Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βγήκε ο «μπόγιας» παγανιά

Βγήκε ο «μπόγιας» παγανιά

0
mpogias 2

 Ειδοποιήθηκαν άμεσα τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης τα οποία βρέθηκαν στο χώρο και εμπόδισαν την περισυλλογή

 

Συνεργασία Θεοδωρίδη με ΦΟΞ για την περισυλλογή 15 ζώων προκειμένου να στειρωθούν και να δοθούν για υιοθεσία

 
 
Μη μπορώντας να ελέγξει των αριθμό των αδέσποτων ζώων, τα οποία αυξάνονται και πληθύνονται μέρα με την μέρα, ο Δήμος Ξάνθης αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική. Έτσι, το απόγευμα της Τρίτης, το συνεργείο αδέσποτων ζώων ξεκίνησε την περισυλλογή ζώων στις 7 το απόγευμα, κάτι που υπέπεσε στην αντίληψη των Μελών του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης, τα οποία προχώρησαν στην εμπόδιση του έργου.
 
Μάχη στην Πλατεία Διοικητηρίου
Ήταν λίγο μετά το απόγευμα όταν έπεσε «σύρμα» στα Μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης, από πολίτη, ότι το φορτηγάκι του Δήμου για την περισυλλογή ζώων βρίσκεται στο χώρο ανάμεσα στη Νομαρχία και στο Δημοτικό Αμφιθέατρο εκτός ωραρίου. Σε ελάχιστο χρόνο 30 περίπου φιλόζωοι συγκεντρώθηκαν στον χώρο εμποδίζοντας τους υπαλλήλους να εκτελέσουν τις εντολές που είχαν λάβει από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Τάσο Θεοδωρίδη.
Οι εργαζόμενοι ερωτώμενοι τους λόγους της κίνησης αυτής δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι τους ζητήθηκε να περισυλλέξουν δύο χτυπημένα ζώα. Στο χώρο βρέθηκε και ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι υπήρξε καταγγελία υπαλλήλου ότι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στο συγκεκριμένο σημείο ήταν πολύ μεγάλος και ότι αποφάσισαν να τα “αραιώσουν “ χωρίς να αναφέρει που θα οδηγούνταν όσα ζώα αιχμαλωτιζόταν.
 
Να πάρει θέση προσωπικά ο Δήμαρχος ζητά ο ΦΟΞ
Λαμβάνοντας υπόψη το περιστατικό ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης θεώρησε σκόπιμο να υπενθυμίσει σε όλους τους υπεύθυνους ότι τέτοιου είδους πρακτικές είναι παράνομες και κακουργηματικές. Επιπλέον, αποφάσισε να συντονίσει περαιτέρω ενέργειες και να επιφυλαχθεί για κάθε νόμιμο μέσο σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία καθώς και να καλέσει όλους τους κατοίκους της Ξάνθης σε συλλογή υπογραφών και διαμαρτυρία για τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθεί εδώ και χρόνια η Δημοτική αρχή στο ζήτημα των αδέσποτων.
Υπογραμμίζει μάλιστα, ότι από τις 15/11/2013 ο Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης αντιλαμβανόμενος τον ρόλο που επιβάλλεται να παίζει και θεσμικά, είχε δημοσιοποιήσει επιστολή που κατέγραφε την σοβαρότητα του προβλήματος, αναγνώριζε τις ευθύνες όλων των πλευρών (Δήμου, Φιλόζωων και του συνόλου των πολιτών) και κατέθετε συγκεκριμένους τρόπους για την λύση του σε συνεργασία με το σύνολο των φορέων και του Δήμου συμπεριλαμβανομένου.
Τέλος, ζητά άμεσα ο Δήμος Ξάνθης να διαβουλευτεί με τα σωματεία της πόλης ώστε να δοθεί λύση λαμβάνοντας υπόψη την ευζωία των αδέσποτων αλλά και τις απόψεις του συνόλου των πολιτών
 
15 σκυλάκια ψάχνουν σπίτι
Σε επικοινωνία του «Ε» με τον κ. Θεοδωρίδη ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος ήρθε τελικά σε συμφωνία με τον ΦΟΞ κατά την οποία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από κοινού την επόμενη εβδομάδα την περισυλλογή 15 αδέσποτων σκύλων, όσες είναι και οι κενές θέσεις του κυνοκομείου, προκειμένου να τα στειρώσουν και να τα δώσουν για υιοθεσία.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…