Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δέσμευση Σαββίδη: «Θα κάνω τη ΣΕΚΑΠ σαν την Donskoy»

Δέσμευση Σαββίδη: «Θα κάνω τη ΣΕΚΑΠ σαν την Donskoy»

0
sekap001-empros
 

Ζήτησε ειρήνη, ομαδικότητα και συνεργασία διοίκησης – εργαζομένων

 

Απαλλάχτηκε από 75 εκ. χρέη η ΣΕΚΑΠ. Μέσα σ’ ένα χρόνο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 25 εκ. ευρώ

 
 
«Ειρήνη υμίν» στη ΣΕΚΑΠ ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την διοίκηση το Σάββατο το μεσημέρι στην Ξάνθη.
 
Ι. Σαββίδης: Ζήτησε ειρήνη, ομαδικότητα και συνεργασία διοίκησης – εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε» μιλώντας στα μέλη της διοίκησης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «οι δικοί μου εργαζόμενοι είναι συνυφασμένοι με τις επιχειρήσεις μου και θέλω να είναι ευχαριστημένοι. Μόνο όταν μια επιχείρηση δουλεύει ομαδικά και όλοι είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά πάει μπροστά», ήταν η ακριβής διατύπωσή του. Ωστόσο να σημειώσουμε ότι αυτά ειπώθηκαν μόνο στη διοίκηση καθώς κανείς εκ των εργαζομένων δεν συμμετείχε σ’ αυτή τη συζήτηση. Από τη διοίκηση της ΣΕΚΑΠ αναφέρεται ότι η υπαιτιότητα βαρύνει τους εκπροσώπους των σωματείων που ενώ δημοσίευσαν επιστολή στο Τύπο ζητώντας συνάντηση με τον κ. Σαββίδη δεν το γνωστοποίησαν στη διοίκηση ούτε στον ίδιο. Διαφορετική βέβαια είναι η άποψη του προέδρου του σωματείου Εργατοτεχνικών κ. Κώστα Γαβριηλίδη που έκανε λόγο για απαξίωση από μέρους του κ. Σαββίδη παρότι ήταν γνώστης της επιστολής.
 
Μεγάλα σχέδια έχει για την ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης
Μιλώντας για τα σχέδια του για τη ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν Σαββίδης δεσμεύτηκε ότι η προσπάθειά του είναι η ΣΕΚΑΠ να γίνει σαν την Donskoy που σήμερα είναι η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ευρώπης και για το λόγο αυτό θα επιχειρήσει διείσδυση στην ρώσικη και στην Ουκρανική αγορά: «Εσείς κοιτάξτε την παραγωγή και αφήστε το μέλλον της ΣΕΚΑΠ σε μένα» ήταν η δέσμευση του. Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρθηκε από τον διευθυντή της ΣΕΚΑΠ κ. Ανίσιμοφ τους τελευταίου 2 μήνες έχει αυξηθεί κατά 20% η παραγωγή και ότι αυτή τη στιγμή επιτελείται αναδιοργάνωση στη ΣΕΚΑΠ που έχει στόχο την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της.
 
Απαλλάχτηκε από 75 εκ. χρέη η ΣΕΚΑΠ
Να σημειώσουμε ότι – σύμφωνα με πληροφορίες – ο Ιβάν Σαββίδης, μετά από διαπραγμάτευση με την υπό εκκαθάριση ATEbank, πέτυχε να αναδιαρθρώσει τα δάνεια της εταιρείας και να περιορίσει το ποσό της οφειλής, που καλείται να εξυπηρετήσει η ΣΕΚΑΠ, στα 15 εκατ. ευρώ όταν το συνολικό δανειακό βάρος ανέρχεται στα 90 εκατ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό υπήρχε ως όρος στην συμφωνία εξαγοράς της. Τα 15 εκ. θα καταβληθούν σε 5 χρόνια από την Donskoy σε 5 ισόποσες δόσεις ενώ μέσα σε ένα χρόνο από τώρα θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στα 25 εκ. ευρώ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…