Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Χάντμπολ: Έτοιμη για νίκες η… «Νίκη» Ξάνθης

Χάντμπολ: Έτοιμη για νίκες η… «Νίκη» Ξάνθης

0
handball niki
 

Στο πρωτάθλημα της Α2 θα αγωνιστεί το γυναικείο τμήμα του συλλόγου

 

Συνεχίζει δυναμικά έπειτα από ενάμιση χρόνο παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της πόλης

 
 
Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο (από τον Μάιο του 2012), ο σύλλογος χάντμπολ «Νίκη Ξάνθης» δραστηριοποιείται και λειτουργεί με στόχο την εκμάθηση του αθλήματος σε νεαρά παιδιά, ενώ από φέτος το γυναικείο τμήμα του συλλόγου θα αγωνίζεται και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, της Α2 γυναικών.
Το αντικείμενο δεν είναι άγνωστο στους ιθύνοντες της ομάδας, καθώς εκτός του προέδρου του συλλόγου Νίκου Πατσατζή (παλιός χαντμπολίστας), προπονήτρια έχει αναλάβει η Ξανθιώτισσα αθλήτρια (και διεθνής με την Εθνική Γυναικών) Στέλλα Βασιλειάδου, ενώ το ¨ρόστερ¨ στελέχωσαν – μεταξύ άλλων – αθλήτριες που διακρίθηκαν στο παρελθόν αγωνιζόμενες με την ιστορική ΑΕΠ Ξάνθης, όπως οι Ηλιάδα Παπαδοπούλου, Βελέμ Αισέ κ.α.
 
Ανασκόπηση και στόχοι
 Η αθλήτρια/προπονήτρια Στέλλα Βασιλειάδου, μιλώντας στο «Ε» αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα γύρω από το σύλλογο «Νίκη Ξάνθης», όπως:
Για την ιστορία της ομάδας: «Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2012 και μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να έχει στο δυναμικό της περίπου 30 με 40 παιδιά δημοτικού, όλα ταλέντα και επιλεγμένα από τα δημοτικά της Ξάνθης και κυρίως το 14ο και 6ο δημοτικό σχολείο. Η επιλογή έγινε με τη βοήθεια των γυμναστών και φυσικά των διευθυντών του σχολείου και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα των διευθυντή του 14ου δημοτικού και την γυμνάστρια που με κάποια τεστ και με πολλές διδακτικές ώρες καταφέραμε μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να αναστήσουμε το χάντμπολ».
Για τη μέχρι τώρα πορεία: «Μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά του 2012 οι αθλητές της ομάδας μας παίξανε ένα τουρνουά 5χ5 στην αυλή του 2ου γυμνασίου, επίσης μέσα στο καλοκαίρι καταφέραμε να διοργανώσουμε δύο beach handball στις παραλίες της Ξάνθης. Στην συνέχεια η ομάδα μας ξεκίνησε την σεζόν 2012-13 με πολύ καλές προοπτικές και με υλικό ενός μήνα αθλητών (30 με 40) με προπονήσεις, εκδηλώσεις, αγώνες και τουρνουά. Συγκενριμένα, τον Σεπτέμβρη βγήκαμε ξανά στα σχολεία για την επιλογή ταλέντων, τον Οκτώβριο οργανώσαμε στο 2ο γυμνάσιο στην αίθουσα του γυμναστηρίου ομιλίες από τις συνεργάτιδες της ομάδας κ. Κυριακή Βασιλειάδου (διαιτολόγος) και Αναστασία Παπαδόπουλου (φυσικοθεραπεύτρια), οι οποίες μίλησαν στους αθλητές για τη σωστή διατροφή στο σπίτι και στο σχολείο καθώς και για την φυσικοθεραπεία και το πώς να προσέχουμε το σώμα μας. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο σύλλογος μας διοργάνωσε ένα τουρνουά δημοτικών σχολείων και φιλοξένησε στο «Φ. Αμοιρίδης» παιδιά ηλικίας δημοτικού, 14 ομάδων (70-80 αθλητών) καθώς επίσης έγινε η παρουσίαση της γυναικείας ομάδας σε ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ τους. Προς το τέλος της περσινής σεζόν τα τμήματα χωρίστηκαν σε ομάδες 5χ5 και έπαιζαν σε κάθε προπόνηση διάφορα παιδαγωγικά παιχνίδια και τουρνουά χάντμπολ έτσι στο κλείσιμο της χρονιάς δόθηκαν μετάλλια στους νικητές και έκλεισε η χρονιά με τα παιδιά να έχουν αποκτήσει πολλές εμπειρίες και να νιώσουν το σύλλογο μας σαν την οικογένεια τους μέσα από πολλές εκδηλώσεις και πολύ παιχνίδι».
Για την τρέχουσα σεζόν: «Η νέα χρονιά μας βρήκε αντιμέτωπους με την δύσκολη οικονομία της πόλης όπως και της χώρας. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα οδοιπορικών και πολλών ακόμα αναγκών της ομάδας όμως προσπαθούμε να φτιάξουμε τα τμήματα του συλλόγου αυτόνομα και ανεξάρτητα. Η γυναικεία ομάδα αποτελείται από παλιές παίκτριες που βοηθούν όσο μπορούν στις οικονομικές ανάγκες της ομάδας ψάχνοντας χορηγούς κ.τ.λ. Δεν το βάζουμε κάτω όμως, και η γυναικεία ομάδα θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών καθώς και ένα τμήμα παγκορασίδων στο τοπικό πρωτάθλημα ηλικιακών κατηγοριών. Τα υπόλοιπα τμήματα, το τμήμα αθλητικών δραστηριοτήτων (ηλικίες 6-8) ,τα τμήματα μίνι αγοριών και κοριτσιών (ηλικίες τετάρτη με έκτη δημοτικού) καθώς και οι παμπαίδες θα πάρουν μέρος σε τουρνουά της περιφέρειας και του συλλόγου».
 
 
Το «ρόστερ» της Νίκης Ξάνθης:
1. Ευθυμιάδου Αλεξάνδρα
2. Νυκτοπούλου Μαρία
3. Στράτζαλη Δέσποινα
4. Τσελεκίδου Παναγιώτα
5. Κόντε Κεσμπάν
6. Γουναρίδου Δέσποινα
7. Μελεκίδου Όλγα
8. Ναβροζίδου Κωνσταντίνα
9. Πολυτίδου Κατερίνα
10. Ρόμπη Βάσω
11. Μπαρουξάκη Μαρία
12. Αλεξιάδου Ελισάβετ
13. Τριανταφυλλίδου Μαρία
14. Μουρατίδου Βασιλική
15. Αγιαννίδου Εμμανουέλα
16. Αμοιρίδου Όλγα
17. Μαυροπούλου Αγγελική
18. Μελισσόπουλου Φωτεινή
19. Μπιτάκη Ηρώ
20. Δέτσικα Μαρία
21. Γεωργιάδου Αγγελική
22. Παπαδόπουλου Ηλιάδηα
23. Βελέμ Αϊσέ.
24. Βασιλειάδου Στέλλα
 
 
Οι αγώνες της «Νίκης Ξάνθης» στην Α2
1η αγωνιστική (9/11/2013)
Νίκη Ξάνθης – Πανσερραϊκός
2η αγωνιστική (16/11/2013)
Ελπίδες Δράμας – Νίκη Ξάνθης
3η αγωνιστική (23/11/2013)
Ρεπό
4η αγωνιστική (30/11/2013)
Νίκη Ξάνθης – ΟΛ.Α Δράμας
5η αγωνιστική (07/12/2013)
Ακρίτες Νευροκοπίου – Νίκη Ξάνθης
6η αγωνιστική (14/12/2013)
Νίκη Ξάνθης – Προσοτσάνη
7η αγωνιστική (11/01/2014)
Κύκλωπες – Νίκη Ξάνθης
8η αγωνιστική (18/01/2014)
Πανσερραϊκός – Νίκη Ξάνθης
9η αγωνιστική (25/01/2014)
Νίκη Ξάνθης – Ελπίδες Δράμας
10η αγωνιστική (01/02/2014)
Ρεπό
11η αγωνιστική (15/2/2014)
ΟΛ.Α. Δράμας – Νίκη Ξάνθης
12η αγωνιστική (22/2/2014)
Νίκη Ξάνθης – Ακρίτες Νευροκοπίου
13η αγωνιστική (15/3/2014)
Προσοτσάνη – Νίκη Ξάνθης
14η αγωνιστική (22/3/2014)
Νίκη Ξάνθης – Κύκλωπες
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …