Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στον αντιδήμαρχο Αβδήρων «ξέσπασε» ο Μωραϊτης

Στον αντιδήμαρχο Αβδήρων «ξέσπασε» ο Μωραϊτης

0
Moraitis 002-empros
 

Κατέθεσε μήνυση εναντίον του για παράβαση καθήκοντος επειδή θα σφραγίσει την «Πολιτεία», εφαρμόζοντας τον νόμο

 

Υποστηρίζει ότι «κυνηγούν το μαγαζί του για άλλους λόγους» και ότι έχει δύο αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις. Άλλα υποστηρίζει ο δήμος

 
 
 
Τον αντιδήμαρχο Αβδήρων κ. Παναγιώτη Ξανθόπουλο αφορούσε η «συγκλονιστική εξέλιξη» που επικαλέστηκε ως αιτία για ν’ αναβάλει την συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης. Και συγκεκριμένα την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του για παράβαση καθήκοντος και για θέματα που σχετίζονται με το Κέντρο εκδηλώσεων «Πολιτεία» ιδιοκτησίας του κ. Μωραΐτη.
 
Μήνυση Μωραϊτη κατά του αντιδημάρχου Αβδήρων Π. Ξανθόπουλου
Ο αντιδήμαρχος Αβδήρων αρμόδιος για τα καταστήματα κ. Π. Ξανθόπουλος «στοχοποιήθηκε» από τον κ. Μωραϊτη επειδή κατόπιν γνωμοδότησης της νομικής υπηρεσίας του δήμου Αβδήρων του ανακοίνωσε ότι προτίθεται να σφραγίσει την «Πολιτεία» στις 16/10/2013 και εξηγεί στο «Ε» το γιατί: «Έχουμε έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που αναφέρεται ότι σε έλεγχο που έγινε δεν βρέθηκαν όλες τα απαιτούμενες εκ του νόμου άδειες του καταστήματος. Καλέσαμε τον κ. Μωραΐτη για τις έμπρακτες αντιρρήσεις. Η νομική υπηρεσία του δήμου δεν τις δέχτηκε και μας υπέδειξε ότι το Κέντρο πρέπει να σφραγιστεί για να είμαστε σύννομοι. Ο κ. Μωραϊτης όμως κατέθεσε μήνυση εναντίον μου για παράβαση καθήκοντος υποστηρίζοντας προφανώς ότι δεν ενεργώ νόμιμα. Κλήθηκα από το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας, προσήλθα το βράδυ της Τετάρτης και με προφορική εισαγγελική διαταγή αποχώρησα. Θα οριστεί δικάσιμος…», αναφέρει ο κ. Ξανθόπουλος συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος ενήργησε με βάση τον νόμο όμως: «τον κ. Μωραϊτη προφανώς δεν τον πιάνουν οι νόμοι», σχολίασε. Να σημειώσουμε ότι όπως μας πληροφόρησε ο κ. Ξανθόπουλος τόσο ο δήμος Αβδήρων όσο και ο ίδιος πρόκειται να καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Μωραϊτη για συκοφαντική δυσφήμιση.
 
Τι υποστηρίζει ο Μωραϊτης
Απ’ την πλευρά του ο κ. Μωραΐτης υποστηρίζει ότι έχει δύο αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις για την «Πολιτεία» και ότι δεν χρειάζεται να έχει άδεια λειτουργίας καθώς το κατάστημα είναι ως προς τη χρήση «στεγασμένου χώρου εκδηλώσεων», ενώ ανέφερε μια σειρά άλλα καταστήματα με την ίδια χρήση που δεν έχουν άδεια λειτουργίας και όμως δεν τα σφραγίζουν, υπονοώντας ευθέως πλην σαφώς ότι άλλοι είναι οι λόγοι που «κυνηγούν το δικό του μαγαζί» και συνδέοντάς το άμεσα με την μηνυτήρια αναφορά του Σωκράτη Ξυνίδη και την δίκη Χατζηυεαγγέλου. Ωστόσο από την νομική υπηρεσία Αβδήρων υποστηρίζουν ότι οι δικαστικές αποφάσεις βασίστηκαν σε κάποια δεδομένα όπως και το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης βασίστηκε αντίστοιχα σε κάποια νομικά δεδομένα και θεωρεί ότι το κατάστημα είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς διαθέτει φαγητό και ποτό παρότι δεν παρασκευάζεται στο κατάστημα και συνεπώς πρέπει να έχει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με νομικές διατάξεις. Σημειώνεται ότι η άδεια του καταστήματος είναι «άδεια αναψυκτηρίου» και η χρήση «στεγασμένου χώρου εκδηλώσεων». Ωστόσο αυτή η διαφορά θα επιλυθεί στα δικαστήρια.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…