Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Το κοινωνικό του πρόσωπο «φωτίζει» ο δήμος Αβδήρων

Το κοινωνικό του πρόσωπο «φωτίζει» ο δήμος Αβδήρων

0
dimarxio avdiron-empros
 

 Με μια σειρά κοινωνικές παρεμβάσεις όπως: Κοινωνικό τιμολόγιο στα Δημοτικά τέλη και στο Νερό

 

Διανομή τροφίμων, καυσόξυλων και έκτακτα επιδόματα σε απόρους – Συσσίτια απ’ τη νέα χρονιά και Κέντρο Αλληλεγγύης για αστέγους στο Κουτσό

 
 
Ένα δίχτυ προστασίας για τους άπορους και ανήμπορους δημότες και όλες τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του επιχειρεί ν’ απλώσει ο Δήμος Αβδήρων με μια σειρά από κοινωνικές παρεμβάσεις που διαχέονται σ’ όλο το φάσμα της λειτουργίας του. Η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται να δημιουργηθεί ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας , φροντίδας και μέριμνας έτσι ώστε ο δημότης να νιώθει και να βλέπει το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου
 
Κοινωνικό τιμολόγιο στα Δημοτικά τέλη και στο Νερό
Εκτός από το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ οι δημότες του δήμου Αβδήρων που ανήκουν στις ακόλουθες ειδικές κατηγορίες έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο των Δημοτικών τελών και το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΥΑΑ. Ειδικότερα οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι τρίτεκνοι με εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ (+ 4.000 ευρώ αν έχει ενοίκιο σπιτιού) έχουν μείωση 30% στα τέλη και 15% στο νερό. Οι πολύτεκνοι έχουν μείωση 40% στα τέλη και 50% στο νερό (από 4 παιδιά και πάνω. 50% μείωση στα δημοτικά τέλη έχουν και οι τετραπληγικοί με αναπηρία πάνω από 80% και με εισόδημα μικρότερο των 22.000 ευρώ ενώ τα ΑΜΕΑ (με αναπηρία πάνω από 80% και μέχρι 12.000 ευρώ εισόδημα) και οι νεφροπαθείς έχουν μείωση στο νερό 15%.
 
Διανομή τροφίμων, καυσόξυλων και έκτακτα επιδόματα σε απόρους
Επίσης ο δήμος Αβδήρων είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τις επόμενες μέρες πρόκειται να διανείμει όλα συνολικά τα τρόφιμα που του έχουν αποσταλεί. Παράλληλα έχει έλθει σε συμφωνία με ξυλεμπόρους οι οποίοι του χορήγησαν ποσότητες καυσόξυλων και τις έχει διανείμει σε άπορες οικογένειες. Επίσης έχει χορηγήσει 35 – 40 έκτακτα επιδόματα των 200 – 1.500 ευρώ από ένα κονδύλι 10.000 ευρώ που του επιδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Να σημειώσουμε επίσης ότι είναι ο πρώτος δήμος του νομού στον οποίο έχουν γίνει επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ σε 25 – 30 νοικοκυριά μέχρι τώρα σε σύνολο 40 που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα που κατέγραψε η αρμόδια επιτροπή του δήμου, καθότι η όλη διαδικασία προχώρησε τάχιστα.
 
Απ’ τη νέα χρονιά θ’ αρχίσουν τα συσσίτια – Ετοιμάζεται το Κέντρο Αλληλεγγύης στο Κουτσό
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, μιλώντας στο «Ε» απ’ την νέα χρονιά θα ξεκινήσουν τα συσσίτια σε απόρους αφού ολοκληρώνεται η καταγραφή των δικαιούχων. Τα γεύματα θα παρασκευάζονται από τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου και θα διανέμονται καθημερινά. Επίσης στο Κουτσό ο Παιδικός Σταθμός ετοιμάζεται για να λειτουργήσει ως Κέντρο Αλληλεγγύης φιλοξενώντας αστέγους.
 
Βαρύτητα σε κοινωνικές δράσεις
Επισημαίνοντας τους λόγους που ο δήμος έχει αναλάβει ενεργή κοινωνική δράση ο κ. Τσολακίδης υπογράμμισε: «Οι καιροί είναι δύσκολοι…Θερίζει η ανεργία και η φτώχεια. Υπάρχουν συνδημότες μας που υποφέρουν και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και θέλουμε να σταθούμε δίπλα τους διευκολύνοντας την κατάσταση μ’ ότι μέσο κι αν έχουμε. Θέλουμε ο δημότης να νιώθει πλάι του το δήμο…Γι’ αυτό δίνουμε βαρύτητα σε κοινωνικές δράσεις».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…