Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Καυγάς …κυριών στο ΕΒΕ

Καυγάς …κυριών στο ΕΒΕ

0
eve noe
 

 Παναγιώτου εναντίον Κίτσου για την πρότασή της και τις μομφές εναντίον της. Ζήτησε γραπτή δήλωση …μετανοίας. Στήριξη σε Παναγιώτου από Μωραΐτη

 

Το ΕΒΕ επιμένει για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

 
 
Έντονος καυγάς κυριών… έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, με τα μέλη να αλληλοκοιτάζονται αμήχανα και ν’ αναρωτούνται σε τι οφείλεται η διελκυστίνδα που ….κρατάει εδώ και λίγο καιρό και ποιο είναι το …μήλον της έριδος μεταξύ του αιρετού μέλους του ΕΒΕ κας Ελένης Κίτσου και της ειδικής συνεργάτιδας του ΕΒΕ, υπεύθυνης διαχείρισης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κας Ανθής Παναγιώτου.
 
Λύνουν τα προσωπικά τους στη συνεδρίαση του ΕΒΕ….
Με τη έναρξη της συνεδρίασης η κα Παναγιώτου ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει – όπως είπε – στην κα Κίτσου η οποία στην προηγούμενη συνεδρίαση – απούσας της ίδιας – κατέθεσε πρόταση να συγκροτηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή για να ασκεί διαχειριστικό έλεγχο στα ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ορθή διαχείριση – θέση που εκλήφθηκε ως μομφή επί προσωπικού από την κα Παναγιώτου: «Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας και αμείβομαι με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Ως εκ τούτου η δουλειά μου νομικά και ουσιαστικά είναι η επιχείρησή μου. Με τα όσα είπατε στο προηγούμενο Δ.Σ. αλλά και στη συνέχεια στα ΜΜΕ δυσφημίζεται την επιχείρησή μου», τόνισε σε επιτακτικό ύφος η κα Παναγιώτου.
 
Η Α. Παναγιώτου ζήτησε δήλωση …μετανοίας από την Ε. Κίτσου  
«Επειδή φέρω τον τίτλο της υπεύθυνης διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όλες αυτές οι μομφές απευθύνονται στο πρόσωπό μου. Να σας υπενθυμίσω ότι η σχέση εργασίας μου με το ΕΒΕ είναι ορισμένου χρόνου. Όταν μου έχετε κολλήσει τη ρετσινιά για σκιές στη διαχείριση πως θα μπορέσω εγώ να συνεχίσω μετά σε άλλη δουλειά;», είπε συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος και κατέληξε ζητώντας να «αναγνωρίσει το λάθος που έκανε με μια γραπτή δήλωση στην οποία θα διατυπώνεται σε σαφήνεια εάν οι δηλώσεις περί σωστής διαχείρισης των προγραμμάτων αναφέρεται στην ίδια»..
 
Δεν δόθηκε ο λόγος στην κα Κίτσου
Παρότι η κα Κίτσου ζητούσε επιμόνως να της δοθεί ο λόγος ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Στέλιος Μωραΐτης αρνήθηκε να της τον δώσει και μάλιστα την επέπληξε για την συμπεριφορά της στην κα Παναγιώτου παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς το μέρος της. Απ’ την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και Σωτήρης Τσιακίρογλου εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ζητήματα προσωπικά που μπορούν να επιλυθούν μέσα σ’ ένα γραφείο – όπως είπε – απασχολούν επί τόση ώρα το σώμα που είναι υπεύθυνο να επιλύει σοβαρά θέματα και όχι να ασχολείται με τέτοια θέματα που σαφώς υποβαθμίζουν τον ρόλο του ΕΒΕ Ξάνθης.
 
Το ΕΒΕ επιμένει για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης
Με ζέση υποστήριξε για μια ακόμη φορά την πρότασή του ο Στέλιος Μωραΐτης – παρά την διακωμώδηση που είχε εισπράξει το καλοκαίρι όταν κατατέθηκε – για την διεκδίκηση της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021 από τον δήμο Ξάνθης. Μάλιστα ζήτησε και έλαβε ομόφωνη έγκριση του ΕΒΕ να κατατεθεί έγγραφη πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου η δημοτική αρχή να πάρει ζεστά το θέμα και να καταθέσει εγκαίρως το σχετικό φάκελο. Ανέφερε ότι κάποιος Κύπριος μελετητής του πρότεινε ν’ αναλάβει να εκπονήσει αυτός την πρόταση της υποψηφιότητας, και για το θέμα θα ενημερώσει σχετικά το δήμαρχο Ξάνθης. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μωραΐτης επίσης ανέφερε ότι έχει γνωστοποιήσει προφορικά την πρότασή του στο δήμαρχο Ξάνθης στις 26 Ιουλίου ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι από τότε πραγματοποιήθηκαν 3 δημοτικά συμβούλια και η πρόταση αυτή δεν ήρθε ως θέμα ημερήσιας διάταξης.
 
185.000 ευρώ ζεστό χρήμα στο ΕΒΕ από τα ευρωπαϊκά προγράμματα
Στα εκτός ημερησίας θέματα ο κ. Μωραϊτης ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε με την γενική γραμματέα του ΥΠΕΞ (το μεσημέρι της Δευτέρας) κα Μάγδα Καρακώλη και τον πρέσβη στο Κουβέιτ κ. Θεοδώρου(που υπηρέτησε και στην Ξάνθη στις αρχές του 2000), ο οποίος όπως δεσμεύτηκε θα συνδράμει στην προσπάθεια εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και εξαγωγών στον Κουβέιτ. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα του παραεμπορίου επιμένοντας στη θέση να καταθέσει το ΕΒΕ μαζί με την ΟΕΒΕ και τον Εμπορικό σύλλογο μήνυση κατά της πολιτεία για τον πλημμελή έλεγχο στον μεθοριακό σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου που έχει σαν αποτέλεσμα το παραεμπόριο και την οικονομική βλάβη των επιχειρήσεων του νομού, θέση που βρήκε σύμφωνη και την αντιπολίτευση. Να σημειώσουμε ότι μετά από σχετικό ερώτημα του κ. Αγκόρτσα τα σώμα πληροφορήθηκε αναλυτικά για τα χρήματα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους που εισέρευσαν στο Επιμελητήριο από τα 4 προγράμματα που υλοποιεί. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι από τις αρχές του χρόνου το σύνολο των εισροών από ευρωπαϊκά κονδύλια ανήλθε στα 185.000 ευρώ ενώ περιμένουν να εισπράξουν αλλά 240.000 ευρώ. Τέλος αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα το ΕΒΕ Ξάνθης να κάνει δεκτή τη γνωμοδότηση της ΚΕΕΕ σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες του ΓΕΜΗ οφείλουν να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις των επιχειρήσεων οι οποίες οφείλουν να εγγράφονται στο ΓΕΜΗ (Μητρώο επιχειρήσεων) και να καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές τους. Για το θέμα ενημέρωσε η κα Σιάκκα.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …