Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δίχως τέλος οι δολοφονίες αδέσποτων σκύλων στον Δήμο Αβδήρων

Δίχως τέλος οι δολοφονίες αδέσποτων σκύλων στον Δήμο Αβδήρων

0

Αυτή τη φορά βρέθηκαν τρία αδέσποτα ζώα χτυπημένα με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι και άλλα τέσσερα δηλητηριασμένα από φόλες στο παραλιακό μέτωπο Αβδήρων, όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις


Βλ. Γκασιμπαγιαζίδης, αρμόδιος αντιδήμαρχος Δήμου Αβδήρων: «Η κατάσταση είναι τραγική, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε»


Κύκλος δολοφονιών αδέσποτων ζώων έχει ανοίξει στον Δήμο Αβδήρων και κανείς δεν μπορεί να πει πότε και που θα κλείσει. Αυτή τη φορά θύματα υπήρξαν επτά ζώα, τρία από τα οποία βρέθηκαν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου νεκρά από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου χτυπημένα με αιχμηρό αντικείμενο ενώ το πρωί της Παρασκευής βρέθηκαν αλλά τέσσερα σκυλιά δηλητηριασμένα από φόλες στην παραλία του Άη Γιάννη.

Και μέσα σε αυτόν τον τραγικό απολογισμό, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και εφτά σκυλιά τα οποία έχουν εξαφανιστεί και όπως μεταφέρει πηγή από τον Δήμο Αβδήρων «ενώ τα ταΐζαμε κανονικά κάθε μέρα, εδώ και κάποιες μέρες έχουν χαθεί από προσώπου γης. Γυρίζουμε όλο τον Δήμο και δεν μπορούμε να τα βρούμε ούτε ζωντανά ούτε νεκρά».

 

Βλ. Γκασιμπαγιαζίδης: «Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα κάποια στιγμή θα λυθεί το πρόβλημα»

Το «Ε» επικοινώνησε με τον Βλαδίμηρο Γκασιμπαγιαζίδη, αντιδήμαρχο Δήμου Αβδήρων, αρμόδιο για τα αδέσποτα ζώα, για να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα για την θέση του Δήμου Αβδήρων όσον αφορά τα συνεχόμενα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Ο κ. Γκασιμπαγιαζίδης τόνισε ότι «δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε νεκρά ζώα. Από την Τετάρτη ως σήμερα είμαστε μάρτυρες επτά θανάτων με βάναυσο, μάλιστα, τρόπο», και προσθέτει ότι «μας έχουν ενημερώσει ότι έχουν εξαφανιστεί τουλάχιστον επτά σκυλιά τα οποία τα ψάχνουμε με την αστυνομία αλλά δεν μπορούμε να τα βρούμε πουθενά».

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «πρέπει επιτέλους να τηρηθεί ο νόμος για τα κατοικίδια ώστε να υπάρξει μία ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση. Πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι και να επιβάλλονται τα πρόστιμα σε όποιον ιδιοκτήτη ζώου δεν τηρεί την νομοθεσία. Όσον αφορά στις δολοφονίες των ζώων, θα σχηματισθούν δικογραφίες και θα πάνε στο εισαγγελέα».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα πέντε νεκρά σκυλιά που βρέθηκαν (μέχρις στιγμής γιατί οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός) προστίθενται στον συνολικό τραγικό απολογισμό μέσα στο 2023 όπου πάνω από 20 σκυλιά έχουν χάσει την ζωή τους από δηλητηριασμένα δολώματα στον Δήμο Αβδήρων.

Επίσης αναμένονται οι νεκροψίες των αδικοχαμένων ζώων όπου και ίσως φωτιστούν τα αίτια του θανάτου τους.


Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…