Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κύπελλο Ξάνθης: Στο δρόμο για τον… τελικό

Κύπελλο Ξάνθης: Στο δρόμο για τον… τελικό

0
mandra 3-web
 

 Π. Μελάς Κουτσού, Αναγέννηση Θαλασσιάς, Ερμής Μάνδρας και Αστέρας Μαγικού προκρίθηκαν στα ημιτελικά

 

Δείτε τι έγινε στους χθεσινούς αγώνες της προημιτελικής φάσης

 
 
Η τετράδα της ημιτελικής φάσης που θα διεκδικήσει στη συνέχεια σε διπλούς αγώνες την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου Ξάνθης, αναδείχθηκε χθες μέσα από τα παιχνίδια των «8».
 
Επικράτησαν οι γηπεδούχοι με μία εξαίρεση
 Σε τέσσερα γήπεδα του Νομού μεταφέρθηκε χθες η ποδοσφαιρική δράση του ξανθιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου καθώς πραγματοποιήθηκαν τα παιχνίδια που αφορούσαν τους «8» του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης.
Τα παιχνίδια ήταν «νοκ – άουτ» (μονοί αγώνες) κι έτσι οι νικητές πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για τα ημιτελικά, εκεί όπου οι αγώνες θα είναι διπλοί (και στις δύο έδρες).
Στα χθεσινά ματς, σε τρεις περιπτώσεις οι γηπεδούχοι νίκησαν μπροστά στον κόσμο τους, ενώ η μοναδική φιλοξενούμενη ομάδα που προκρίθηκε με «διπλό» ήταν η περσινή φιναλίστ Αναγέννηση Θαλασσιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τέσσερα παιχνίδια κρίθηκαν στην κανονική διάρκεια και σε καμία περίπτωση δεν χρειάστηκε παράταση ή η διαδικασία των πέναλτι.
 
Τι έγινε στα χθεσινά παιχνίδια
 Στη Μάνδρα ο «Ερμής» νίκησε με σκορ 2-1 τον Εθνικό Κιμμερίων, σε μία αναμέτρηση γεμάτη ένταση, πάθος αλλά και αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 65’ με εκτέλεση φάουλ του Γιαπουντζή με τη μπάλα να κοντράρει και σε σώμα αμυντικού και να καταλήγει στα δίχτυα των Κιμμερίων. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν σχετικά γρήγορα καθώς στο 75’ ο Ραμαδάν Σεβέντ με ωραία ενέργεια ξέφυγε από τους αμυντικούς και βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα για να ισοφαρίσει σε 1-1 με πλασέ, ενώ στη συνέχεια ο Εθνικός έχασε 2-3 ακόμη καλές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα.
Οι παίκτες του Ερμή Μάνδρας ωστόσο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη – πρόκριση με γκολ (σουτ) του Μενεξέ στο 80’, που έκανε το τελικό 2-1.
Στο Κουτσό, ο περσινός κάτοχος «Π. Μελάς» επικράτησε με σκορ 2-0 απέναντι σε μία αξιόμαχη Ασπίδα Ξάνθης, η οποία στο 0-0 έχασε σημαντικό τετ – α –τετ στο οποίο αν πετύχαινε γκολ, ενδεχομένως το παιχνίδι να είχε διαφορετική εξέλιξη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 70’ με ενέργεια και πλασέ του Μαυροματίδη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Δ. Εφεντόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Στη Χρύσα, μία στημένη φάση έκανε τη διαφορά, καθώς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ ο Παπαδημητρίου έκανε το 0-1 στα μέσα του Β’ ημιχρόνου κι έστειλε την Αναγέννηση Θαλασσιάς στους «4», καθώς ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να απαντήσει στη συνέχεια.
Στο Μαγικό ο γηπεδούχος «Αστέρας» επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Θράκη Συδινής (η Συδινή ήταν η μοναδική ομάδα από τη Β’ ΕΠΣ που έφτασε στους 8) καθώς επικράτησε με σχετική ευκολία με σκορ 3-0. Ο Τσουβαλίδης έκανε το 1-0 στο 25’, ο Κιαχίδης το 2-0 στο 35’ και στο 45’ ο Ξαντινίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
 
Τα χθεσινά αποτελέσματα:
Π. Μελάς Κουτσού – Ασπίδα Ξάνθης 2-0
Ατρόμητος Χρύσας – Αναγέννηση Θαλασσιάς 0-1
Αστέρας Μαγικού – Θράκη Συδινής 3-0
Ερμής Μάνδρας – Εθνικός Κιμμερίων 2-1
* Η κλήρωση για τους «4» θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στα γραφεία της ΕΠΣ Ξάνθης ενώ οι αγώνες της ημιτελικής φάσης θα οριστούν αργότερα, πιθανότατα στις αρχές του… επόμενου έτους (2014).
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…