά στο ΠΑΣΟΚ ο Μάρκος Μπόλαρης, άνθρωπος του Γιώργου Παπανδρέου, είχε γίνει και υφυπουργός ο άνθρωπος. Θεολόγος στο επάγγελμα, πολύτεκνος και εκ Σερρών ορμώμενος.
Μάλιστα στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος για Περιφερειάρχης με αντίπαλο τον Ψωμιάδη. Αργότερα επί Βενιζέλου, για δικούς του λόγους, αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εκινείτο –και αυτός – κοντύτερα προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Πίστευε λοιπόν ότι το καλό ποσοστό που είχε λάβει στις εκλογές το 2010 θα του έδινε το χρίσμα ο ΣΥΡΙΖΑ για να είναι υποψήφιος. Μόνο που δεν έγιναν τα πράγματα έτσι. Υπήρξαν αντιδράσεις στην υποψηφιότητά του από κομματικά στελέχη στις Σέρρες και βρέθηκε εκτός.
-Ας πρόσεχε…
«Ε»


 
Αγώνας των τριών
 Ορίστηκαν προχθές οι επικεφαλής Περιφερειάρχες από το ΣΥΡΙΖΑ για όλη την Ελλάδα. στη δική μας περιφέρεια το χρίσμα έλαβε ο Κώστας Μορφίδης, Γραμματέας της Νομαρχιακής στην Καβάλα.
Έτσι, οι τρεις «μονομάχοι» κατάγονται: Παυλίδης από Ξάνθη, Γιαννακίδης από Κομοτηνή και Μορφίδης από Καβάλα. Για να δούμε σε ποιον θα κάτσει η μπίλια της νίκης και ποιας πόλης ο εκλεκτός θα ηγηθεί της Περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια.
Προβλέψεις πάντως δεν μπορούν να γίνουν εύκολα διότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και όλη η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει μάλλον τη δεύτερη Κυριακή. Οπότε ο αγώνας θα δοθεί για να βρεθούν στους δύο πρώτους. Κατά τα λοιπά, αναμένεται συγκλονιστική η αναμέτρηση μεταξύ των τριών που είναι και οι ισχυρότεροι.
«Ε»


 
Όλα ρευστά
 Τίποτε ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αναφορικά με τις επικείμενες το Μάιο Αυτοδιοικητικές εκλογές. Κι αυτό αφορά τόσο τις Δημοτικές όσο κι αυτές για τις Περιφέρειες. Οι συνδυασμοί είναι ακόμη, όλοι, ανοιχτοί και συμπληρώνονται δύσκολα, διότι υπάρχει σχετική απροθυμία για να ενταχθούν κάποιοι σε ψηφοδέλτια.
Από την άλλη, υπάρχει και μια υπερπροσφορά επαφών προς τους εν δυνάμει υποψηφίους, από τους περισσότερους εάν όχι όλους τους υποψήφιους δημάρχους.
Και για να μην χαλάσει την καρδιά κανενός ο προτασσόμενος αρνείται σε όλους!
-Μύλος η υπόθεση και σε κατάσταση αναμονής.
«Ε»


 
Η ενδοσχολική βία
 Ευχάριστα τα νέα για το νεαρό μαθητή του 3ου Λυκείου από τη Γοργόνα που αυτοτραυματίσθηκε στα χέρια στην απόπειρα που έκανε στην απελπισία του για τον τραυματισμό δύο μαθητών συγχωριανών του.
Ξεκίνησε όπως μάθαμε η προσπάθεια από τους γιατρούς να θεραπεύσουν τα τραύματα στους τένοντες και υπάρχει μια αισιοδοξία για την τελική εξέλιξη.
Με την ευκαιρία οφείλουμε να σημειώσουμε για όσους μας συνεχάρησαν ως εφημερίδα για τον τρόπο παρουσίασης του γεγονότος, πως αυτά ανήκουν στην δημοσιογράφο Μαριάννα Ξανθοπούλου πρωτίστως, και στη συνέχεια στην εφημερίδα που εμφορείται από τις απόψεις αυτές χρόνια τώρα, καταδικάζοντας την ενδοσχολική βία κυρίως από μαθητές.
Κλείνοντας να σημειώσουμε επίσης πως φαινόμενα τέτοια δυστυχώς υπάρχουν στα σχολεία μας. Γι’ αυτό οι μαθητές και οι γονείς θα πρέπει να συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς για να βοηθηθούν να ξεπεραστούν.
«Ε»


 
Ικανοποίηση από τη φιλοξενία
 Απόλυτα ικανοποιημένοι αναχώρησαν από την Ξάνθη οι 300 περίπου σύνεδροι που συμμετείχαν στη Συνεδρίαση – Συνέλευση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ όλης της χώρας.
Μάλιστα όλοι τους έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το επίπεδο της φιλοξενίας που τους προσέφερε η διοργανώτρια διοίκηση της Ξάνθης.
Οι σύνεδροι είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν και γνωρίσουν μοναδικές ομορφιές και ιδιαίτερα σημεία του νομού που τους εντυπωσίασαν όλους.
Μάλιστα οι ίδιοι χαρακτήριζαν ως το καλύτερο Συνέδριο που έγινε μέχρι τώρα και δήλωσαν πως φεύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, ενώ πάρα πολλοί εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να επισκεφθούν το νομό με περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.
Κατόπιν των ανωτέρω είναι προφανές ότι τόσο στη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ όσο και στον πρόεδρο κ. Γεωργιάδη, αξίζουν συγχαρητήρια, διότι έγιναν πρεσβευτές της Ξάνθης κατά τον καλύτερο τρόπο.
«Ε»


 
Πολύδωρας-Ζώης κατεβαίνουν μαζί στις ευρωεκλογές
 Σε πολιτική συμφωνία για κοινή κάθοδο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, κατέληξαν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και ιδρυτής δικού του κόμματος, Χρήστος Ζώης. Η ανακοίνωση της συνεργασίας θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όπου οι δύο βουλευτές θα ανακοινώνουν την ίδρυση του νέου κόμματός τους.


 
 Μισές δουλειές…
 Ημιτελές έμεινε το παρτέρι πίσω από το σιντριβάνι στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης καθώς δεν έφτασε το χώμα! Το συνεργείο του Τμήματος Πρασίνου προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν όμορφο βραχόκηπο στο κέντρο της πόλης, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να το ολοκληρώσουν, καθώς όπως είπε στο «Ε» ο Τεχνολόγος Γεωπόνος του Δήμου Αθανάσιος Μπαμπάτσος, δεν έφτασε το χώμα λόγω μικρού προϋπολογισμού. Έτσι, φανερό είναι ότι πέρα από εξωγενείς παράγοντες (πολίτες, καιρικά φαινόμενα, ακαθαρσίες ζώων) το τμήμα αντιμετωπίζει και προβλήματα στα οικονομικά του. Ευτυχώς, που διατηρεί ένα μεγάλο φυτώριο και μπορεί να παράγει κάποια φυτά και δέντρα.
Γ.Τ.


 
Μας πήρε και μας σήκωσε!
 Λυσσομανάει ο άνεμος τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας σημειώνοντας μικρές υλικές καταστροφές και αδειάζοντας τους δρόμους. Οι Ξανθιώτες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του δυνατού άνεμου προτίμησαν να μείνουν στα σπίτια τους το Παρασκευοσαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να μοιάζει η πόλη ερημωμένη. Ας ελπίσουμε να φτιάξει σύντομα ο καιρός και να αρχίσουμε πάλι να βγαίνουμε τώρα που άρχισε σιγά σιγά να σκοτεινιάζει πιο αργά.
Γ.Τ.


 
Η «Δάφνη» φέρνει την άνθιση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
 Άλλη μία σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Ελληνοτουρκικής Φιλίας Defne/Δάφνη που διοργάνωσε ημερίδα για τις σχέσεις των δύο χωρών τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τις μειονότητες με αφορμή την ελληνική προεδρεία στην ΕΕ. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με συμμετοχές και από τις δύο πλευρές στο Πανεπιστήμιο Kultur της Κωνσταντινούπολης και εκεί παραβρέθηκαν μέλη της Δάφνης, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και φοιτητές.
Μπορεί οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας να διανύουν μία ψυχρή και δύσκαμπτη περίοδο, ωστόσο η επιμονή, η αυτοπεποίθηση και ο ενθουσιασμός των ανθρώπων της Δάφνης που εδώ και 13 χρόνια πιστοί στο στόχο τους, παλεύουν για μια νέα ανάγνωση της ιστορίας αποδεικνύει ότι βήματα μπροστά έχουν γίνει και δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω.
Ε.Δ.


 
 Προθέσεις
 Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να συμψηφίζουν τις απαιτήσεις τους από το σύνολο του δημόσιου τομέα με τις οφειλές τους προς το Δημόσιο. Για άλλη μια φορά τις… προθέσεις της κυβέρνησης μετέφερε με δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ωστόσο, μιας και το ακούσαμε τόσες πολλές φορές, περιμένουμε να το δούμε για να το πιστέψουμε.
Άλλο ένα στοιχείο, μια πρωτοβουλία που μοιάζει αυτονόητη, μιας και τη συνέπεια που ζητά η Πολιτεία από τον φορολογούμενο για αλλαγή νοοτροπίας, νέα εποχή και άλλα μεγαλόστομα, θα έπρεπε να είναι η πρώτη που το εφαρμόζει, αλλά δυστυχώς συνεχίζει να δίνει το κακό παράδειγμα με εκατομμύρια χρέη προς τους ιδιώτες, χωρίς καμία κύρωση και καμία βιασύνη.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…