Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μόνιμος κάτοικος… Ξάνθης ο Κώστας Φλίσκας

Μόνιμος κάτοικος… Ξάνθης ο Κώστας Φλίσκας

0
fliskas 1
 

Ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2015 ο 33χρονος παίκτης

 

Από το 2004 βρίσκεται στη Skoda Ξάνθη ο Καρδιτσιώτης μέσος

 
 
 
 Στην ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Φλίσκα προχώρησε τη Δευτέρα η Skoda Ξάνθη κι έτσι ο παίκτης που βρίσκεται ήδη 9 χρόνια στην ομάδα θα φτάσει σε διψήφιο αριθμό ετών καθώς ανανέωσε για επιπλέον 1,5 (το συμβόλαιό του θα λήξει τον Ιούνιο του 2015)!
Ο «παλιότερος» παίκτης – σε συνεχόμενη διάρκεια ετών – στην ξανθιώτικη ΠΑΕ Κώστας Φλίσκας, ήρθε στην Skoda τη σεζόν 2004-05. Ο Καρδιτσιώτης μέσος, 24 ετών τότε, είχε κάνει μία πολύ καλή σεζόν με την ομάδα της γενέτειρας του με 27 συμμετοχές και 4 γκολ, γεγονός που αποτέλεσε το «εισιτήριο» του για τη μεταγραφή του στη Skoda Ξάνθη, στην τεχνική ηγεσία της οποίας βρισκόταν ο Γιάννης Ματζουράκης.
Από τότε, πέρασαν 9 σεζόν και στη Skoda Ξάνθη άλλαξε μία πληθώρα προπονητών, με τον Φλίσκα να βρίσκεται πάντα στα πλάνα τους, καθώς θεωρείται ένας παίκτης «εργαλείο» και δουλευταράς με πολλή, αλλά αθόρυβη δουλειά στη μεσαία γραμμή.
Και φέτος εξάλλου η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλα «φαβορί» τους Ντιέ-Ντε Γκουζμάν στα αμυντικά χαφ αλλά ο 33χρονος σήμερα (γεν. 29/12/1980) Φλίσκας εξακολουθεί να δηλώνει «παρών»όποτε και για όσο χρειαστεί! Το δίδυμο Ντιέ-Ντε Γκουζμάν προτιμάται συνήθως στην αρχική επιλογή με τον Φλίσκα να έρχεται από τον πάγκο και να βοηθά ακόμη και ως στόπερ όπως για παράδειγμα στον αγώνα με τον Παναιτωλικό.
 
Φλίσκας: «Ανήκω σε μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας»
Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ξανθιώτικης ΠΑΕ, ο Φλίσκας αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα φετινή πορεία, τα τελευταία διαδοχικά αποτελέσματα, τις φιλοδοξίες του και πολλά ακόμη θέματα. Αναλυτικά η συνέντευξη:
 
ΕΡ: Για 4ο διαδοχικό αγώνα η Skoda Ξάνθη συνεχίζει να παίρνει βαθμούς και δείχνει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία…
Κ.Φ.: «Ναι είναι γεγονός. Βρισκόμαστε σε μία καλή φάση και υπάρχει «δέσιμο» στην ομάδα που φαίνεται και στα παιχνίδια. Είμαστε σε καλό δρόμο κι ελπίζω η συνέχεια να είναι η ίδια».
 
ΕΡ: Τα Πηγάδια παρότι δεν είναι γεμάτα από κόσμο εντούτοις αποδεικνύονται… βαθιά για τους αντιπάλους. Η έδρα μπορεί να αποτελέσει το ισχυρό «όπλο» φέτος;
Κ.Φ.: «Αυτό είναι κάτι που επιδιώκουμε. Ένα γήπεδο – «φρούριο» είναι «όπλο» για την κάθε ομάδα. Χρειάζεται διάρκεια στα αποτελέσματα για να το πετύχεις αυτό. Κερδίζοντας στην έδρα σου συνέχεια έχεις ελπίδες για περισσότερα πράγματα. Θέλουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο να μας δίνει την ώθηση και να παίρνουμε τους βαθμούς».
 
ΕΡ: Τρία γκολ εντός έδρας με τον Απόλλωνα, τρία με τον Παναιτωλικό κι άλλα τρία με την Βέροια. Θα υπάρξει και συνέχεια σ’ αυτά τα σκορ;
Κ.Φ: «Πιστεύω η συνέχεια να είναι το ίδιο καλή. Μακάρι να έρθουν κι άλλα τέτοια σκορ αλλά το σημαντικό είναι να έρχονται οι βαθμοί της νίκης ώστε να βρεθούμε στο τέλος εντός των στόχων που έχουμε θεσπίσει από την αρχή».
 
ΕΡ: Φέτος η Skoda Ξάνθη προσφέρει θέαμα και πετυχαίνει αρκετά γκολ. Αρχίζει όμως να βρίσκει και την ισορροπία της στην αμυντική γραμμή καθώς στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν δέχθηκε τέρμα…
Κ.Φ.: «Όντως στα τελευταία παιχνίδια έχουμε βελτιωθεί σ’ αυτόν τον τομέα. Έχουμε δουλέψει μέσα από τις προπονήσεις και είμαστε να χαρούμενοι να βλέπουμε κι εντός αγωνιστικού χώρου το αποτέλεσμα. Είμαστε ευχαριστημένοι και θέλουμε να το συνεχίσουμε».
 
ΕΡ: Που πιστεύει ο Κώστας Φλίσκας ότι οφείλεται η μέχρι τώρα πορεία; Στη δουλειά των προπονητών ή στην καλή «χημεία» της ομάδας;
Κ.Φ.: «Νομίζω ότι είναι συνδυασμός στοιχείων. Οι προπονητές βοήθησαν από την μεριά τους, ο Μάουρερ πρόσθεσε πράγματα στο παιχνίδι μας αλλά υπάρχουν και καλοί παίκτες και καλή «χημεία» μεταξύ μας».
 
ΕΡ: Κάθε χρόνο η Skoda Ξάνθη διαθέτει καλούς παίκτες στην μεσαία γραμμή κι εσύ είσαι ένας απ’ αυτούς. Πως καταφέρνεις να κερδίζεις εδώ και 9 χρόνια την εμπιστοσύνη όλων των προπονητών και να αποτελείς σταθερή αξία στην ξανθιώτικη ομάδα;
Κ.Φ.: «Από την πλευρά μου αυτό που μπορώ και κάνω, είναι να δουλεύω και να έχω επιμονή. Το γεγονός ότι με εμπιστεύθηκαν οι προπονητές που έχουν έρθει στην Skoda Ξάνθη είναι κάτι θετικό και επιβράβευση των προσπαθειών μου. Σε κάθε περίπτωση όμως χρειάζεται διάρκεια».
 
ΕΡ: Υπάρχει μία αμφίδρομη σχέση με τη Skoda Ξάνθη με την οποία έχεις φτάσει στο σημείο να έχεις μαζί της εμπειρίες μιας… ποδοσφαιρικής ζωής στην μεγάλη κατηγορία. Πρόσφατα μάλιστα ανανέωσες και το συμβόλαιό σου και είσαι ένας από τους αρχηγούς της…
Κ.Φ.: «Ανήκω σε μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδος με συνεχή παρουσία στην κορυφαία κατηγορία εδώ και πολλά χρόνια. Χαίρομαι που είμαι μέλος της και ιδιαίτερα αρχηγός της και είναι τιμή για μένα να νιώθω την εμπιστοσύνη της».
 
ΕΡ: Έχουν απομείνει 3 παιχνίδια για την λήξη του α’ γύρου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ντε Γκούζμαν είχε πει πως μία συγκομιδή 27-30 βαθμών θα ήταν ιδανική. Το πιστεύεις κι εσύ αυτό;
Κ.Φ.: «Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε σ’ αυτούς τους βαθμούς με την λήξη του α’ γύρου. Βάσει προγράμματος μπορούμε να το πετύχουμε αλλά δεν είναι εύκολο. Η ομάδα βρίσκεται σε ένα καλό δρόμο αλλά η εβδομάδα που ακολουθεί είναι δύσκολη με τρία παιχνίδια σε οκτώ μέρες. Πλατανιάς και ΟΦΗ θέλουν να ξεφύγουν από τις χαμηλές θέσεις ενώ κάθε παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο».
 
ΕΡ: Οι φιλοδοξίες σου με τη Skoda Ξάνθη;
Κ.Φ.: «Να φτάσουμε σε μία μεγάλη διάκριση».
* Χθες η Skoda Ξάνθη είχε ρεπό με την επιστροφή να είναι προγραμματισμένη για σήμερα με διπλή προπόνηση, με την οποία θα συνεχιστεί η προετοιμασία ενόψει του σαββατιάτικου εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά Χανίων.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …