Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Που θα γίνουν οι τελευταίες 9.313 προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2013

Που θα γίνουν οι τελευταίες 9.313 προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2013

0
ergazomenoi
 

Οι τελευταίες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2013

 

Ποιοι φορείς θα ενισχυθούν

 
 
 
Με 9.313 προσλήψεις θα καλυφθούν οι διάφορες κενές θέσεις εργασίας σε υπηρεσίες του Δημοσίου μέχρι το τέλος του 2013, με τους φορείς θα ενισχυθούν να είναι σχολεία, νοσοκομεία, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΚΑΒ, παιδικοί σταθμοί, δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και λιμενικό. Από την κατανομή των θέσεων προκύπτει ότι θα ζητηθούν ειδικότητες όπως: ψυχολόγοι, διανομείς, οδηγοί, εργάτες, κοινωνικοί λειτουργοί, τεχνίτες, γιατροί, βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί, μηχανικοί, καθαριστές, μάγειρες, τραπεζοκόμοι, γυμναστές, καλλιτεχνικό προσωπικό κ.ά.
Αναλυτικά, στους δήμους θα απασχοληθούν 700 εποχιακοί, στους παιδικούς σταθμούς 100 εποχιακοί, τα νοσοκομεία θα ενισχυθούν με 753 γιατρούς, η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε 100 προσλήψεις, τα ΕΛΤΑ θα απασχολήσουν 200 νέους υπαλλήλους. Τέλος, στα σχολεία και την ειδική αγωγή θα καλυφθούν 7.400 θέσεις και το Λιμενικό θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για 60 δόκιμους υπαξιωματικούς.
Συγκεκριμένα, οι περισσότερες προσλήψεις είναι εποχικού χαρακτήρα και οι μόνιμες ελάχιστες με τις ειδικότητες που ζητούνται να είναι οι ακόλουθες:
 
Μόνιμοι
60 δόκιμοι υπαξιωματικοί στο Λιμενικό
 
Εποχικοί
   ΕΛΤΑ – 200 διανομείς, διοικητικοί, οδηγοί
   Δήμοι (καθαριότητα – 350 εργάτες, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων
   ΔΕΗ – 100 τεχνίτες, διοικητικοί, εργάτες
   ΝΠΠΔΔ – ΔΗΜΟΙ 200 καθηγητές μουσικής και χορού
   Παιδικοί σταθμοί – 100 βρεφονηπιοκόμοι, μάγειρες, καθαριστές
   ΝΠΔΔ -ΔΗΜΟΙ 150 γυμναστές
   Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας 453 γιατροί
   ΕΚΑΒ – Νοσοκομεία 300 γιατροί
   Παιδεία: 7.400 ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, καθαριστές
 
 

Έρχονται 4.850 θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

 
Στον ΑΣΕΠ προς έγκριση η σχετική προκήρυξη
 
Στα σκαριά βρίσκεται το τέταρτο και τελευταίο μέρος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για το 2013. Η νέα προκήρυξη, η οποία βρίσκεται στα γραφεία του ΑΣΕΠ θα αφορά περίπου 4.850 θέσεις στην ειδικότητα υπαλλήλου πληροφορικής από τις κατηγορίες πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Oι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
-δήμοι 8 περιφερειών σύγκλισης 1.322,
-επιμελητήρια δήμων 8 περιφερειών σύγκλισης 135,
-λοιποί δημοτικοί φορείς των παραπάνω περιφερειών 724,
-δήμοι υπόλοιπων 5 περιφερειών 2.214.
Απομένουν περίπου 450 θέσεις για τις περιφέρειες.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το τέταρτο πακέτο αναμένεται να δημοσιευτεί ή στα τέλη του έτους στις αρχές του 2014.
Το νέο προσωπικό θα καλύψει τις ανάγκες ψηφιοποίησης εγγράφων και άλλων δεδομένων σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας.
 
Αιτήσεις
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
-εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
-μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
-μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
-εγγεγραμμένοι νέοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
-εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
 
 

Οπλίτες με θητεία έως 5 έτη και 150 μόνιμοι στο Λιμενικό

 
Το νέο προσωπικό θα μπορεί να υπηρετήσει από τρία έως πέντε έτη
 
Προσλήψεις, έστω και περιορισμένης κλίμακας, θα κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2014, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα ανανέωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εκτός από τους αποφοίτους των Στρατιωτικών Σχολών που θα διοριστούν στις Ένοπλες Δυνάμεις (περί τα 820 άτομα σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο), θα προσληφθούν και 50 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, οι οποίοι θα «μοιραστούν» στον Στρατό και στο Ναυτικό. Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη πρόσληψης 60 Δόκιμων Υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα, για πτυχιούχους αλλά και αποφοίτους Λυκείου.
Τέλος ο διαγωνισμός που αφορά την κατάταξη 90 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων βάζει «πλώρη» για το πρώτο τρίμηνο του 2014.
 
50 Οπλίτες σε Ειδικές Δυνάμεις
Συγκεκριμένα από 25 Οπλίτες θα κατανεμηθούν στα δύο Σώματα, με προβάδισμα στην κάλυψη των αναγκών των Ειδικών Δυνάμεων και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Το νέο προσωπικό θα μπορεί να υπηρετήσει από τρία έως πέντε έτη, λόγω αδυναμίας προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ). Με κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, ορίζεται σε 50 ο αριθμός των ανακατατασσόμενων οπλιτών και επανακατατασσόμενων εφέδρων που θα προσλαμβάνονται από το 2014 και κάθε χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες των Γενικών Επιτελείων. Δυνατότητα πρόσληψης έχουν:
■ Όσοι από τους οπλίτες ή έφεδρους δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς, κατά τη διάρκεια εκπλήρωσης της στρατιωτικής τους υποχρέωσης, από το Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Οπλιτών Ειδικών Δυνάμεων και τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, ή τη Σχολή Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, ανακατατάσσονται ή επανακατατάσσονται εθελοντικά για βραχεία περίοδο τριών ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας στον Στρατό Ξηράς ή το Πολεμικό Ναυτικό, αντίστοιχα, ανεξάρτητα από τον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν ή στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν, εφόσον δεν παρήλθε ένα έτος από την ημερομηνία απόλυσής τους.
          Οι ενδιαφερόμενοι βατραχάνθρωποι, αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες που εκπληρώνουν τις παραπάνω προϋποθέσει μπορούν να ζητήσουν παράταση της ανακατάταξης ή της επανακατάταξής τους μέχρι δύο ακόμη φορές, διάρκειας πέντε ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας η καθεμία. Η ανακατάταξη και η επανακατάταξη των ως άνω οπλιτών και εφέδρων, αντίστοιχα, γίνεται με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έπειτα από εισήγηση του ενδιαφερόμενου Γενικού Επιτελείου και πρόταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
          Η επαγγελματική καριέρα των οπλιτών πενταετούς θητείας θα διακόπτεται αυτόματα εφόσον κριθούν από αρμόδια υγειονομική επιτροπή Ικανοί κατηγορία δευτέρας Ι2. Απολυόμενοι μεταφέρονται στην εφεδρεία του Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, στον οποίο υπηρέτησαν ως οπλίτες βραχείας περιόδου, εφόσον η υπηρεσία τους αυτή είχε διάρκεια τουλάχιστον ένα έτος.
 
 

Διαγωνισμός για 60 Δόκιμους Υπαξιωματικούς στο Λιμενικό Σώμα

 
Ο διαγωνισμός που αφορά την κατάταξη 90 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων αναβάλλεται για το πρώτο τρίμηνο του 2014
 
Λίγο πριν από τις γιορτές τοποθετούν οι υπεύθυνοι του Λιμενικού Σώματος την έκδοση της νέας προκήρυξης πρόσληψης60 Δόκιμων Υπαξιωματικών, ενώ ο τρίτος διαγωνισμός που αφορά την κατάταξη 90 Δοκίμων Λιμενοφυλάκων αναβάλλεται για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Σύμφωνα με πληροφορία του «Εργασία», ο διαγωνισμός εισαγωγής των νέων Υπαξιωματικών στο Λιμενικό είναι έτοιμοί και αναμένεται η τελική συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Nαυτιλίας, προκειμένου να βγει «στον αέρα». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι Έλληνες πολίτες, πτυχιούχοι Τμημάτων Ανώτατης και Τεχνολογίας Εκπαίδευσης, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, Πλοιάρχων και Μηχανικών, ενώ λίγες θέσεις θα καταλάβουν και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι για τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. πρέπει:
        να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της χώρας,
        να είναι κάτοχοι πτυχίου Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΙΑΕ), Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα, ή Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ ή πρώην ΑΔΣΕΝ), ή κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τύπου Λυκείου), με ελάχιστο όριο γενικού βαθμού απολυτηρίου το δεκαέξι (16),
        να έχουν όριο ηλικίας, οι μεν πτυχιούχοι Ι.Α.Ε. ή Α.Ε.Ν. ή πρώην Α.Δ.Σ.Ε.Ν. Το 28ο έτος, οι δε κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 26ο έτος,
        να διαθέτουν γνώσει χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: ϊ) επεξεργασία κειμένων, ϋ) υπολογιστικά φύλλα, iii) υπηρεσία Διαδικτύου,
        να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, που διαπιστώνονται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή κατάταξης
        να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. (οι άντρες υποψήφιοι) και τουλάχιστον 1,60 μ. (οι γυναίκες),
        οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις,
        να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση μία ξένης γλώσσας (αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής),
        να μην έχουν καταδικαστεί Μετά την υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι περνούν από υγειονομικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις, ενώ υποβάλλονται και σε αθλητικές δοκιμασίες ενώπιον της Επιτροπής Αθλητικής Δοκιμασίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2014 θα δημιουργηθεί η Ακαδημία του Λιμενικού Σώματος, στην οποία θα εισάγονται οι υποψήφιοι με τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με εξαγγελίες του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η διαδικασία εισαγωγής στο Λιμενικό Σώμα θα γίνεται μέσα από τις Πανελλαδικές, όπως ισχύει για την Ελληνική Αστυνομία.
 
 

67 προσλήψεις κτηνιάτρων για την ευλογιά

 
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προώθησε στα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών για άμεση υλοποίηση αίτημα για την πρόσληψη 67 κτηνιάτρων, τεχνολόγων ζωικής παραγωγής, διοικητικών και βοηθών εργαστηρίων, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς του προβάτου.
Οι κτηνίατροι θα απασχοληθούν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των συγκεκριμένων Περιφερειών, όπως και στη Διεύθυνση Υγείας των ζώων και στο Τμήμα Ιολογίας του Ινστιτούτου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων του ΥπΑΑΤ
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…