Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σχέδια επί χάρτου οι Κοινωνικοί Λαχανόκηποι!

Σχέδια επί χάρτου οι Κοινωνικοί Λαχανόκηποι!

0
koinonikoi laxanokhpoi-web
 

Έχει καταθέσει προτάσεις η Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Ξάνθης για την δημιουργία λαχανόκηπων σε 4 σημεία της πόλης

 

Προτείνεται να χρηματοδοτηθεί η δράση από ειδικό ταμείο Οι προτάσεις της Επιτροπής δεν έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό συμβούλιο

 
 
Είναι φανερό ότι στο τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο ο δήμος Ξάνθης, γεγονός που έχει επισημανθεί και έχει επικριθεί πολλές φορέα από την αντιπολίτευση ακόμη και πρόσφατα κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων του 2012 χωρίς ουσιαστικό αντίλογο από την δημοτική αρχή. Ενδεικτικό δε ότι ο τομέας της Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν είναι το φόρτε του δήμου Ξάνθης είναι ότι κάποτε συστάθηκε μια Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία μετά από πολύ καιρό έκανε κάποιες προτάσεις για παρεμβάσεις και όμως αυτές μένουν ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι και ακόμη δεν έχουν μπει σαν θέμα στην ημερήσια διάταξη σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο!
 
Ο Τσέπελης και τα σχέδια επί χάρτου για Κοινωνικούς Λαχανόκηπους!
Πρόεδρος της Επιτορπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ο Μανώλης Τσέπελης ενώ συμμετέχει και ο Σπυρος Μαζαράκης από τους «Πολίτες για την Αλλαγή»αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Μετά από κάποιες συνεδριάσεις τα μέλη της Επιτροπής αναδιαμόρφωσαν κάποιες προτάσεις οι οποίες και έχουν κατατεθεί στο δήμο όμως περιμένουν έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Μανώλης Τσέπελης οι προτάσεις αφορούν δημιουργία κοινωνικών λαχανόκηπων σε τέσσερις περιοχές παρέμβασης. Και συγκεκριμένα: 1) Στο Δροσερό σε οικόπεδο 35 στρεμμάτων στο οποίο δικαιούχοι θα είναι κάτοικοι του Δροσερού 2) Στην περιοχή του Γηροκομείου οικόπεδο 35 στρεμμάτων με δικαιούχους ανέργους 3) στην περιοχή του Πετροχωρίου με δικαιούχους δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και 4) στην περιοχή των Κιμμερίων με δικαιούχους ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους. Να σημειώσουμε ότι οι μοναδικοί Κοινωνικοί Λαχανόκηποι που λειτουργούν στο δήμο μας είναι αυτοί του ΚΑΠΗ στον Καπνικό Σταθμό με ωφελούμενες 120 οικογένειες.
 
Μισό ευρώ το μήνα για τους Κοινωνικούς Λαχανόκηπους
Όπως επισημαίνει ο κ. Τσέπελης το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ έχει αποφασίσει να αναλάβει τα έργα υποδομής στους χώρους (ύδρευση, περίφραξη). Στις προτάσεις δε της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης περιλαμβάνεται η ίδρυση ενός ειδικού Ταμείου που θα χρηματοδοτεί αυτή τη δράση από τα χρήματα των δημοτών. Όπως εξήγησε ο κ. Τσέπελης στις προτάσεις της Επιτροπής περιλαμβάνεται η αύξηση κατά 0,50 λεπτά το μήνα στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΞ ποσό που θα κατατίθεται σ’ αυτό το ταμείο. Αυτό βέβαια πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο όταν και αν έρθει ως θέμα! Να σημειώσουμε ότι η Αντιπεριφέρεια Δράμας υλοποίησε εδώ και καιρό τον θεσμό των Κοινωνικών Λαχανόκηπων καλύπτοντας τις ανάγκες 228 οικογενειών σε έκταση 100 στρεμμάτων, δαπανώντας λιγότερα από 20.000 ευρώ.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…