Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εκπνέει σήμερα στις 12 η υποβολή αιτήσεων για τις 143 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο νομό

Εκπνέει σήμερα στις 12 η υποβολή αιτήσεων για τις 143 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο νομό

0
neoi epixieriseis
 

86 προσλήψεις στο δήμο Ξάνθης, 29 στο δήμο Αβδήρων, 5 στο δήμο Μύκης και 23 στo δήμο Τοπείρου

 

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι είναι η καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, όπως ανακοίνωσε μέσα από την ιστοσελίδα του ο ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Υπενθυμίζουμε ότι το νέο πακέτο θέσεων θα διατεθεί κυρίως σε δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, λιμάνια, εκκλησίες, μουσεία, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας κ.ά.

 
 
Αμοιβή
Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
 
•Οι θέσεις ανά κατηγορία εκπαίδευσης κατανέμονται ως εξής:
Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης 8.687 θέσεις
Τεχνολογικής εκπαίδευσης 9.334 θέσεις
Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 9.483 θέσεις
Υποχρεωτικής εκπαίδευσης 444 θέσεις
 
 

Την «μερίδα του λέοντος» στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του νομού παίρνει δήμος Ξάνθης με 86 προλήψεις

10 θέσεις στα ΚΕΠ του νομού
 
 Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠ N. ΞΑΝΘΗΣ

ΚΕΠ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.

ΘΕΣΕΙΣ

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΤΕ

1

ΜΥΚΗΣ

ΤΕ

2

ΞΑΝΘΗΣ

ΠΕ

2

 

ΤΕ

4

ΤΟΠΕΙΡΟΥ

ΤΕ

1

 
 
Ιερά Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου: 25 θέσεις

Ειδικότητες

Θέσεις

ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων

1

ΠΕ Βυζαντινής Μουσικής

1

ΠΕ Μαθηματικών

1

ΠΕ Φιλολογίας

1

ΠΕ Φυσικών

1

ΠΕ Διοικητικού

2

ΔΕ Μαγείρων

2

ΠΕ Νοσηλευτών

2

ΔΕ Διοικητικού

4

ΔΕ Γενικών Καθηκόντων

10

 
 

67 προσλήψεις κτηνιάτρων για την ευλογιά

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προώθησε στα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών για άμεση υλοποίηση αίτημα για την πρόσληψη 67 κτηνιάτρων, τεχνολόγων ζωικής παραγωγής, διοικητικών και βοηθών εργαστηρίων, για την αντιμετώπιση της ευλογιάς του προβάτου.
Οι κτηνίατροι θα απασχοληθούν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των συγκεκριμένων Περιφερειών, όπως και στη Διεύθυνση Υγείας των ζώων και στο Τμήμα Ιολογίας του Ινστιτούτου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων του ΥπΑΑΤ
 

Επιταγή 10.000 ευρώ για ίδρυση επιχειρήσεων

 
Το πρόγραμμα αφορά 2.000 ανέργους με καινοτόμες ιδέες έως 35 ετών
 
«Επιταγή» 10.000 ευρώ θα λάβουν 2.000 άνεργοι έως 35 ετών, προκειμένου να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία», το οποίο αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων.
Το πρόγραμμα βρίσκεται σε τελικό στάδιο, καθώς απομένει μόνο η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας.
Η δράση αυτή, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, δίνει προτεραιότητα στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.
Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες
Καινοτομία ορίζεται ως «η εφαρμοσμένη χρήση της γνώσης με σκοπό την παραγωγή ή και παροχή νέων ή βελτιωμένων προϊόντων, διαδικασιών ή/και υπηρεσιών που βρίσκουν άμεσα παραγωγικής, χρηστικής ή/ και εμπορικής εφαρμογής».
Εναλλακτικά μπορεί να ορισθεί ότι η καινοτομία συνίσταται στην παραγωγή, την αφομοίωση και την εκμετάλλευση των νέων επιτευγμάτων ή ιδεών στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα.
Ενδεικτικά, τέτοιες καινοτόμες δράσεις είναι:
          Η παρασκευή προϊόντων και υπηρεσιών με νέες πρώτες ύλες
          Η χρήση νέων φιλικών προς το περιβάλλον υλικών
          Ο ψηφιακός χειρισμός προϊόντων
          Η εφαρμογή νέων εφαρμογών προγραμμάτων και πολυμέσων.
Επιπλέον ως καινοτόμες ιδέες αναφέρονται οι τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, συστήματα ολικής διαχείρισης απορριμμάτων ή αποβλήτων, ανακύκλωση, ενσωμάτωση «πράσινων» τεχνολογιών στην παραγωγή/ παροχή υπηρεσιών, τεχνολογίες μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, προϊόντα βιοτεχνολογίας, προϊόντα για την προστασία του περιβάλλοντος, εισαγωγή μεθόδων που στηρίζονται σε ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη της παραγωγής, ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για καινοτόμες εφαρμογές, ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξομοίωσης και μοντελοποίησης, εξ’ αποστάσεως συντήρηση λογισμικού και παροχή συμβουλών, εφαρμογές τηλεματικής και ψηφιακών συστημάτων μετάδοσης κ.λπ.
 
Επιδότηση και διάρκεια
Η διάρκεια της επιχορήγησης ανέρχεται σε 12 μήνες, ενώ το ποσό της επιχορήγησης αγγίζει τα 10.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, ενώ συμπεριλαμβάνει υποχρεωτικά μέντορινγκ, δηλαδή πρόγραμμα καθοδήγησης συμβουλευτικής υποστήριξης.
Δικαιούχοι
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άνεργοι από 18 έως 35 ετών, ενώ θα πρέπει να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Ακόμη, θα πρέπει να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους – μέλους τα Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
Επίσης, οι υποψήφιοι οφείλουν να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, ενώ η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά.
Με προγράμματα και επιδοτήσεις προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταπολεμήσει την ανεργία των νέων. Μάλιστα, πρωτιά στον τομέα αυτόν έχει η Ελλάδα, καθώς το 57,3% των Ελλήνων από 15 έως 24 ετών που δεν σπουδάζουν ή εκπαιδεύονται είναι άνεργοι
Μετά την έκδοση της ΚΥΑ και την προκήρυξη του προγράμματος από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.oaed.gr, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…